5 aylık bebeğiniz neler yaptı boy ve kilosu nasıl?

Electus06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2018
423
334
33
Mrb 11 ağustosda bebeğim 5 aylık olacak şuan 63 cm ve 6710 kg yarim dönüyor sert yerlerde yada altını açtığımda ayaklarını çok seviyor sürek li onları tutuyor aguları gülücükleri baya artı ayaklarının üzerine ellerinden tutup kaldırıyorum bi kaç sn ye kalabiliyor sizinkiler nasıl neler yapıyor yada neler yaptırmalıyız bu aylarda? Mama sandalyesi kullanan varmı ?

Maşallah. Boyuna göre kilosu ortalama. Belki 100 gram fazlalığıyla, o da sıkıntı değil. 6 ay öncesi yemek sandalyesi kullanılmsmalı.

..
  • Dik oturduğunda başını düz tutabilir.
  • Karnının üstünde yatarken kollarından destek alarak göğsünü yerden kaldırabilir.
  • Bir taraftan bir tarafa yuvarlanabilir.
  • Bir üzüm kadar küçük nesnelere dikkat edebilir.
  • Neşe ile çığlıklar atabilir.
  • Bir nesneye doğru uzanabilir.
  • Parmaklarının uçlarına değdirilen bir çıngırağı kapabilir.
  • Bacaklarının üzerine bir miktar ağırlık verebilir.
  • Ellerinden çekilerek oturtulduğunda başını gövdesi ile aynı seviyede tutabilir.
  • İnsan sesine doğru dönebilir.
  • belki yardımsız olarak oturmayı da başarabilir.
  • Aguu ve benzeri sesli ve sessiz kombinasyonları çıkartabilir.

Mrb 11 ağustosda bebeğim 5 aylık olacak şuan 63 cm ve 6710 kg yarim dönüyor sert yerlerde yada altını açtığımda ayaklarını çok seviyor sürek li onları tutuyor aguları gülücükleri baya artı ayaklarının üzerine ellerinden tutup kaldırıyorum bi kaç sn ye kalabiliyor sizinkiler nasıl neler yapıyor yada neler yaptırmalıyız bu aylarda? Mama sandalyesi kullanan varmı ?
Bizim ki şuanda 5 aylık oldu, boyu 66cm, 7 kilo. Çoğu şeyi yapabiliyor ama ayaklarının üstüne basmıyor. Direk bacaklarını kıvırıyor belini bırakıyor. Doktora sordum normal her çocuk aynı olmaz dedi ama açıkçası korktum. Nesneleri alıyor, gülüyor, tam tur dönüyor, başını güzel kaldırıyor. Henüz oturtmaya başlamadım önümüzdeki ay destekli oturtmayı düşünüyorum ama mama sandalyesi için erken. Ek gıdaya başladınız mı, nasıl besleniyor ?

Bizim ki şuanda 5 aylık oldu, boyu 66cm, 7 kilo. Çoğu şeyi yapabiliyor ama ayaklarının üstüne basmıyor. Direk bacaklarını kıvırıyor belini bırakıyor. Doktora sordum normal her çocuk aynı olmaz dedi ama açıkçası korktum. Nesneleri alıyor, gülüyor, tam tur dönüyor, başını güzel kaldırıyor. Henüz oturtmaya başlamadım önümüzdeki ay destekli oturtmayı düşünüyorum ama mama sandalyesi için erken. Ek gıdaya başladınız mı, nasıl besleniyor ?
Bizim ki 3 aylıkken oturmak istiyordu azar azar oturturum bende kucağında destekli biçimde kafasını felan turuyor ama tam tur dönmedi henüz ek gıda olarak tadımlık veriyorum 3 gün kuralı ile elma şeftali armut ve yoğurt verdim şimdiye kadar

Benimki de ay sonunda 5i biyirecek ben oturtuyorum kucağıma. Ek gidaya erken baslamayi düşünmüyorum. Ayaklarinin üstüne bastırmıyorum o yurime hareketi refleksif bir durum bir de erken bastirmak yürütmeye çalışmak bacallarda eğrilik yapabilir deniyor. Boyu 66cm kilosu 6400.

Back
X