Bana cimri Esimle anlasamiyoruz

Madem bu kadar cimri bir döner bile almıyor, siz de belli ki boşanmak istemiyorsunuz bari ikinci çocuğu yapmak yerine bir meslek bulup çalışsaydınız. Hangi işte çalışırsanız çalışın en azından bir yemek alması için eşinize yalvarmazdınız. Ekonomik olarak tamamen pinti eşe bağlı şekilde nereye kadar nasıl yaşayacaksınız. Hadi siz alıştınız çocuklarınıza yazık değil mi? Boşanıp aile evine dönmeniz lazım ya da çocuklarınız biraz büyüyünce bir işe girip çalışmaya başlayın da onlar da bu pintilikle büyümesinler diyeceğim ama onda da çocuklarınıza bakacak biri lazım. Yol her türlü aile evine dönmenize çıkıyor. Çocukları da pinti ortamda büyütmeyin. Bir kere çocuk oluyorlar.

Valla ağır konuşucam kusura bakmayın hadi ilk çocuk yapıpmış bi şekilde kabul edilebilir. Ama işe girip çalışmak kimseye muhtaç olmamak yerine neden gidip 2.çocuğu yapıyorsunuz ? Adamın eline bakıyorsunuz. Adam belliki hep böyleydi sonradan böyle olmadı. Bunu bile bile hala sevişip sevişip 2.çocuğu yapıp bıraya gelip boşansam 2çocukla nereye giderim ne yaparım diyorsunuz. Biz ne yapalım ? Yapmasaydınız adam en başından beri böyleymiş işte siz 3-4-5 çocuk daha yapmaya kocanızın eline bakmaya devam edin o ayakkabıyı 2sene değil 10sene daha giyersiniz. Bazı kadınlara bazı hayatlar müstahak.

Ilk kizima hamileyken hastaneye giderken donercilerin onunden gecerdik yalvarirdim canim cok cekti diye almazdi
Ve siz bu adama ikinci çocuğu mu yaptınız?
Bravo.
Hiç değilse tek çocukta kalsaydınız da bari bir işe girseydiniz. En azından bir döner alacak paranız olurdu

Esimle 5 yildir evliyiz 4 yasinda bir kizim var ve 2.kizima da 5 aylik hamileyim. Biz birbirimizi severek evlendik ama cogu zaman mutsuzluk yasiyorum. Basliga bana cimri esimle anlasamiyoruz yazdim.Turkce mi sorgulayan arkadaslar olacaktir. Ama esim gercekten de bana cimri. Esim sadece temel ihtiyaçlarımızi temel seviyelerde karsilamak istiyor. Kendisi saglik calisani ayda sadece 8 gun calisiyor. Nobet usulu calistigi icin de maasi fena degil. Esim disariya cok hayir hasenat yapan biridir. Ama evde bir gun yemek yapamasam disarida bi doner alalim desem almaz. Ilk kizima hamileyken hastaneye giderken donercilerin onunden gecerdik yalvarirdim canim cok cekti diye almazdi. Eve her seyin ucuzunu avamini alir. 1 lira ekmegi ucuz alacam diye ta sehrin obur ucuna gider . Bi keresinde sabah hastaneye gittik gebelik dolayisiyla midem cok kotuydu eczaneden ilac aldik sonra ekmek alacaktik normal marketten alalim dedim eve cabuk gidelim dedim kabul etmedi 2 lira kar icin uzaktaki saticiya gittik tabi ben dayanamadim arabaya cikardim sonra bagirdim cagirdim.oda bana bagirddi eczaneye kac para ilac parasi verdigini falan basima kalkti. Gercekten perisan olmustum ustum basim kirlendi. Evim 3 yildir boyanacak. Koltugum baya kotu bi sekilde yirtildi. Tul perdelerim kestirilecek oldugu icin para gitmesin diye yaptirmiyor evimde tul perdem yok.yatak basligim kirik ne tamir ediyor ne yaptiriyor. Canim bisey cekse söyleyemiyorum. Cocukla disari ciktik bi keresinde kaynanamda gelmisti. Yan Masada tatli soylemisler tatli 200 tlydi kizimin cani cekti aliver dedim ortaya bi tane cocugun gonlu olsun almadi.ustelik bu ev kac parayla.donuyor.para yetiyor mu bilmem ne bi suru sey soyledi Eve domates patates sogan vs aldi diye tum sorumlulugu bitti saniyor. Birde ayda bi kez pideciye gidebiliriz Ayda 2250 tl para veriyor.ben tesettürlüyum.kapali kiyafetleri gercekten pahali kendime guzel bisey alamiyorum zaten o para normal harcligima yetmiyor. Ev kendimize ait borclarimizi baya hafiflettik hatta birikim bile yapiyor.ama esimin bu cimriliginden biktim. Gecen dondurma mi alsak canim cekti dedim para harcamaya yer ariyosun dedi.beni ac gozlulukle sucluyor. Zengin koca bulsaydin gibi seyler soyluyor. Ben hic bi zaman esimden oyle.luks seyler istemedim. Bi tane spor ayakkabim var onu da 2 sene once 500 tl ye aldim.oyle cok fazla istekleri olan bir kadin degilim. Suan hamileyim ve bana yasattiklari artik cok agir geliyor. Ne bir hediyesi vat ne bir jesti ne bir ikrami ne bi yere gideriz . Zaten soz verir bazen sonra sozunu tutacaginda cayar ben ona saygi duymuyor olurum.daha neler neler... ben biktim kizlar napicam bilmiyorum bosansam 2 evladimla nereye giderim naparim ama yildim.hayattan hic zevk almıyorum.
Kardesim ne biçim kafa yapın var. Yani şu yazdıklarına o kadar sinir oldum ki anlatamam. Kocanın ne mal olduğu belli imiş. Üstüne ikinci çocuğa hamilesin? Neden hamilesin? Sana bir döner almayı çok gören adamdan neden ikinci çocuğu yaptın? Şimdi de kalkmış diyorsun ki 2 evladımla nereye giderim? Tek evladın olduğu zaman da kesin diyordun ki ben çocukla nasıl bosanirim? Sen boşanmazsin. Bu pinti herifi çeker. Hayattan da zevk almazsın. Hayatın böyle devam eder gider.

Vayy guzel infaz ettiniz beni tebrikler helal olsun size. Canim benim babamda pek comert sayilmazdi. Ben sirf onun eline dusmeyeyim diye 17 yasinda evden ciktim ve geri donmedim 10 sene kendim yasadim.senelerce calistim .ama yalnizdim yapayalnizdim yorgundum kimsesizdim. Hastalandim kendim iyilestim ac kaldim Baska bi sehirde ayaklarimin ustunde durdum ben Evlenmek tek care gibi geldi.evlendim hemen cocugum oldu.ama evlilikte kumardir bunu unutma.simdi 2. Bi gaflettir oldu .calismak bana dokunmaz canim benim ama bu ekonomide baba evine gitmek ne demek sen biliyor musun.ustelik babamda cok farkli degil. Ise gireyim yasim 30 alacagim asgari ucret bi ev kirasi bi asgari ucret kadar nasil yetecegim ben cocuklarima siz ancak yargisiz infaz yaparsiniz evet kocamdan cekiyorum dogru ama bosaninca yasayacagim hayat beni daha cok korkuyuyor

Evlenmek tek care gibi geldi de hadi evlenir evlenmez cocuk yapmakta mi tek çareydi? Cocuksuz evlilik her turlu kolay bitirilir. Ayrildiginda bekar olursun ama cocuk sabibi olunca öyle olmuyor ha guvendigin meslegin, paran, ailen, evin olsa cocukla bosanmakta sorun degil ama arkada ailesi olmayan, gidecek kapisi gecinecek parasi olmayan biri nasil evlenir evlenmez cocuk yapar ya?
Ha benim tercihim diyorsaniz bu hayati siz secmissiniz bilerek, döner icin yalvaracak konuma da kendinizi kendiniz sokmuşsunuz hala 2. Yapiyorsunuz. Demek ki olmaniz gereken hayat bu

Ilk kizima hamileyken hastaneye giderken donercilerin onunden gecerdik yalvarirdim canim cok cekti diye almazdi.

Cocukla disari ciktik bi keresinde kaynanamda gelmisti. Yan Masada tatli soylemisler tatli 200 tlydi kizimin cani cekti aliver dedim ortaya bi tane cocugun gonlu olsun almadi.
Evlendiniz diye çalışma hayatınızı bırakmayacaktınız, ilk çocuk biraz palazlanınca iş arayıp çalışacaktınız ama artık olan olmuş öyle yapacaktınız böyle yapacaktınız demeyle zamanı geri alamıyoruz maalesef lakin sizin kadar evladım var ve tüm yazdıklarınız bir yana en çok alıntılandığım kısımlara üzüldüm, demek ki sizin cebinizde evladınıza bir tatlı kendinize bir döner alacak kadar bile paranız yok, boşanmaktan da korkuyormuşsunuz, o zaman en azından 2. bebeğiniz doğup dışarıda çalışmaya elverişli hale gelene kadar evden yapabileceğiniz işler bulun.

Yıllarca çalışmış,çalışma hayatını bilen bir kadına ikinci çocuğu yapmasa hepimiz ne söylerdik. İlk çocuk büyümüş. Gir bir işe çalış. Eşinin verecegi parayı bekleme. İste bu sözlerin engellenmesi, magduriyetin ve evliligin devam etmesi icin ikinci çocuk yapılmalı.
Bazı kadınlar alıştığı hayattan vazgeçmemek, yeni bir yola adım atmamak için her kapıyı kendine resmen bile isteye kapatıyor.

en acısı ve bencilcesi şu ki konu sahibi güya kendini savunurken ben de öyle bir babayla büyüdüm demiş ve içi sızlamadan tırnak içinde öyle bir babaya 2 çocuk vermiş. başka bir deyişle kendi elleriyle 2 çocuğu öyle bir babanın eline muhtaç bırakmış. oysa mantıklı insan böyle yapmaz. ben çektim bari başkası çekmesin der. çocuk yapmayayım da çektiğim çileyi çekmesin der. demelidir. ama nerdeee. bizim kadınlarımız hesapsız kitapsız hamile kalır. hesapsızca doğurur ve sonra da yakınır da yakınır. şöyle durumum kötü böyle durumum kötü. napalım. doğan bebeklerinize biz bakacak değiliz ki.

en mantıklı yol çalışmanız. çalışacaksınız. boşanmayacağınıza göre tek yol çalışmak.

Konu başlığınız keşke "Cimri bir eşim var, baba olmayı hak ediyor mu? " olsaydı.
Eşine cimri olan çocuklarına da cimri olur.Siz bir şekilde sürdürüyorsunuz ama çocuklara bu nasıl açıklanabilir ki?
Üstelik iki tane.🤦🏼‍♀️ Detaylar ayrı can sıkıcı.Hamile kadına canı çekiyor diye döner almamak nedir? Cimri olmakla beraber vicdansız,merhametsiz aynı zamanda.
Yolda gördüğüm kediye köpeğe bile alıyorum hamile eşine bir dönerin lafını edecek adamdan ne eş olur ne de baba.İnsan bile diyemiyorum kusura bakmayın.
Şimdi ne desek boş.Boşanamayacaksınız da iş yok güç yok.Boşansanız aileniz de kabul etmez büyük ihtimal.
Çaresizliğin yine yakasından paçasından aktığı bir konu daha.En çok çocuklara üzülüyorum.Kendilerine bir tercih hakkı tanınmadan geliveriyorlar dünyaya, mutsuzluğun içinde buluveriyorlar kendilerini.
Çocuklarınız için nasıl iyi olacaksa o yönde hareket etmeye çalışın.Sizin kaderiniz olmuş çocukluğunuzu yaşayamışsınız zamanında,onların kaderi olmasın en azından.

yaşamayı ölmemek sanan bir adamla bir hayat paylaşıp bir de ikinci çocuğu yapmak iyi bir karar olmamış. anlıyorum ki boşanacak ekonomik gücünüz de yok. ikinci de biraz büyüyene kadar bu şekilde yaşamak durumundasınız. sonrası yine sizin bileceğiniz iş.

Esimle 5 yildir evliyiz 4 yasinda bir kizim var ve 2.kizima da 5 aylik hamileyim. Biz birbirimizi severek evlendik ama cogu zaman mutsuzluk yasiyorum. Basliga bana cimri esimle anlasamiyoruz yazdim.Turkce mi sorgulayan arkadaslar olacaktir. Ama esim gercekten de bana cimri. Esim sadece temel ihtiyaçlarımızi temel seviyelerde karsilamak istiyor. Kendisi saglik calisani ayda sadece 8 gun calisiyor. Nobet usulu calistigi icin de maasi fena degil. Esim disariya cok hayir hasenat yapan biridir. Ama evde bir gun yemek yapamasam disarida bi doner alalim desem almaz. Ilk kizima hamileyken hastaneye giderken donercilerin onunden gecerdik yalvarirdim canim cok cekti diye almazdi. Eve her seyin ucuzunu avamini alir. 1 lira ekmegi ucuz alacam diye ta sehrin obur ucuna gider . Bi keresinde sabah hastaneye gittik gebelik dolayisiyla midem cok kotuydu eczaneden ilac aldik sonra ekmek alacaktik normal marketten alalim dedim eve cabuk gidelim dedim kabul etmedi 2 lira kar icin uzaktaki saticiya gittik tabi ben dayanamadim arabaya cikardim sonra bagirdim cagirdim.oda bana bagirddi eczaneye kac para ilac parasi verdigini falan basima kalkti. Gercekten perisan olmustum ustum basim kirlendi. Evim 3 yildir boyanacak. Koltugum baya kotu bi sekilde yirtildi. Tul perdelerim kestirilecek oldugu icin para gitmesin diye yaptirmiyor evimde tul perdem yok.yatak basligim kirik ne tamir ediyor ne yaptiriyor. Canim bisey cekse söyleyemiyorum. Cocukla disari ciktik bi keresinde kaynanamda gelmisti. Yan Masada tatli soylemisler tatli 200 tlydi kizimin cani cekti aliver dedim ortaya bi tane cocugun gonlu olsun almadi.ustelik bu ev kac parayla.donuyor.para yetiyor mu bilmem ne bi suru sey soyledi Eve domates patates sogan vs aldi diye tum sorumlulugu bitti saniyor. Birde ayda bi kez pideciye gidebiliriz Ayda 2250 tl para veriyor.ben tesettürlüyum.kapali kiyafetleri gercekten pahali kendime guzel bisey alamiyorum zaten o para normal harcligima yetmiyor. Ev kendimize ait borclarimizi baya hafiflettik hatta birikim bile yapiyor.ama esimin bu cimriliginden biktim. Gecen dondurma mi alsak canim cekti dedim para harcamaya yer ariyosun dedi.beni ac gozlulukle sucluyor. Zengin koca bulsaydin gibi seyler soyluyor. Ben hic bi zaman esimden oyle.luks seyler istemedim. Bi tane spor ayakkabim var onu da 2 sene once 500 tl ye aldim.oyle cok fazla istekleri olan bir kadin degilim. Suan hamileyim ve bana yasattiklari artik cok agir geliyor. Ne bir hediyesi vat ne bir jesti ne bir ikrami ne bi yere gideriz . Zaten soz verir bazen sonra sozunu tutacaginda cayar ben ona saygi duymuyor olurum.daha neler neler... ben biktim kizlar napicam bilmiyorum bosansam 2 evladimla nereye giderim naparim ama yildim.hayattan hic zevk almıyorum.
Ayni eşimin babası. Adam çok zengin ama daha düne kadar o kadar kötü bir evde yaşıyordu ki insan üzülüyor. Eve kaşar ve tereyağı asla almaz pahalı diye. Bir defteri var aldığı herşeyi yazar. Birlikte dışarıya çıkarız hesabı hep biz öderiz. Bir de kendini ödememek için yok tuvalete gitme, yok kasayı bulamama tarzı rezil eder. Bankada bir sürü parası var hatta kendisine özel faiz oranları için pazarlık yapan bir adam ama aynı pantalon ve gömleği giyiyor bildim bileli.
Neyse asıl konu şu; hayatta parası kadar hiç birşeye değer vermemiş bir adam. Çocukları yaşadıklarını anlatırken benim canım acıyor. Çocuklukları çok kötü geçmiş ve bu adam asla bunu kabul etmiyor yaşı 70+ hala aynı hatta gün geçtikçe daha da kötüleşiyor ..

İşte o yüzden önce iş bulun kendi paranızı kazanın sonra evlenin diyoruz genç kızlara. Bir de genelde ilk hamileliğinde adamın ne mal olduğunu anladın ikinci çocuk niye diye de soruluyor. Gerçi hem kazayla korunurken oluyor ikinci bebek.
Cidden ne akla hizmet bu adamdan bir şey bekliyorsunuz? Adam parasını seviyor herkesten çok seviyor hatta. Düzelir mi hayır, değişir mi hayır.

Back
X