5.5 haftalık gebelik te kürtaj

S eymen V

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2019
14
6
36
39
Merhaba inşallah aranızda bana yardımcı olabilecek biri vardır ben . Son adet tarihine göre 6 haftalık gebeyim ayın 22 sinde HCG 910 çıktı 2gun sonra 9300 doktor vajinal muayene etti ve ölü gebelik kürtaj dedi ama ben çok yeni olduhu için beklemek istedim acaba benim gibi olup hamileligini sorunsuz devam ettiren varmı lütfen cevap verin

Bana doktor kendisi düşmez kürtaj yapmamız lazım demişti. O zamanlar bilinçsizdim hemen kabul etmiştim. Halbuki ilaçla bile vücudun atması sağlanabiliyormuş. Operasyon sonrası sancılı geçti benim baya. Hatta kürtaj böyleyse ben normal doğum yapamam falan demiştim. İki sene geçti üstüne bir düşük daha yaptım.
Tabi ben doktor değilim sonuçta ama şimdiki aklım olsa kürtaj olmazdım. Mecburi durumlar illa ki olacaktır herkesin vücudu aynı değil. Doktorun da operasyona meraklı biri olmaması lazım. Tam anlatamadım toparlayamadım da cümleleri siz anlayın işte :110:
Banada öyle dediler kanamam ağrım vs hiç birseyim yok birazdaha bekleyip farklı bı doktor a gidicem

Bana doktor kendisi düşmez kürtaj yapmamız lazım demişti. O zamanlar bilinçsizdim hemen kabul etmiştim. Halbuki ilaçla bile vücudun atması sağlanabiliyormuş. Operasyon sonrası sancılı geçti benim baya. Hatta kürtaj böyleyse ben normal doğum yapamam falan demiştim. İki sene geçti üstüne bir düşük daha yaptım.
Tabi ben doktor değilim sonuçta ama şimdiki aklım olsa kürtaj olmazdım. Mecburi durumlar illa ki olacaktır herkesin vücudu aynı değil. Doktorun da operasyona meraklı biri olmaması lazım. Tam anlatamadım toparlayamadım da cümleleri siz anlayın işte :110:
Banada öyle dediler kanamam ağrım vs hiç birseyim yok birazdaha bekleyip farklı bı doktor a
Kanamam yok gayet iyiyim

Biraz bekleyip başka doktora görünmenizde fayda var. Hayırlısı neyse o olsun ama gebelik sonlanacaksa kürtaj olmanızı önermem. Sonuçta rahim kendi kendini çok çabuk yenileyen bişey. Ben olmuştum kürtaj ama çok pişmanım. Müdahale edilmeden kendi düşseydi diyorum şimdi. Tabi ki başka sağlık sorunlarınız varsa bilemem. Fikrimi söylemek istedim nacizane.
1oglum var ilk hamileliginde hiç bir sıkıntı yaşamadım sonra 2kez düşük yaptım birsuru genetik tahliller verdim sonuckar henüz hepsi çıkmadı sadece protein s aktivitesi 59 çıktı sabah akşam gunkuk iğne toplam 8000lik ve 150lik ecopirin kullanıyorum pıhtılaşma sorunu olabilir diye biraz uzun yazdım kusura bakmayin

Bende 6 haftalık hamileyim kese görünüyor ama kalp atışını duymadım bebeği görmedim doktor 2 hafta sonra bebeği gostere bilirim o da nokta kadar dedi

Bende 6 haftalık hamileyim kese görünüyor ama kalp atışını duymadım bebeği görmedim doktor 2 hafta sonra bebeği gostere bilirim o da nokta kadar dedi
Ben bakıyorum 6. Hafta da kalp atışı falan duyulduğunu okumuştum bı hafta önce ki kese 0.56 falandı 1 hafta sonra bugün 1.17 falan olmuş

Ben onlardan değilim ama duyduğum kadarıyla beklemenin öneririm 8 haftaya kadar kalp atışı duyulmayabiliyormuş biraz bekle derim ki daha yeni 6. Haftada duyulur genelde hatta benimki 6+4 de duyulmuştu

Merhaba inşallah aranızda bana yardımcı olabilecek biri vardır ben . Son adet tarihine göre 6 haftalık gebeyim ayın 22 sinde HCG 910 çıktı 2gun sonra 9300 doktor vajinal muayene etti ve ölü gebelik kürtaj dedi ama ben çok yeni olduhu için beklemek istedim acaba benim gibi olup hamileligini sorunsuz devam ettiren varmı lütfen cevap verin
Kalbini bozma hcg değerin çok güzel artmış

Biraz bekleyip başka doktora görünmenizde fayda var. Hayırlısı neyse o olsun ama gebelik sonlanacaksa kürtaj olmanızı önermem. Sonuçta rahim kendi kendini çok çabuk yenileyen bişey. Ben olmuştum kürtaj ama çok pişmanım. Müdahale edilmeden kendi düşseydi diyorum şimdi. Tabi ki başka sağlık sorunlarınız varsa bilemem. Fikrimi söylemek istedim nacizane.
Kürtajdan sonra olumsuz bır sey mi yaşadınız bende kürtaj olmak ıstemıyorum ama kendı kendıne de düşmüyor bebek şuan kalbı durdu ve ptsı kürtaj olucak. Yanı bazıları hoplayıp zıplauın maydanoz suyu ıcın falan demıs. Sız kac haftalıkken kurtaj oldunuz ve kazıma mı vakum yontemı mı. tecrubelerınız benım ıcjn cok önemli ❤️❤️

Kürtajdan sonra olumsuz bır sey mi yaşadınız bende kürtaj olmak ıstemıyorum ama kendı kendıne de düşmüyor bebek şuan kalbı durdu ve ptsı kürtaj olucak. Yanı bazıları hoplayıp zıplauın maydanoz suyu ıcın falan demıs. Sız kac haftalıkken kurtaj oldunuz ve kazıma mı vakum yontemı mı. tecrubelerınız benım ıcjn cok önemli ❤️❤️
Vakum yöntemi demişti doktor o zaman. 8 haftayı geçmişti kalbi durmuştu.
Şöyle ki ben kontrole gittiğim gün kalbi durmuş demişti. Hemen kürtajla almamız lazım diye yönlendirdi beni ebeye. Kendi düşmez mi dedim yok dedi. Sabah aç karna 8de mi ne gitmiştim hastaneye. Bi ilaç veriyolar ama bişey yiyip içemiyosun. Kanamayı başlatıyo ilaç tabi ağrı da oluyo.
4 buçuk gibi almışlardı beni ameliyathaneye hastane çok yoğunmuş, ameliyat çokmuş o gün anca sıra gelmişti. İşlem 15 dk anca sürüyo ama çıkınca çok ağrım olmuştu benim. Kürtaj olan arkadaşlarla konuştum, kimisinde hiç ağrı sızı olmamış, kimi benim gibi ağrı çekmiş.
yani ben çok bildiğimden değil nolur yanlış anlamayın ama sonuçta kürtajda da parça kalabiliyo. Birkaç kere tekrarlandığı da oluyo duyuyoruz. Kendime kızıyorum neden hemen tamam dedim doktora diye. Kendiliğinden düşebilirdi. Vücut doğal yoldan kendini yenileyecekti belki. Rahmin doğal ortamına müdahale edildi sonuçta. Bir söz varya hiçbişey olmadıysa bile mutlaka bişeyler oldu 😃
İkinci düşüğümde evdeydim. Biraz ağrıyla sorunsuz atlatmıştım.
çok uzattım 🙈 çok geçmiş olsun size. Doktorunuza güveniyorsanız ve doktor gerekli görüyorsa yaptırcaksınız tabi sağlığınız için. Allah hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah bundan sonra ☺️

Slm epey zaman geçmiş ama siz ne yaptınız merak ettim bende yarın için randevu aldım . Ama ikilemdeyim kendiliğinden olmadı çünkü bir haftadır bekledim
Epey

2 ay oldu kurtaj olalı kendınız bekleyerek dusuremeyebılırsınız. Oldum kurtaj ılk adetım 44 gun sonra geld

2 ay oldu kurtaj olalı kendınız bekleyerek dusuremeyebılırsınız. Oldum kurtaj ılk adetım 44 gun sonra geldı.
Bende haftaya olacağım kürtaj ilk defa olacağım nasıl geçti zor mu oluyor çok tedirginim.

Back
X