• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5. gün transferi

merhabalar 31 yaşındayım iki kere aşılama ve iki kere tüp bebek denedim ama sonuç negatif ikiside 3.gün transfer edildi bendeki sorun embriyogelişmemesi döllenen yumurtalarda düşme var birinde 15 diğerinde 18 yumurtam toplandı 15 döllendi ama 5 tanesi ne iyi dediler sonra üçü kaliteli göründü transfer yapıldı ikisindede sonuç negatif ne yapmam gerekiyor beni aydınlatırsanız sevinirim embriyo gelişmesi için genetik test ve diğer testlerim yapıldı çaresiz ve umutsuz bir durumdayım üçüncüyü denemek den korkuyorum çünkü yine aynı şeyle karşılaşıcam ne yapmalıyız teşekkürler

merhabalar sizin durumunuza cevap yazmaya sayfalar yetmeyebilir en iyisi yuz yuze butun yaptirdiginiz sonuclarla birlikte gorusmekte fayda var korkunun ecele faydasi yok adim atmadan ilerleyemezsiniz sevgiler tlf 05332806460 02124443949 gorusmek dilegiyle

Merhabalar;
bugün embriyo transferim yapıldı.tek embriyo, ilk deneme.1 kalite bir embriyo olmadığını ama en iyi embriyom olduğunu söylediler.ve 5.gün transferi gerçekleştirdiler.1 kalite olmayan embriyonun da tutunup sağlıklı bir bebeğe dönüşme şansı vardır değil mi? ve bu yüzde düşük bir yüzde midir merak ediyorum.

28 yaşındayım.ilk mikroenjeksiyon denemem bu.opu işlemi sonrası 14 yumurta toplandı. 0.gün sadece 6sı matür olmuş.8tanesi henüz yeterli olgunluga ulaşmadığı için olgunlaşmasını bekliyorum,demişti embriyolog.1.gün 7 embriyo oluştuğunu ögrendik ve çok sevindik.bugün 2.gün şimdi embriyoların 4ü kesin,4ü de 1.gününde.heyecanla bekliyoruz.doktorum pazartesi yada salı transferi gerçekleştireceğini söyledi.bu bence iyi bir şey.çünkü 4.yada 5.gün blastosist aşamasını yakalamış olacak inşllh.acaba gelişim durur mu,yarın 3.gün ve pazar.gelişim durursa ne olacak?embryolog bi de şunu söyledi:yumurta çeperi olması gerekenden kalın.bu döllenmeyi engellemiş olabilir.eger durum buysa peki yerleşebilir mi embriyom .teşekkürler

mrb.aynı sorun bizde de var kaliteli embriyolara rağmen,izmirde yapılan 2 tüp bebek tedavim negatif sonuçlandı..5. gün transferini ben de araştırma halindeyim..sebepsiz infertiliteyiz..3. güne kadar embriyo, yumurta kalitesi sayesinde gelişiyormuş,3. günden sonra spermin kalitesine göre döllenmedeki gelişim ya devam ediyomuş ya da duruyomuş...bunu göze almak istemeyen çoğu merkezde 3. günde embriyolar hala kaliteliyken transferi gerçekleştiriyormuş..mantıklı geldi..duyduklarımda doğruluk payı olup olmadığını,elbetteki sayın embriyolog daha iyi bilir..ama başka bir embriyolog bana istatiksel olarak 5. gün transferinin başarısının,en azından bizim durumumuzda olan hasta grubunda daha yüksek olduğunun artık kanıtlandığını ifade etmişti..
selam ezinede oturuyosun galiba bende ezinede oturuyorum bende izmir bornovadaki şifa hastanesıne 3kez tüp bebek yaptırdım olmadı ama sımdı 4.yü yaptırmayı dusunuyorum ama sifada deil sen nereye gıdıyosun memnunmusun bana bıraz bılgı verırsen sevınırım

ıstatistiksel olarak 5.gün transferlerinde gebelik oranının daha yüksek oldugu dogrudur. Sizin durumunuzda da 5. gün takibi yapılması en azından embriyoların blastosist seviyesine erişip erişmediklerini görmek adına faydalı olabilir.
Daha önce de yazdıgım gibi, blastosiste gitmek için laboratuar koşullarının da iyi oturmuş olması gereklidir.

mrb aşina hanım ben izmir bornovada 3 kez basarısız tup bebek nenemesi yaptırdım dr.erol tavmergen bey bızı maddı manevı bıtırdı sımdı 4. denemeye dusunuyoruz en son denemem gectıgımız agustostaydı bız 3.denemede erol bey ılacların hepsını ucretsız verdı az ılac kullandım zaten ve 4.yude şifaya yaptırısak yarı yarıya ındırım alıcaz ama ınancımız kalmadı erol beye sormak ıstedıgım sıze gelsek 4. deneme dıye ındırım alabılırmıyız cevap lutfen

selam ezinede oturuyosun galiba bende ezinede oturuyorum bende izmir bornovadaki şifa hastanesıne 3kez tüp bebek yaptırdım olmadı ama sımdı 4.yü yaptırmayı dusunuyorum ama sifada deil sen nereye gıdıyosun memnunmusun bana bıraz bılgı verırsen sevınırım

mrb.yok ezinede değil,çanakkaledeyim,bi zamanlar ezinede oturuyodum...dokuz eylüle gitmiştik biz izmirde..2 kez sebepsiz infertilite yüzünden yaptırdık,sebep olmadığından belki de sonuç ta alamadık..bi dahaki deneme orda olmuyacak ama nerde daha son kararı vermedik...

Merhaba Aşina Hn..
Ben 31 yaşındayım ve 9 yıldır evliyim..Her 2 tüplerim aşırı yapışkanlık nedeniyle 2 kere tıkandı laperoskopi ile açılmasına rağmen ve son olarakta tüplerim bağlanmıştır.
1.Tüp bebek denemem şubat 2009.kısa protokol 29 yumurta toplandı 24 döllendi ve 20 tanesi bölünmeye başlamıştı.3.gün transferde 8 tane embriyo vardı ve bunun 3 tanesi 8H 16C transfer edildi.diğerleri donduruldu.Sonuç NEGATİF
2.Tüp bebek denemem Mayıs 2009.Dondurulmuşlar çözüldü ve 3 çöp oldu geriye kalanlardan 2 tanesinin 1 hücresi alındı diğeri 2.kalite olarak transfer edildi.Sonuç NEGATİF(merkez Cerrahi Hastanesi)
3.Tüp bebek denemem Temmuz 2009.uzun protokol 29 yumurta toplandı 15 tanesi işlenildi ve 5 tane embriyo 3.gün transferde var.Bunlardan 3 tanesi konuldu 1 8H diğerleride 2.kalitedeydi.Sonuç POZİTİF.İkiz gebeliğim vardı ve 7 haftaya kadar birinin kalp atışı olmadı diğeri ise 5 haftalıken kalp atışı vardı.Erken dönem düşük tehdidi vardı azda kanamam istirat denildi.Ancak 15 haftadan sonra 4 er 5 er gün gerileme başladı ve 20 haftada bu gerileme 15 güne kadar çıktı.Ve ben bebeğimi 27 haftalıkken ölü doğum yaptım.14.ocak 2010.Genetik test yapıldı kan pıhtılaşma heterezigot taşıyıcı çıktı.
4.Tüp bebek denemem Temmuz 2010.uzun protokol.17 yumurta toplandı 16 sı döllendi ancak 9 tane embriyo vardı.5 güne beklenecekti ancak 2 gün 2h ve 3h duranlar vardı.3 gün 4h ve 5h duranlar vardı.Ve beni apar topar 4 gün çağırdılar ve 2 tane transfer edilecek embriyo var denildi.Bunları yarın kaybetmektense biran önce anne rahime verelim dediler.Sonuç NEGATİF
(merkez Medicana International)
Bana şuan tavsiye edilenler:
1.Histeroskopi yapılıp rahime bakılıp yapışıklık akıntı varmı
2.Yapay rahim için hücre alıp bir sonraki tüp bebek için ortam hazırlamak
Benim sorum şudur:
1.Yumurta ve sperm kaliteleri iyi olması durumda neden bölünmelerde yavaşlama durmalar oluşuyor? Suni sıvılar yaparmı bunu
2.Yapay rahim uygulamasında suni sıvı yokmu?Burda embriyolar daha hızlı daha iyi gelişme gösteriyormu?
(merkez yine Medicana International olacak)sizce doğru seçim mi?
Herhangi bir ilaç kullanarak bu bölünmeleri gelişmlerini düzeltebilirmiyiz?
Cevabınız için şimdikten tşkler

inşş buraya gelenler vardır bende sorun var

Merhaba Aşina Hn..
Ben 31 yaşındayım ve 9 yıldır evliyim..Her 2 tüplerim aşırı yapışkanlık nedeniyle 2 kere tıkandı laperoskopi ile açılmasına rağmen ve son olarakta tüplerim bağlanmıştır.
1.Tüp bebek denemem şubat 2009.kısa protokol 29 yumurta toplandı 24 döllendi ve 20 tanesi bölünmeye başlamıştı.3.gün transferde 8 tane embriyo vardı ve bunun 3 tanesi 8H 16C transfer edildi.diğerleri donduruldu.Sonuç NEGATİF
2.Tüp bebek denemem Mayıs 2009.Dondurulmuşlar çözüldü ve 3 çöp oldu geriye kalanlardan 2 tanesinin 1 hücresi alındı diğeri 2.kalite olarak transfer edildi.Sonuç NEGATİF(merkez Cerrahi Hastanesi)
3.Tüp bebek denemem Temmuz 2009.uzun protokol 29 yumurta toplandı 15 tanesi işlenildi ve 5 tane embriyo 3.gün transferde var.Bunlardan 3 tanesi konuldu 1 8H diğerleride 2.kalitedeydi.Sonuç POZİTİF.İkiz gebeliğim vardı ve 7 haftaya kadar birinin kalp atışı olmadı diğeri ise 5 haftalıken kalp atışı vardı.Erken dönem düşük tehdidi vardı azda kanamam istirat denildi.Ancak 15 haftadan sonra 4 er 5 er gün gerileme başladı ve 20 haftada bu gerileme 15 güne kadar çıktı.Ve ben bebeğimi 27 haftalıkken ölü doğum yaptım.14.ocak 2010.Genetik test yapıldı kan pıhtılaşma heterezigot taşıyıcı çıktı.
4.Tüp bebek denemem Temmuz 2010.uzun protokol.17 yumurta toplandı 16 sı döllendi ancak 9 tane embriyo vardı.5 güne beklenecekti ancak 2 gün 2h ve 3h duranlar vardı.3 gün 4h ve 5h duranlar vardı.Ve beni apar topar 4 gün çağırdılar ve 2 tane transfer edilecek embriyo var denildi.Bunları yarın kaybetmektense biran önce anne rahime verelim dediler.Sonuç NEGATİF
(merkez Medicana International)
Bana şuan tavsiye edilenler:
1.Histeroskopi yapılıp rahime bakılıp yapışıklık akıntı varmı
2.Yapay rahim için hücre alıp bir sonraki tüp bebek için ortam hazırlamak
Benim sorum şudur:
1.Yumurta ve sperm kaliteleri iyi olması durumda neden bölünmelerde yavaşlama durmalar oluşuyor? Suni sıvılar yaparmı bunu
2.Yapay rahim uygulamasında suni sıvı yokmu?Burda embriyolar daha hızlı daha iyi gelişme gösteriyormu?
(merkez yine Medicana International olacak)sizce doğru seçim mi?
Herhangi bir ilaç kullanarak bu bölünmeleri gelişmlerini düzeltebilirmiyiz?
Cevabınız için şimdikten tşkler

sorunuza sizde benim gibi cvp alamadınız sanırım.yapay rahim uygulaması yaptırdınızmı,hangi aşamadasınız.merak ediyorum bende vahim bir durumdayım.teşekkürler.

merhaba arkadaşlar benim dün blastokist 3 tane embriyom transfer edildi fakat trasferden 4 saat sonra ve bir beyaz et içinde kahverengi bir çizgi olan bir parça gibi bir akıntı geldi aynı akıntıdan bir gün sonra sabahta geldi transfer edilen embriyolar geri gelmiş olabilir mi çok endişeliyim. yardımcı olursanız .

embriyoların geri gelmesini anlamanız mümkün değildir genellikle negatif sonuçlanacaksa da bu embriyolar tutunamaz ama kan testine kadar bulgu vermez. sizin yaşadığınız vajende beklemiş eskimiş kanamnın dışarı çıkmasıdır. bu da prosedür anında olmuş olabilir, rahimiçinden gelmiyordur endişelenmeyin. bolşans

merhaba arkadaşlar benim dün blastokist 3 tane embriyom transfer edildi fakat trasferden 4 saat sonra ve bir beyaz et içinde kahverengi bir çizgi olan bir parça gibi bir akıntı geldi aynı akıntıdan bir gün sonra sabahta geldi transfer edilen embriyolar geri gelmiş olabilir mi çok endişeliyim. yardımcı olursanız .

ekim ayında merkezinizde negatif denememiz oldu siz ve süleymen bey açıklama yaptınız ama benim kafamdaki soru işaretleri gitmedi
eşiimin sayı olarak değeri çok iyidi 120 milyon fakat hız ve morfoloji sorunumuz vardı bu yüzden merkezinize geldik şansımız olur düşüncesiyle bu arad morfoloji % 1 toplam hareket %45
ama malesef sonucunda çok üzüldük
bende herhangi bi sorun yok
17 olgun yumurtanın 11 döllendi 6. gün kalitesi sınırda olan transferim gerçekleşti kalan 10 embriyo sonraki gün imha edildi
tamda bu kısım bizi inanılmaz üzdü
tüpde şansımız olur düşüncesiyle en iyi yer düşüncesiyle geldiğimiz merkezinizde sperm seçmede ımfs uygulanmasına ragemn neden bu kadar kötü sonuç aldık anlayamıyoruz
negatifi artık attık bi kenara tüp bebekde bile şansımızın olmadığını düşünüyoruz
tüp bebek uygulamalarında iyi bir teknikle morfolojinin sıkıntı yaratmadığını bilirdik bize en iyi teknik uygulandı ama sonuç hüsran
transfer edilen embriyo compact morula aşamasındaydı ,blastosist embriyoyla aynı şeymidir acaba
çünkü 5. gün tarnsferlerinde başarı oranı daha yüksek diye biliyoruz
yaz başında tekrar düşünüyoruz ama yine bu şekildemi olur durmlar ,korkularımız var
sonuçta tüp bebek tedavisi maddi manevi çok yıpratıcı bir süreç
cevaplarsanız sevinirim

merhaba öncelikle geçmiş olsun. şu anda dosyanız önümde olmadığı için embriyo bilgileriizle ilgili sizin söyledikleriniz üzerinden cevap verebilirim. tüp bebek tedavileri nihayetinde size ait hücrelerin kullanıldığı, iyi bir tedavi ve labooratuvar hizmetinin verilerek bir ok çiftin çocuk sahibi olmasına yardımcı bir tedavi yöntemidri. bazı var olan sorunlar çözüleblir bazen de sadece benzer işelmler tekrar edilerek başarı yakalanmaya çalışılır. eğer spermde ciddi sorun varsa embriyolar blastokist aşamasına bile ulaşamayabilir. bence sizi takip eden doktorunuzla yüzyüze konuşarak yeni bir programa başlamadan önce kafanızda tüm soruların doğru cevaplarını bulmalısınız. haklısınız yorucu bir süreçtir ama denemeye değecekse de denememlidir. buna da siz ve doktorunuz birlikte karar vereceksiniz. bolşans diliyorum sevgiler.

ekim ayında merkezinizde negatif denememiz oldu siz ve süleymen bey açıklama yaptınız ama benim kafamdaki soru işaretleri gitmedi
eşiimin sayı olarak değeri çok iyidi 120 milyon fakat hız ve morfoloji sorunumuz vardı bu yüzden merkezinize geldik şansımız olur düşüncesiyle bu arad morfoloji % 1 toplam hareket %45
ama malesef sonucunda çok üzüldük
bende herhangi bi sorun yok
17 olgun yumurtanın 11 döllendi 6. gün kalitesi sınırda olan transferim gerçekleşti kalan 10 embriyo sonraki gün imha edildi
tamda bu kısım bizi inanılmaz üzdü
tüpde şansımız olur düşüncesiyle en iyi yer düşüncesiyle geldiğimiz merkezinizde sperm seçmede ımfs uygulanmasına ragemn neden bu kadar kötü sonuç aldık anlayamıyoruz
negatifi artık attık bi kenara tüp bebekde bile şansımızın olmadığını düşünüyoruz
tüp bebek uygulamalarında iyi bir teknikle morfolojinin sıkıntı yaratmadığını bilirdik bize en iyi teknik uygulandı ama sonuç hüsran
transfer edilen embriyo compact morula aşamasındaydı ,blastosist embriyoyla aynı şeymidir acaba
çünkü 5. gün tarnsferlerinde başarı oranı daha yüksek diye biliyoruz
yaz başında tekrar düşünüyoruz ama yine bu şekildemi olur durmlar ,korkularımız var
sonuçta tüp bebek tedavisi maddi manevi çok yıpratıcı bir süreç
cevaplarsanız sevinirim

merahaba dr. bey

size almanyadan yaziyorum, burda sizler kadar net aciklamalarda bulunmuyorlar. bana bilgi verirseniz memnun kalirim. bugün dondurulmuslarla transferim oldu. 5.gün yani 5 gün önce cözdürüldü emriyolar. bugün transfer formunda emriyolarin 7/B ve 16/C oldgunu gördü drum iyi emriyolar dedi ama benim icimde süphe var, sizce nasil

merhaba evet embriyolarınız balstokist iyi kalitede inşallah gönlünüzün muardı olur. iyi haberlerinizi duymak isterim segiler. (doktor hanım bu arada)

merahaba dr. bey

size almanyadan yaziyorum, burda sizler kadar net aciklamalarda bulunmuyorlar. bana bilgi verirseniz memnun kalirim. bugün dondurulmuslarla transferim oldu. 5.gün yani 5 gün önce cözdürüldü emriyolar. bugün transfer formunda emriyolarin 7/B ve 16/C oldgunu gördü drum iyi emriyolar dedi ama benim icimde süphe var, sizce nasil

merhaba evet embriyolarınız balstokist iyi kalitede inşallah gönlünüzün muardı olur. iyi haberlerinizi duymak isterim segiler. (doktor hanım bu arada)

cok tesekkür ederim dr hanim:1::1:pardo:1::1: mutlaka iletirim ama özel mesaj hakkim yok daha ama buraya mutluka yazacagim. cevapladiginiz icin de ayrica cokca tesekkür ederim.

bugün tranferimin ikinci günü günlük 2 lt su iciyorum ben, cok fazla idrara cikiyorum, cok su icmek zararli degildir galiba dimi

Dr. Aytun Hanim;

Mesaj yazmaniz beni cok mutlu etti, Allah razi olsun, Beni Leylekler getirmedi diye bir kitabiniz varmis, az önce bulup okudum bilgilerinizi. Bu sitede okadar cok insan varki bir tane cevap alabilmek icin, büyük bi dayanisma var. Allah tüm drlardan razi olsun..tekrar tesekkürler. Benim ilk denemem 30 yasndayim ve malesef burda bir dr hatasi yüzünden sag tüpüm tamamen devre disi kaldi. O dr haric:( maksadim dru kötülemek degil ama sanirim türk düsmaniymis..kismett artik

Merhaba teşekkürler hakkımdaki güzel sözleriniz için. Tek tüpünüzün tıkalı olması elbette kendiliğinden gebelik şansını azaltacaktır ama işin peşini bırakmayın derim. Evlat sahibi olmak için hertürlü özveriyi hakediyor olumlu sonuçlar. Sevgiler.

dr. Aytun hanim;

mesaj yazmaniz beni cok mutlu etti, allah razi olsun, beni leylekler getirmedi diye bir kitabiniz varmis, az önce bulup okudum bilgilerinizi. Bu sitede okadar cok insan varki bir tane cevap alabilmek icin, büyük bi dayanisma var. Allah tüm drlardan razi olsun..tekrar tesekkürler. Benim ilk denemem 30 yasndayim ve malesef burda bir dr hatasi yüzünden sag tüpüm tamamen devre disi kaldi. O dr haric:( maksadim dru kötülemek degil ama sanirim türk düsmaniymis..kismett artik

Back
X