5. Güne gelen embriyolar neden 6. Güne bekletilir ki ?

htcogretmen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2022
129
18
28
30
Arkadaşlar çeşitli bilindik süreçlerden sonra yumurtalar 5. Güne gelmiş. Ama 6. Kadr bekleyip donduracklarini söylüyorlar. Zaten 5. Gün blastokist olmuş kaliteli bir yumurta değil mi. Neden bekleniyor. Ya 6. Güne azalırsa yumurta sayıları yani ben anlayamadım. Ne yapmalıyım bilmiyrm. Yardım lütfen.

Bazen 6 günde blast oluyor o yüzden bekletmişlerdir.benimde başıma geldi telaşlanmayın.5. Günde hala morula evresinde gibi gözüküyorsa bekliyorlar.

Bazen 6 günde blast oluyor o yüzden bekletmişlerdir.benimde başıma geldi telaşlanmayın.5. Günde hala morula evresinde gibi gözüküyorsa bekliyorlar.
himm anladım. Endişelendim ya baya. İlk denemem çünkü tam neyin nasıl olması gerektiğini de bilemiyrm. Onlar ne derse o şekilde ilerliyor. Bazı kişilere 3. Gün transferi bile yapılıyor mesela. Yumurtalar daha da azalsın istemiyrm. Ne yapsam bugün dondurun diye arasam mı diye kararsız kaldım. Tabi oda bizim elimizde mı bilmiyrm.

Yok canm senin demenle olacak şey değil..bence müdehale etmemelisin.dondurmaya uygun olsa emin ol 6.güne gitmesini beklemezlerdi.

İnşallah allah gönlünüze göre versin. Evet cok zor gercekten 12 deda tüp bebek denemiş birisi olarak söylüyorum cok zor...lutfen sakin olmaya calısın stres olmayın
Amin çok teskkur ederim. Ayy ne kdr yorulmussunzdur ne diyimm. Sakin olmaya calisiyrm ama hiç sakin kalabilen biri değilim malesef. Sinir stres kupuyüm

İnşallah allah gönlünüze göre versin. Evet cok zor gercekten 12 deda tüp bebek denemiş birisi olarak söylüyorum cok zor...lutfen sakin olmaya calısın stres olmayın
Valiente, 12 kez denedim dediğin için sormak istiyrm ya aklımı çok kurcalıyor. Bilgisi olan başka kişi varsa da yanıtlayabilir. 14 tane 3. Güne gelen yumurta neden illa da 5. Güne bekletilir 3. Günde transfer eden birçok doktor var. Beşinci güne bekledik geriden geliyorlardı diyor. Ama kalitesi iyi olmadığı söylenen birçok üçüncü gün yumurtası tutan kişiler de var. 5. Güne 7 Yumurta kaldı. Ve illa 6. Güne beklicez dediler aradım ulaşamadım dondurun diyecektim de. 6. Güne de 4 yumurta kalmış onları dondurdular. Yani çok moralim bozuk. 14 yumurtadan 4 yumurta ne demk yaa okdr maddi manevi emek. Çok raht davrandilar gibi geliyor bana. Risk aldık diyor. Git kendinde risk al benim yumurtalarimda değil ya eşime caktirmamaya calisiyrm ama çok canım sıkılıyor

hıc tup bebek yaptırmadım ama emın oldugum bısı var ki saglıksız olan kalıtesız olan 5. 6. gun embrıyosu na ulasana kadar eleniyor. basarılı olma olasılıgı artıyor boylece.

Öyle düşünmeyin 6 güne gitmeleri daha hayırlı zaten sağlıklı embrio olsaydı 14 yumurtadanda giderdi 6 güne. 5 güne gelemeyen zaten sağlıklı değil. Yani düşünsene 5 güne beklemeyip te 3. Gün transfer olsan ve bunlar 5 güne gidemeyen embriyolar olsa senin sonucun her defasnda negatif olucak bu daha yıpratıcı bi durum. 6 güne gidilmesi garanti bi durum. En azından ebriyobun bölünmesinin devam edebileceği garantisi var. 3 gün transferini sizin gibi 14 yumurta toplayamayanlar için yapıyolar elde yumurta olmadığı için. Ya Tutarsa mantığı ile. Benim 2 yumurtam oldu mecbur birini 3 gün yaptılar bu yüzden diğerini 5. Güne beklediler çünkü 5 ve 6 güne ulaşan embriyolar daha sağlıklı ve güçlü oluyorlar. Ama eğer gelilimi bölünmesi yavaş die bekletiyolarsa buda sizin için avantaj gelişimi iyi olmayıp ama yinede tutunup sağlıksız gebelik yaşamaktansa bazı şeyler daha hayırlıdıro yüzden stres yapma vardr bundada bi hayır de ve sağlıklı olması için dua et kendini üzme

3. Gün istenilen durumda degıldir muhtemelen.yavas ılerleyen embriyoları 6. Güne kadar bekletiyorlar.mesela benm 4. Gün cok iyi dedikleri embriyolar 5 gün bozuldu..3. gün transfer edip boşu boşuna heveslenmenizinde ,hem maddi hem manevi olarak zarar görmenizinde önüne gecılmıs oluyor..dısarda 5 e gelmeyen 6 ya gelmeyen embiriyoların zaten transfer edilse bile bi anlamı olmayacak.

Mesela 3. Gün 8 hücreli olması gerekirken baze 6 7 ye bolunmus oluyor.onların nasıl ilerlediğini gormeden transfer edemezler.

Ben yumurta toplama zamanında bu kadar cok detay bilmiyordum sonradan ogrendim bazı seyleri.3.gun 5.gun falan bunları hic bilmiyordum. 15 yumurtam toplandı ve 4u donduruldu.4 tane cok az diye düsünmedim üzülmedim ayrıntıları bilmedigim icin. Nette cok dolasmamak her seyi bilmemek lazım kendini bosa üzüp stres yapıyorsun. Cok iyi cok kaliteli dedikleri 2 tane 5.gün embriyosundan biri bos gebelik oldu düstü. Biri negatif oldu. Yikarıdada yazdım 6.gun embriyosuyla hamileyim.
Senin 4 tane saglıklı embriyon var. Hamile kalman icin sadece 1 tanrsi lazim. Buna odaklan. Daha fazla kurcalayıp stres yapma. Zaten stresli bi surecin icindeyiz bunlarıda düsünüp kendini yıpratma.sakin ol transfer gününe odaklan. Bu tarz konuları arastırmaktan uzak dur Rabbim nasip ettikten ol dedikten sonra kacıncı gün oldugunun cok bi onemi yok.

Evt doğru hepsi sağlıklı olsa hepsi giderdi herlde 6. Güne.
Evt diğerleri geriden geliyordu dedi. Haklısınız ya biraz sakinlestireyim kndimi. Çok teşekkür ederim Rabbim isteyenlere hayirli sağlıklı evlatlar versin.

Himm.. 3. Günde istenilen durumda değildir diyosun. Evt heveslenip transfer sonunda üzülmek elbette daha kötü.

Evt doğru söylüyorsunuz. Fazla araştırıyorm fazla benle ilgili herşeyi okuma bilme bakma olayı var bnde. Şu nasılmış bu nasılmış diye. Oda beni yıpratıyor. Ayrıntici biri olduğum.icin. oluruna bırakamıyorum. Belki ilk oldgu icindir.
Bende 6. Gün embriyomla güzel haberi alırız sağlıkla hayırla sonuna kadr gelir insallh.
Sizde sağlıkla kucağınıza alın insallh. Rabbim güzel günlerini göstersin araştırmicam
Çok teşekkür ederimmm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…