5 aylik ama premature dogmus bebege su icirilir mi?

klmnrp

Umut'un Annesiiii;)
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
56
2
Bilgili anneler tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum. Tesekkurler..

Korkarim şimdiye kadar bebeğe su içirmemişsin :KK43: bebegin böbreklerine verdigin zarari bilsen cocuga butun gun su icirirdin heralde. Kizkardesimde senin gibi yapti henuz birkac aylikti bebegi seninki kadar buyuk de degildi.. dr götürdüler doktor fırçayı bastı anneye hangi çağda yasiyosunuz bu nasıl bi cehalet dedi. Bebeğin bobrekleri susuz kalip kum olusturmus. Bebek kum döküyo. Yaz aylarinda mutlaka su verin sık sık yazik gunah

Korkarim şimdiye kadar bebeğe su içirmemişsin :KK43: bebegin böbreklerine verdigin zarari bilsen cocuga butun gun su icirirdin heralde. Kizkardesimde senin gibi yapti henuz birkac aylikti bebegi seninki kadar buyuk de degildi.. dr götürdüler doktor fırçayı bastı anneye hangi çağda yasiyosunuz bu nasıl bi cehalet dedi. Bebeğin bobrekleri susuz kalip kum olusturmus. Bebek kum döküyo. Yaz aylarinda mutlaka su verin sık sık yazik gunah
Anne sütünün çoğu zaten su değilmi dir? Emzirirken kesinlikle su vermek gerekmiyor. Mama vs. Alıyorsa su gerekir. Sizin doktor da bir ilginçmiş doğrusu. Kızıma 6 ay boyunca su vermedim hiç bir sorun olmadı..

:KK43: ama benim bebegim mama iciyor 3 aydir sutum kesilince oda hep su diye bilemedim ben 3 ayri doktora gidiyoruz kimsede demedi su icirebilirsin diye ama ben de vermeye basladim peki bi olcu vermismiydi dr size?

Merhaba.
Allah bağışlasın.

Ben, doktor tarafından ayrıca önerilmediyse, 6 aydan küçüklere verilmez diye biliyorum.
Bebeğin anne karnında susuz kalması durumunda (Mesela, son günlerde annenin sürekli kusması gibi durumlarda.), eğer ihtiyacı varsa veriliyordu.

Doktorunuza danışın derim..
Güle güle büyüt bebeğini inşallah.
.

Sen suyunu ver canim küçük bir suluk al ver bak nasıl kana kana içiyor
Verme diyenlere bakma su başka süt başka su vermeden ağzında pamukçuk bile oluşur yaz gününde sade süt iç su içme bakalım dayanır misin suyu kaynat ilit ver

bencede yaz aylarinda cocuga su verilmeli. Ister anne sutu alsin ister mama. Yazin cok sicak oldugu icin normal beslenme sivi olarak yetmiyecektir. Soyle dusun yazin 40 derece sicak ama bebeginin beslenmesinde bir artis olmadi o bebek susuzluktan kuruyabilir. Doktorlar genelde anne sutu icen bebeklerin yazin daha cok annesini emicegi dusuncesiyle su vermeyin anneyi emsin daha kisa araliklarla diyor ama yinede aralarda su verin diyorlar.

Mama icen bebege zaten mamaya basladiktan itibaren su veriliyor. Heleki yaz aylarinda. allah korusun bebekler cok cabuk dehidrasyona ugruyor o yuzden su cok onemli.

:KK43: ama benim bebegim mama iciyor 3 aydir sutum kesilince oda hep su diye bilemedim ben 3 ayri doktora gidiyoruz kimsede demedi su icirebilirsin diye ama ben de vermeye basladim peki bi olcu vermismiydi dr size?
her mamadan sonra su verin miktarı tam bilmiyorum ama biz 3 tatlı kaşıgı vermiştik ama sizin bebeğiniz erken doğmuş mutlaka doktora sorun

X