• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 AY OLDU DAHA KORKUM GEÇMEDİ

belinayidil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2015
913
1.082
63
Istanbul
En başından başlamak istiyorum.15 yaşından beri ileri derecede PCO hastasıyım ve çikolata kistlerin oluşuyordu. 5 aylık bir oğlum var. İçimde hep çocuğumun olmayacağı korkusu vardı,her gittiğim doktordan aldığım cevaptı çünkü. Oğluma klomen ve yumurta takibi sonucu hamile kaldım. O süreç benim için çok zordu. Eşim hep destek oldu Allah razı olsun. Sonra ilk üç ay düşük tehlikem vardı lekenme tarzı kanamalarım oluyordu. O bitti derken 6 aylıkken suyum geldi erken doğum riski çıktı o da geçti. Doğuma 6 hafta kala kanamalarım oldu plasenta previa olduğumu öğrendim normal doğum çok istememe rağmen olmadı sezeryan olmak zorunda kaldım evladımı sağ salim kucağıma aldım. Şükürler olsun. Ama gel gelelim kaybetme korkusu hiç gitmedi benden oğlumun gece gündüz nefesini kontrol ediyorum onu 1 saat bile kimseye bırakamıyorum zar zor bırakıp alışverişe çıkıyorum ben bu korkuyu nasıl yenebilirim ?

gecmiyor ama azaliyor. ben de tup bebek ile hamile kaldim bebegim 11 aylik oldu Rabbim bagislasin hala korkularim var. ama ben destek aldim daha dogrusu cok yakin bir arkafasim psikolog onunla 2 3 seans yaptik iyi geldi sayilir.
biraz da kaygilarimin kizima zarar verdigini farkettim. ozellikle ek gidaya gectiginde bunu sen dr farkedeceksin. genelde istahsiz oluyorlar.
ya caresi kendini telkin etmek. baska caresi yok. bol bol da dua.

Sağlıkla büyüsün

Bugün bir konuya yazmışlar 12. Tüp
Bebek tedavisinde Bebek sahibi oldular diye

Yani klomen ve yumurta takibi ile çocuk
sahibi olmuşsunuz işte

Benim tüp bebek ile oldu mesela o kadar abartmaya gerek yok geçti gitti kısa bir süreçti mesela hayatımda

Çocuğunuzun geleceğini eğitimini düşünün artık

Hayirli uzun ömürler diliyorum aileniz ve cocugunuzla birlikte..

Kaybetme korkusunu elbette anlayabiliyorum. Zor süreçler atlatmissiniz. Insanlarin hormon seviyesu allak bullak iken bir de üzerine korku ile beklemek yipratmis psikolojinizi.

Saglikla bes ay gecirmissiniz. En önemlisi bir bebeginiz olmus ne kadar büyük nimet.. kucağıniz bos kalmamis rabbim kimseyi birakmasin yavrusuz.

Ancak artik kurtulmaniz gerekiyor.
Allah herkese sağlıklı ömür versin.
Herkes nasibinden ötesine gidemez. Nasibinden ötesine nefesi yetmez. Nasibinden ötesine eli uzanmaz.

Allah'a inaniyor iseniz tevekkül edin. Tevekkül etmek allaha güvenmektir.
Kalbinizdeki o huzursuzlugu teskin edecektir.

İki çocuğumda karar verdiğim ilk ay oldu. Hamilelikte de hiç sıkıntı yaşamadım.
Bu korkular bende de var. İkincide daha az tabi. İlk oğlumda doruk noktasındaydı. Ayrı kalmayı bırak ayrı yatıramıyordum. Deprem falan olur diye. Aklımda bin tane senoryo üretiyordum. Geçmedi ama hafifledi.

gecmiyor ama azaliyor. ben de tup bebek ile hamile kaldim bebegim 11 aylik oldu Rabbim bagislasin hala korkularim var. ama ben destek aldim daha dogrusu cok yakin bir arkafasim psikolog onunla 2 3 seans yaptik iyi geldi sayilir.
biraz da kaygilarimin kizima zarar verdigini farkettim. ozellikle ek gidaya gectiginde bunu sen dr farkedeceksin. genelde istahsiz oluyorlar.
ya caresi kendini telkin etmek. baska caresi yok. bol bol da dua.
Bebeğim şimdi uyudu ancak girebildim kusura bakmayın. Bol bol dua ediyorum. Pskolog arkadaşım var hemde bütün yaşadıklarımı benle yaşayan biri. Onla konuştuğumda bu sürecin normal olduğunu söyledi. Bende plasenta previanın derin iz bıraktığını söylüyor. Kafamı dağıtmak için elimden geleni yapıyorum ama beceremiyorum o zaman inşallah zamanla azalır.

Sağlıkla büyüsün

Bugün bir konuya yazmışlar 12. Tüp
Bebek tedavisinde Bebek sahibi oldular diye

Yani klomen ve yumurta takibi ile çocuk
sahibi olmuşsunuz işte

Benim tüp bebek ile oldu mesela o kadar abartmaya gerek yok geçti gitti kısa bir süreçti mesela hayatımda

Çocuğunuzun geleceğini eğitimini düşünün artık
Çocuğumun geleceğini ve eğitimini babasıyla birlikte düşünüyorum. Bana 1 kere klomen verildi üç kez yumurta takibine gittiğimde yumurta büyümedi doktorum olmadı tüp bebek tedavisine geçiyoruz çok tembel yumurtaların dedi aradan 1 ay geçti bir şansımı deneyeyim dedim ikinci çizgiyi gordum yumurtam son anda büyüdü dualarla olduğuna inanıyorum beni o tedavi sürecinden daha çok yıpratan plesanta previa oldu. Biliyorsunuzdur i anne ve bebek ölüm riski taşıyor inşallah zamanla atlatırım umuyorum.

Kaybetme korkusunu elbette anlayabiliyorum. Zor süreçler atlatmissiniz. Insanlarin hormon seviyesu allak bullak iken bir de üzerine korku ile beklemek yipratmis psikolojinizi.

Saglikla bes ay gecirmissiniz. En önemlisi bir bebeginiz olmus ne kadar büyük nimet.. kucağıniz bos kalmamis rabbim kimseyi birakmasin yavrusuz.

Herkes nasibinden ötesine gidemez. Nasibinden ötesine nefesi yetmez. Nasibinden ötesine eli uzanmaz.

Tevekkül ediyorum bundan sonra biraz daha rahat düşünmeye çalışacağım

Tevekkül ediyorum bundan sonra biraz daha rahat düşünmeye çalışacağım

İki çocuğumda karar verdiğim ilk ay oldu. Hamilelikte de hiç sıkıntı yaşamadım.
Bu korkular bende de var. İkincide daha az tabi. İlk oğlumda doruk noktasındaydı. Ayrı kalmayı bırak ayrı yatıramıyordum. Deprem falan olur diye. Aklımda bin tane senoryo üretiyordum. Geçmedi ama hafifledi.
Benimde aklıma deprem yangın vs. geliyor. Allah kimseyi evladiyla sınamasın acısını yaşatmasın.

benim iki evladim var,ben karnima dustukleri andan itibaren hep `Allahim bu bebekler benim evlatlarim ama herseyden once senin kullarin,sahipleri sensin,ben onlari bir seversem sen bin seversin,ben emanetciyim sense sahipleri,bedenlerini ruhlarini gorunen gorunmeyen tum serlerden koru` diye dua ettim,hala da ederim..
cok sukur Rabbim beni onlarla sinamadi,insallah sinamaz da..
Allah`a teslim edeceksin evladini,duani uzerinden eksik etmeyeceksin..istedigin kadar gozun ustunde olsun - tabiki emniyeti elden birakma ama - panik olma,sakindigin gozde yas eksilmez..biraz rahat ol.

Ben oğluma evlenince hemen hamile kaldim ve isteyerek bisey yapmadik yani hatta hamileligi ogrenince psikolojik olarak cok kotu oldum iki uc ay kendime gelemedim ama dogumdan sonra ayni seyleri birebir yasadim ve daha da yasiyorum. Sanirim annelik böyle birşey. Keske bu durumu atlatabilsek. Zamanla hafiflese de geçmiyor malesef.

Çocuğumun geleceğini ve eğitimini babasıyla birlikte düşünüyorum. Bana 1 kere klomen verildi üç kez yumurta takibine gittiğimde yumurta büyümedi doktorum olmadı tüp bebek tedavisine geçiyoruz çok tembel yumurtaların dedi aradan 1 ay geçti bir şansımı deneyeyim dedim ikinci çizgiyi gordum yumurtam son anda büyüdü dualarla olduğuna inanıyorum beni o tedavi sürecinden daha çok yıpratan plesanta previa oldu. Biliyorsunuzdur i anne ve bebek ölüm riski taşıyor inşallah zamanla atlatırım umuyorum.

Biliyorum bana da dediler

Doktor aman boş ver zaten sezeryan olacak doğum tüp bebekte dedi

Sadece kötüye odaklanmayın olmuş geçmiş gitmiş

Eşine senin hiç çocuğun olmaz hiç sperm yok dedikten bir yıl geçmeden oğlum kucakta idi

Bilime güvendim doktorun dediğini yaptım sorgulamadım stres olmadım şans düşük olduğu halde ilk denememde oldu

Şimdi okula gidiyor

Evhamlı olmak size zarar verir kötü geçmiş gitmiş ki kötü bir şey de olmamış

Yumurta takibi ile gebe kalıp bebeğinizi kucağınıza almışsınız bir kötüsü de tüp bebekmiş ki onda da bir şey yok

İsterseniz ileride ikinci de olabilir istemiyorum derseniz mutlaka korunun

Yardımcımın tedaviden sonra ilki zor oldu nasılsa ikinci olmaz dediği anda ikinci geldi

Back
X