ÖĞRENCİLERİN iyi bir liseye girmek için yarıştıkları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) 2’nci dönem ortak sınavları 29-30 Nisan’da yapılacak.
Bu nedenle 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği bu sınavların yapıldığı tüm ortaokullarda diğer öğrenciler (5, 6 ve 7’nci sınıf) ders yapmayacak. Ortaokullarla birlikte aynı bahçede eğitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. 29 ve 30 Nisan günleri milyonlarca öğrenci için tatil olacak.
1 MAYIS DA VAR
Bu 2 günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilerle birlikte çalışanlara da tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü hafta sonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne uzayacak.
‘Yanlış emsal’ itirazı
İSTANBUL’da 2014-2015 eğitim öğretim dönemi başında özel okula kayıt için puanı yetmeyen bir öğrencinin, Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla TEOG puanına göre Üsküdar Amerikan Lisesi’ne yerleştirildiğinin ortaya çıkması tepkiye neden oldu. Çocukları bu lisede okuyan 32 veli, 10 Nisan’da Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek dilekçe verdi. Dilekçede “Bütün velilere ‘yanlış emsal’ yaratan bu yanlışı düzeltmenizi rica ederiz” denildi.
Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28706802.asp