Puv hastalığı ve vur hastalığı

busrademoglu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Bebeğim 3, 5 aylıkken ilk idrar yolu enfeksiyonu geçirdi, lökosit vardı. Sonraki süreçte idrar analizi temiz çıksa dahi idrar kültürü devamlı klebsiella pnömonia üredi 4 kez, bebem beslenmeden kesildi hiç kilo alamadı, çocuk dr ları 2 kez yatış olmamıza rağmen tanımını koyamadı, nefrologa gittik voiding çekildi 2 taraflı 2. Derece vezikoüretral reflü tanısı aldık pyeloseptil antibiyotik kullanıyoruz sürekli, sistoskpi yapıldı puv tanısı dolayısıyla ablasyon yapıldı aynı seansta sünnet yapıldı. 1 ay sonra sistoskopi yapılacak tekrar . Pek bilinen bir hastalık değil, bebeği bu hastalığa sahip olan anneler, bilgisi olan var mı süreç nasıl işliyor bizi neler bekliyor nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Sizler bu süreci nasıl atlattınız kabız olmaması gerekli ayrıca nelere dikkat ettiniz. Anne karnında tanısı koyulmadı sonradan 6 buçuk aylıkken farkedildi bu tanısı.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun postero üretral valv ve vur aslında sık rastlanan bir hastalık
Erken fark edilmiş enfeksiyonlar doğru tedavi edilmiş
Büyüdükçe bir şeyi kalmaz diye umuyorum 🙏🏻

Merhabalar geçmiş olsun öncelikle , benim bebeğime anne karnında PUV tanısı koyuldu 2 kez ablasyon yapıldı şu an 21 aylık takiplerimiz devam ediyor 🙏🏻 bizim böbreklerimiz de etkilenmiş olduğu için her ay nefrolojiye gidiyoruz üroloji ise 6ayda bir. İnşallah sizin böbreklerinizde hiçbir etkilenme yoktur her zaman daha da iyi olsun yavrunuz 🙏🏻En çok dikkat etmeniz gereken şey düzenli koruyucu antibiyotik kullanmak bence. Kabızlığı olmasın diye ben probiyotik de düzenli kullanıyorum doğduğundan beri , size önerilmediyse şiddetle tavsiye ederim 🙏🏻 sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olurum

iki çocuğum var ikiside ürolojik promlemlerle doğduikisini ameliyat oldu biri sol vur 3 dereceden diğeri posttüral üretal palvden ( puv valv) valv 3 . Üç ayrı yapıda oluyormuş bizdeki çok nadir görülen yapıda olandanmış baya zorladı ama düzeldi diye umuyorum 12 yıl önce ameliyat oldu 3• dereceden vur olan çocuğumda 22 yıl önce ameliyat oldu takibinden ameliyatı kalay korkmayın

M
iki çocuğum var ikiside ürolojik promlemlerle doğduikisini ameliyat oldu biri sol vur 3 dereceden diğeri posttüral üretal palvden ( puv valv) valv 3 . Üç ayrı yapıda oluyormuş bizdeki çok nadir görülen yapıda olandanmış baya zorladı ama düzeldi diye umuyorum 12 yıl önce ameliyat oldu 3• dereceden vur olan çocuğumda 22 yıl önce ameliyat oldu takibinden ameliyatı kalay korkmayın
Merhaba böbreklerde etkilenme olmadı mı. Puvdan ötürü mesane ameliyatı da oldu mu

Bebeğim 3, 5 aylıkken ilk idrar yolu enfeksiyonu geçirdi, lökosit vardı. Sonraki süreçte idrar analizi temiz çıksa dahi idrar kültürü devamlı klebsiella pnömonia üredi 4 kez, bebem beslenmeden kesildi hiç kilo alamadı, çocuk dr ları 2 kez yatış olmamıza rağmen tanımını koyamadı, nefrologa gittik voiding çekildi 2 taraflı 2. Derece vezikoüretral reflü tanısı aldık pyeloseptil antibiyotik kullanıyoruz sürekli, sistoskpi yapıldı puv tanısı dolayısıyla ablasyon yapıldı aynı seansta sünnet yapıldı. 1 ay sonra sistoskopi yapılacak tekrar . Pek bilinen bir hastalık değil, bebeği bu hastalığa sahip olan anneler, bilgisi olan var mı süreç nasıl işliyor bizi neler bekliyor nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Sizler bu süreci nasıl atlattınız kabız olmaması gerekli ayrıca nelere dikkat ettiniz. Anne karnında tanısı koyulmadı sonradan 6 buçuk aylıkken farkedildi bu tanısı.
Merhaba böbrekler ne durumda maalesef Puv böbrekleri çok etkiliyor , benim bebeğim 7 aylık ve doğduğu günden beri uğraşıyoruz

Böbrekler hafif hasar almış durumda ama bizde beslenme çok büyük bir problem halinde devam ediyor beni emmedi biberon da almıyor psikoloji kalmadı

Böbrekler hafif hasar almış durumda ama bizde beslenme çok büyük bir problem halinde devam ediyor beni emmedi biberon da almıyor psikoloji kalmadı
Merhaba, çok geçmiş olsun. Bulantı kusma ateş var mıydı. Biz de 3.5 aydan beri suan 7.5
Aylık çeşitli enfeksiyonlar geçirdi iye bagırsak vs adını böyle hep koydular ama çocuk hiç rahatlayamadı hep ateş hep beslenememe karın ağrısı :( yanısıra ishaller ek gıda da sıfırız iştah falan hicbi sey yok su içmesi gerekiyor onu bile içiremiyoruz. Nefrolojiye gidicez ben de vurdan çok şüpheliyim kaç ürolog kaç gastro çocuk doktorları gezdik hiçbiri çözüm olmadı :(

Back
X