5.5 aylık bebeğimde 3. Defa idrar yolu enfeksiyonu

iamelfo

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
11
Puanlar
18
Merhaba anneler 5 ay 13 günlük bir kız bebeğim var 3. Ay kontrolüne götürdüğümde kızımın idrarının yoğun şekilde koktuğunu doktora söyledim ve tahlil yapıldığında idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrendim 4 gün yatış yaptık bir kaç hafta sonra tekrar koku gelmeye başladı yine bir kontrol ayı yine enfeksiyon şimdi 5. Ay kontrolüne götürdüm ve yine enfeksiyon doktor nefrolojiye yönlendirdi ancak çok endişeliyim ailemden yakınlarımdan uzakta büyütüyorum çocuğumu yalnız olmama rağmen her şeyine çok çok dikkat ediyorum hatta artık abartı seviyesinde yeterki iyi olsun diye ama şu enfeksiyon olayından kurtulamıyoruz başka bir problem var sanırım aynı durumu yaşayan anneler var mı herhangi bir şey çıktı mı böbrekte yanıtlarsanız sevinirim

Geçmiş olsun benimde oğlum idrar yolu enfeksiyonu ile cok çekti böbreklerinde genişleme vardı üç kez onar gün hastanede yattık.koruyucu antibiyotik kullanmamıza rağmen idrar yolları enfeksiyon kapıyordu durduramıyorduk şuan nefroloji takipliyiz yarın böbkler için yine ultrasonu var . Koruyucu antibiyotiğin L ile başlayanı hastalığı engellemiyor B ile başlayan antibiyotiğin koruyuclugu iyi

Çok geçmiş olsun bende nefrolojiye götüreceğim çok şükür böbrek ultrasonunda bir şey görünmüyor bebeğimin acaba kaka yaptığı zaman her yerine bulaşıyor onunla ilgili olabilir mi diye düşünüyorum bir test yapılması gerekiyormuş idrar böbreklere geri kaçıyor mu diye siz yaptırdınız mı uyutuluyor mu bilginiz var mı

Voiding de uyutulmuyor bebekte iye olmaması gerekiyor iye varsa çekilmiyor zaten sonra takılıp mesaneye ilaç veriyorlar 2 kişi gitmenizi tavsiye ederim

Merhaba evet voiding çektirdik. Bebisleri uyutmuyorlar ama uzun süren bir işlem değil. İsrar kültüründe kakadan bulaş ise cıkıyor sorun doktorunuza. Cok cook gecmis olsun

`