5. Sinema Günleri 7. Hafta Anket (TbZ)

• Konu Sahibi Konu Sahibi TbZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Pamuk Eller Oylara :)

• The Road

OY: 0 0,0%
  • The King's Speech

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    7
Açacak mıyım : )
alfabetik sıraya göre bir sonraki organizasyonda diye düşünmüştüm.
ama bugün yarın anketi yapıp bir sonrakine tekrar da yerleşebilirim,
nasıl yapayım ki ??

ben isterim açmanı bir sonraki organizasyona katılmam büyük ihtimalle ama kimseninde anketlerle ilgilendiği yok ki, o yüzden sana kalmış canım.

Nihil istersen, filmlerin hazırsa aç anketi, bir sonraki organizasyon biraz hayal gibi maalesef.

Pia'dan haberi olan var mı, sanırım bir süredir yok, umarım bir problem yoktur.

gecikmeden-dolayi-ozur=dilerim
film-elimde=pazar=olcak-ozaman-izleyip=yorum-yapicam-insallah
tekrar-kusura-bakmayin-arkadaslar

Baya geç oldu kızlar ama izlemişken yorumumu paylaşayım:)
Uzun süredir herşeyi üstünkörü okuyup çıktığım için aslında film hakkında çok fazla şey bilmeden, etkilenmeden izlemiş oldum.
Film konusu itibariyle farklı olsa da işlenişi ile gayet sıradan bir aile dramı duygusu yarattı bende. Annette ablamız baskın, ataerkil yapıda, julian ablamız özverili daha özgür kadın karakterini canlandırıyor bu anlamda normal bir kadın-erkek ilişkisinden farkı yok.
Yakınen tanıdığım eşcinsel arkadaşlarım olmadığım için yüzeysel bir yorum olabilir ama ben daha farklı bir ilişki bekliyordum, burada biraz da yaşlarından dolayı birbirine alışmış, benimsemedikleri onlarca şeye rağmen katlanan, eşcinselliğini özgürce yaşayacak kadar aykırı ama zorla bir ilişki yürütecek kadar muhafazakar karmakarışık birşey çıkıyor ortaya. Sonuçta tüm suç donöre yıkılıyor. İşin bu kısmını da hiç sevemedim. Sen gelmeden önce sorunlarımızı ne güzel görmezden geliyorduk, sen geldin herşeyi yüzümüze vurdun, defol git dediler adamcağıza:)
Yönetmen de sanırım eşcinselmiş, öyleyse bizler ilişkileri sizler gibi yaşarız demek istemiş olabilir ki böylelikle eşcinselliğe bakışı normalleştirmeye çalışmış demektir.
Ama asıl nokta evliliğe bakışı ki son zamanlarda izlediğim filmler sayesinde evlilik kararı almadan önce milyon kere düşünmem gerekecek.

Back
X