Bebek Beslenmesi 5.n ci ayın içindeyiz ..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Beratmm

Beratim.
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
341
81
43
5n ci ayın icindeyiz yeni yeni ek gidaya başladik. meyveli yoğurt ve meyve püresinden başladık..papatya çayi içiryorm bazen . Başka ne verebilrm ? nasıl başlanmalı ek gidaya ?mama ve süt devam ettigim birşey.Teşekkürler

Sabahlari labne peyniri veya beyaz peyniri suda beklettikten sonra verebilirsin yumurta sarisi verebilirsin azar azar. Tuzsuz yagsiz sebze corbasi gece yatmadan tahilli mama verebilirsin. Ben yulaf unu cavdar unu tam bugday unu aldim hepsinden birer cay kasigi katiyorum bir kasik da irmik katiyorum iliyinca bir kasik pekmez katiyorum kendi mamami kendim yapıyorum. Hazir birsey vermemeye dikkat ediyorum. Pekmezi meyve sularina da katabilirsin.

sebze pürelerine de başlayabilirsiniz, haşlanmış çatalla ezilmiş, havuç, patates, brokoli gibi

bence çok fazla acele etme.Ek gıdaya başla ancak hepsini bir arada vermemen gerekir. Örneğin bir hafta yogurtla başlayıp alışınca ikinci hafta meyve püresi.6. ay dolunca çorbalar yavaş yavaş yani. Adı üstünde ek gıda.Esas alması gereken anne sütü veya devam sütü.

yukarı da belirttigim gibi anne sütu ve devam sütüne devam ediyorum . ek olarak vermeye başladım günde yarım kase yoğurt ,pure vermiyorum bir tablet kadar da labne peynir veriyorum ama yeni yeni başladım dedigim gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…