5 gün önce 2 doz ciğer geliştirici iğne vuruldum 32. Haftaya girdim bugun

seydaozkok

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2025
87
4
1
Ciğer geliştirici iğne vuruldu 31. Haftada. 32. Haftaya giriş yaptım 2,3 gündür bir anda nefes alamama , kalktığım gibi yorulma geçmeyen bel ağrısı şikayetlerim oluştu bebekte aşağıda . Erken doğum riskim olabilir mi bunlar belirti mi

Ciğer geliştirici igne erken doğum riski olan gecelere yapılır. Normalde anne karninda surfaktan diye bir hormon salgilanir. Bu hormon dogal kortizondur. 37. Haftada kendiliğinden tamamlanır. Fakat erken doğum riski olan gebelerde 2 defa 24 saat arayla yapilir. 14 günde 1 de tekrarlanır. Bana 4 jez yapıldı. Tip 2 diyabet hastasıyım. Sadece seker ve tansiyona etki eder. Bel ağzınızın nedeni igne değildir. Ama yorgunluk yapar mi derseniz yapar. Cunku vücudun zamanla ürettiği hormonu bir anda alıyorsunuz. Haliyle vücut şaşırıyor. Bunda korkulacak bi durum yok. Ama bel ağrısı konusunda bence doktora gitmelisiniz. Vajinal muayene zor durumda kalmadığını sürece yaptırmayın. Benden size tavsiye. Cunku açılmaniz var mi diye bakmak isteyeceklerdir. Cok elzem bi durumsa vajinal ultrasonla baktığın litfen. Parmak olayı hem travma yaratıyor. Hemde riskleri yüksek suyun gelmesi gibi. Doğumu tetikleyebilir. Zaten doğum esnasında o parmakla muayene olayını çok fazla yasayacaksiniz. Gecmis olsun

Merhaba dogum yaptiniz mi acaba, ciger gelistirici igne erken dogumu tetikler mi 29 haftalik gebeyim bebek 1150 gr doktorum bebegin kucuk oldugunu söylüyor her ihtimale karsi ciger gelistiri yapalim dedi ama dogumu tetikliyor gibi yorumlar okuyorum biraz korktum acikcasi

Merhaba dogum yaptiniz mi acaba, ciger gelistirici igne erken dogumu tetikler mi 29 haftalik gebeyim bebek 1150 gr doktorum bebegin kucuk oldugunu söylüyor her ihtimale karsi ciger gelistiri yapalim dedi ama dogumu tetikliyor gibi yorumlar okuyorum biraz korktum acikcas

Merhaba dogum yaptiniz mi acaba, ciger gelistirici igne erken dogumu tetikler mi 29 haftalik gebeyim bebek 1150 gr doktorum bebegin kucuk oldugunu söylüyor her ihtimale karsi ciger gelistiri yapalim dedi ama dogumu tetikliyor gibi yorumlar okuyorum biraz korktum acikcasi

Bu iğneler erken doğum riski olduğunda yapılıyor. Dolayısıyla bir doktor doğumun yaklaştığını da anlıyor ve iğneyi uyguluyor. Bu sebeple ipne olduktan kısa bir süre doğum olması gayet olağan bir durum. İğne tetiklemiyor.

Tesekkür ederim, peki 29 hafta 1150 gram az mi sizce tekrar perinatolojiye yönlendirdi fakat 29 haftalik gebelikleri okudugumda hep bu agirlik civarinda

Tam hatırlamamakla birlikte benımkı biraz daha kiloluydu şuan 33teyim 2 kiloya ulaştı

Kızlar bende dun vuruldum tek doz sabah bı kalktm yuruyemıyorum diz kapagımdan aşşaya komple ödem yapmıs ayagım 4 ayak gıbı olmus bole bısey yok bu aya kadar zerre ayaklarmda odem olmadı cıger gelıstırıcı yapılan taraf zaten bu sekılde bole olan varmı doktorda olmaması gereklıydı dalan ddı dıger dozu vurdurmadı

Back
X