5-6 kg. fazlası olanlar ve kilo verirken açlık çekmek istemeyenler...

BinbirRenk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
3.972
943
363
Merhaba arkadaşlar, esasen dengeli beslenme taraftarıyım ve yıllardır da uyguluyorum. Bu kış biraz dikkatsizlik daha da önemlisi gece uykusuzlukları atıştırmalar vs. 6 kg. aldım.

Belki kitaplarını okuyanlar vardır. Moskova Sağlık Merkezinde Prof. Mikhail Tombak’ın kitabındaki önerisiyle iki hafta önce birebir uygulamaya başlamıştım. Dört günde 3 kg. verdim ama yatılı misafirler gelince abartılı yeme içme durumu olup onu da geri aldım.

Kitabından aynen yazıyorum:

‘’ 10 gün süreyle, yalnızca içine yeşil yapraklı sebzeler eklenmiş tahıllar yiyin. Tahıllarınızı suda ve tuz eklemeden pişirin. Günde 7 çeşide kadar tahılı, miktar sınırlaması olmaksızın yiyebilirsiniz. Sıvı tüketiminizi mümkün olduğu kadar sınırlayın. Bu 5 ila 7 kg. vermenizi sağlayacaktır’’

Dün yine başladım ama bu sefer birebir uygulamıyorum. Kendime göre değişiklikler yaptım.

Sürekli ilk günler gibi verileceğini sanmıyorum zaten. Yeterince veremezsem bir hafta ara verip normal beslenmeme döneceğim, sonra tekrar bir 10 gün daha yapacağım. Bu arada spora da devam tabii ki.

İstedim ki burada bana katılan arkadaşlar olursa beraber yapalım çünkü birlikte daha iyi motivasyon oluyor.
‘’Katılan olmazsa da yine inşallah devam edeceğim, bittiğinde sonucu yazarım’’ demek bile sorumluluk duygusu için yeterli benim için.

Sabah 1 dl. ekmekle normal kahvaltımı yapıyorum. Buğday, kara buğday, kinoa, esmer bulgur gibi tahılları pişiriyorum. Yağ, tuz vs. yok. Bugün mesela buğday ve karabuğdayı beraber pişirdim. Öğlede yediğime 2 kaşık yoğurt, akşamkine salatalık kattım.

Gün gün yazdığımda daha verimli ve disiplinli oluyor :KK52: bitirene kadar her gün yazmaya devam edeceğim.

3.GÜN
Sabah: 1 bardak ılık su

Kahvaltı: 1 yağda yumurta, 1 dl. beyaz peynir, 4 zeytin, salatalık, domates. 1 dl. esmer ekmek.

Ara: 1 sade kahve, 1 bardak limonlu zencefilli su.

Öğle: 1 tabak esmer bulgur (yoğurtlu)

Ara: 10 çilek

Akşam: 1 tabak esmer bulgur (salatalıklı)

Ara:2 hurma.

Bu sefer kilo verimi daha yavaş oluyor doğal olarak. :kahve:Ama bence böylesi daha iyi. 3. günde 1.6 kg. verdim :nazar:
Günde 1.5 veya 2 lt su içiyorum. Bugün yağışlı yürüyüşe çıkamayacağım sanırım evde egzersizler yaparım artık:KK49:

Anlaşılan okuyanların oy birliği ile sağlıksız ve lezzetsiz olduğuna karar verilmiş:KK48: Çünkü kimseden ses yok.
Çok sağlıklı değil zaten öyle olsa 10 günlük süre verilmezdi. Özellikle karbonhidrattan uzak duranlar için sağlıksız evet.
Bana göre o kadar sağlıksız değil. Çünkü tahıllarda ağırlıklı olarak karbonhidrat olsa da protein ve çeşitli vitaminler de var.
Gece yemelerini bırakıp, dengeli beslensem de ne alıyorum ne de veriyorum:KK43: artık bünyem hem beslenme tarzıma hem spora alıştı.
Protein ağırlıklı beslenmeler de bana göre değil.
Acıkmamak ve bir süre değişiklik yaparak kilo vermek adına bu yöntemi tercih ettim.
Lezzetsiz ama ben yoğurt, salatalık takviyeleri ile alıştım.
İlk kez yaptığım için sonucu merak ediyorum doğrusuo_O
Kilo vermek için yola çıkan herkese başarılar diliyorum. Umarım hepimiz sağlıkla hedeflerimize ulaşırız:KK50:

Merhaba bende isvec diyetini bugun bitirdim. 3 haftadir diyetteyim gitti 10 kilo yeni diyet arayislarina girdim cok uzun olmayan kisa kisa skilmayacagim.yazdiginiz diyette 10 gun ama bunda uygulanacak en azindan sunlar su sekilde soyle yenecek gibi bir liste vs varmi ? Bulgurla yogurt vs mi yiyoruz aslinda acilimini yaparsaniz ve hergun yazarsaniz sizin yediklerinizi takip edip baslayabilirim. 8 kilo daha vermem gerek . Isvec cok skici ve tek duzeydi 13 gun oluncada skildim ama bitti sukur.

Merhaba bende isvec diyetini bugun bitirdim. 3 haftadir diyetteyim gitti 10 kilo yeni diyet arayislarina girdim cok uzun olmayan kisa kisa skilmayacagim.yazdiginiz diyette 10 gun ama bunda uygulanacak en azindan sunlar su sekilde soyle yenecek gibi bir liste vs varmi ? Bulgurla yogurt vs mi yiyoruz aslinda acilimini yaparsaniz ve hergun yazarsaniz sizin yediklerinizi takip edip baslayabilirim. 8 kilo daha vermem gerek . Isvec cok skici ve tek duzeydi 13 gun oluncada skildim ama bitti sukur.

Merhaba yagmurkar, öncelikle tebrik ediyorum 3 haftada 10 kg. çok iyi vermişsin:KK50: Evet aynı tür diyet zamanla sıkıcı olabiliyor ve metabolizma da alışıyor. Değiştirmekte yarar var.

Bu yöntemde istediğin tahılı yeşillik katarak istediğin zaman ve miktarda yiyebiliyorsun. Ben ilk mesajda da yazdığım gibi başladım ama bıraktım tam yapamadım. Bu sefer değiştirerek uygulamayı deniyorum. Kendime göre yapıyorum bir liste yok. Daha doğrusu sabahı değiştirdim diğer öğünlerde uymaya çalışıyorum.

Bir de yine 10 günlük sadece kara buğdayla yapılan bir diyet var. Akşamdan 1 bardak karabuğdaya 2 bardak kaynar su koyuyorsun. Sabaha kadar şişiyor. Acıktıkça yiyorsun. 1 yaş veya kuru meyva, 1 litre kefir, 2 lt. su. gün boyu bunlarla besleniyorsun. Ben buna cesaret edemedim çok acıktırır diye.

Evet ben yazacağım. Sen de gelip yazarsan beraberce birbirimize destek olabiliriz.

4.GÜN:

Sabah: 2 ceviz, 2 siyah kayısı, 1 bardak ılık su.

Kahvaltı: 1 dl. peynir, 1 tk. tereyağı, salatalık, domates. 1dl. esmer ekmek, yeşil çay.

Ara: 1 sade kahve, 1 bardak limonlu zencefilli su.

Öğle: 1 tabak buğday kinoa karışımı ( yoğurtlu)

Ara: 10 kiraz

Akşam: 1 tabak buğday kinoa karışımı ( marul, maydanozlu)

Ara: 2 hurma.

5.GÜN:

Sabah: 1 bardak ılık su.

Kahvaltı: 3 kaşık yulaf ezmesi, ceviz, kuru meyve, yoğurt karışımı.

Ara: 1 sade kahve.

Öğle : 1 tabak kara buğday, salatalıklı, tuzlu ayranlı ( Bugün tansiyonum düştü o yüzden tahıllara biraz tuz katmaya karar verdim. Biraz da z.yağı gezdirdim. Düşük tansiyonlu olanlar bu tür tuzsuz diyetleri düşünmesinler bence. Benim düşük olmadığı halde etkiledi)

Ara:5 kiraz, 5 çilek.

Akşam : 1 tabak kara buğday, yoğurtlu.

Ara: 2 hurma.

1 saat yürüyüş yapacağım.

5.günde giden toplam kilo: 2

6.GÜN:
Sabah: 2 ceviz, 1 incir, 1 bardak ılık su.

Kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, 5 zeytin, salatalık, domates, yeşil çay, 1 dl. esmer ekmek.

Ara: sade kahve

Öğle: buğday ( yoğurtlu salatalıklı)

Ara: 10 çilek.

Akşam: buğday ( yeşillikli)

Ara: 2 hurma

Yemeklere tuz kattığımda tadı geldi, rahat yeniyor ama kilo verimi azalacaktır. Böylece başta yazdığımla benim yaptığım arasında fark açılmış oldu. Olsun önce sağlık :kahve:

7.GÜN

Sabah : 1 bardak ılık su

Kahvaltı : 1 dl. peynir, 2 ceviz, salatalık, domates, yeşil çay, 1 dl. esmer ekmek.

Ara : sade kahve

Öğle : kara buğday- kinoa karışımı, kefir.

Ara : yarım elma.

Akşam : kara buğday- kinoa, yeşillikli.

Ara : 1 incir.

1 saat yürüyüş, alet çalışması.

8.9.10 gunler dönüşümlü olarak benzer beslenmeye devam ettim.
10.günün sonunda 3.2kg.gitti.
Kalan kg.da sebze ağırlıklı protein ve az karbonhidratla bitirecegim insallah.

Süppperrr gitmiş bende tahılları haşlayıp yoğurt salatalık ekleyerek tüketmeye başladım kahvaltı yumurta yeşillik peynir zeytin Aksam tahıl yoğurt sen gibi hızlı veremesemde buna şükür diyorum

Süppperrr gitmiş bende tahılları haşlayıp yoğurt salatalık ekleyerek tüketmeye başladım kahvaltı yumurta yeşillik peynir zeytin Aksam tahıl yoğurt sen gibi hızlı veremesemde buna şükür diyorum

Teşekkür ederim canim. Aynen 10 gunde bu yontemle ne kadar versen kardır. Sana da kolay gelsin. Umarım hedefledigin kiloya ulaşırsın. Kac kg vermeyi planlıyorsun?

Back
X