5 aylik kizima ek gida?

Mira-M

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2017
931
676
103
Kizim 5 ayini doldurmak uzere . Doktorumuz ek gidaya gecelim yavastan dedi...Liste vermedi. Yardimci oolabilecek kimse var mi acaba? Nelerden baslayalim nasil bir duzen uygulamaliyim.5 aylik cunku. Hic bilgim yok.

4.aydan sonra yavas yavas baslaniyor artik ek gidaya canim. Benimde cok fikrim yok ama arastirmistim oncelikle ev yogurdunun tadina baktiriliyor sanirim ve kahvaltiyla baslaniyor ama ilk basta yogurt meyve ve sebze pureleri seklinde baslaniyor..
Benim oglumun 3.ayi bitmek uzere ve ben dun mandalinanin bir damlaciginin bile yarisindan azini dudagina degdirdim tadini alsin diye bi yalandi sonra guldu :) bir ay daha gecsin de bende baslicam heycanla bekliyorum :)

ek gıdaya geçiş öyle yemek yedirerek olmuyor, hele kahvaltı vs sakın. öncelikle meyve püresiyle başlıyorsun o da bir çay kaşığı olacak ilk sefer. neye alerjisi var neye yok anlamak için birşeyleri karıştırıp yedirmiyorsun. mesela üç gün elma püresi deniyorsun ama dediğim gibi bir çay kaşığı (sonrasında azar azar artıracaksın), ardından belki mevsimsel mandalina vs diye gideceksin. yoğurdu evde günlük mayalayarak verebilirsin ama doyunluk değil hepsi tadımlık. 6 aydan önce bebeklerin sindirim sistemi yemekleri sindirmek için yeterli olmadığı için fazlası bebeğinizi yorar, faydadan çok zarar verir.

ek gıdaya geçiş öyle yemek yedirerek olmuyor, hele kahvaltı vs sakın. öncelikle meyve püresiyle başlıyorsun o da bir çay kaşığı olacak ilk sefer. neye alerjisi var neye yok anlamak için birşeyleri karıştırıp yedirmiyorsun. mesela üç gün elma püresi deniyorsun ama dediğim gibi bir çay kaşığı (sonrasında azar azar artıracaksın), ardından belki mevsimsel mandalina vs diye gideceksin. yoğurdu evde günlük mayalayarak verebilirsin ama doyunluk değil hepsi tadımlık. 6 aydan önce bebeklerin sindirim sistemi yemekleri sindirmek için yeterli olmadığı için fazlası bebeğinizi yorar, faydadan çok zarar verir.

Bana dediniz galiba :) ben kahvalti derken kahvalti da verilebilir pureler anlaminda dedim.. yanlis bilgi vermis olmayayim bende acemiyim zaten..

Bana dediniz galiba :) ben kahvalti derken kahvalti da verilebilir pureler anlaminda dedim.. yanlis bilgi vermis olmayayim bende acemiyim zaten..
yok genel olarak yazdım hatta yazdıktan sonra gördüm sizin yazınızı :) ben kızıma ek gıdaya başlayacağımda yumurta peynir falan vermeye çalışan gördüm daha önce o yüzden yazmıştım :) mesela ben de doktor söylemese yumurtanın beyazını verebilirdim belki; ama asıl alerjen olan beyazıymış mesela. ilk ne kadar zamandı tam hatırlamıyorum ama beyazını kesinlikle yedirmememi söylemişti doktor. arkadaşımıza da böyle ir liste verilmeyince yazmak istedim

yok genel olarak yazdım hatta yazdıktan sonra gördüm sizin yazınızı :) ben kızıma ek gıdaya başlayacağımda yumurta peynir falan vermeye çalışan gördüm daha önce o yüzden yazmıştım :) mesela ben de doktor söylemese yumurtanın beyazını verebilirdim belki; ama asıl alerjen olan beyazıymış mesela. ilk ne kadar zamandı tam hatırlamıyorum ama beyazını kesinlikle yedirmememi söylemişti doktor. arkadaşımıza da böyle ir liste verilmeyince yazmak istedim

Benim kv esimin 40i ciktigi gibi yumurta sarisi peynir cay uclusunu pure yapip vermis, emmiyor diye.. O gunden beri korkuyorum ve oglusumu yalniz birakmiyorum babannesi ile :D o yuzden korkuyorum biraz ek gida denilince.. ama cok da heycanliyim baslamak icin :)

Merhaba canim,

Ben kizimda 4 aylikken ilk sebze papi ile basladim, sade 1 sebzeli (icine 1kasik yag)/ 2gun onu denedik.
sonra baska bir sebze papi denedik bir kac gun...
sonra 2 sebzeli papa gectik...
(meyve ile baslayan bazi cocuklar, meyve nin sekerli tadini aldiktan sonra sebzeyi pek severek yemiyorlar, bilginiz olsun)...

sebzeye alistiktan 2 hafta sonra, meyve papini verdim ek olarak.
onada alistiktan sonra, yogurta basladik...
ve daha sonra kahvaltiya gecis yaptik.
ayni zamanda anne sutu icmeye devam etti.
(burda okudum simdi, bazi arkadaslarin yorumlarini... herkes kendi aliskanliklarina gore kendi duyguklarina gore degisik sekillerde baslamis... )
ilk 1 yasindan once, tuz olmamasini tavsiye ederim ve sekerde olmasin kesinlikle, zararli bunlar bebeklere.

Back
X