- 27 Ağustos 2022
- 7.281
- 14.466
- 198
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
-
Aynen. Ödevler niye whatsaptan anneye atılıyor? Öğretmenler sınıfta söylesin, çocuklar not alsın. Ödev bilinci oluşmuyor bu şekildeAynı fikirdeyim. Okula başladığımda okuma yazma biliyordum. Kendimi bildim bileli küçük bir ödev defterim vardı hep. Branş branş her dersin ödevini renkli kalemle yazardım. Hiç ödevimi bilmeden eve gittiğim olmadı. Bir kere ya yazmayı unutmuşum ya da ödevi yapmayı unutmuşum hatırlamıyorum, yapmadan gittim okula. Hoca bakıp öyle bir tonda “bir daha olmasın” dedi ki (ses yükseltme yok) muma döndüm.
Şimdilerde eğitimin de, öğrencilerin de, velilerin de laçkası çıktı. Üstelik ben 97 doğumluyum öyle çok eski değilim. WhatsApp grubundan ödev atma fikri kimden ne sebeple çıktı bilmiyorum. Benim okul sürecimde asla öyle bir şey yoktu.
Az önce bu sene LGS'ye girecek olan ve yazılı haftasındaki yeğenime İngilizce çalıştırmaya çalıştım. Yemin olsun 1,5 saatte saç baş yolacaktım artık. Öğrenmen gereken kelimeleri bu saate kadar niye çalışmadın diyorum, çalıştım diyor. Kelimeyi soruyorum, bilmiyorum çalışmadım diyor. Dil pabuç kadar, ukalalık saygısızlık had safhada. Allah öğretmenlere sabır versin.
İlkokuldaki hep aynı birkaç öğrencim , ders gününden 1 gün önce gece 10_11 de " ödev var mıydı?" diye mesaj atardı. Öğrenci sayısına göre bunu yapan en fazla %4 tür belki ama yine de can sıkıcıydı. Çünkü hep aynı kişiler son dakika gecenin köründe ödev sorardı.Aynen. Ödevler niye whatsaptan anneye atılıyor? Öğretmenler sınıfta söylesin, çocuklar not alsın. Ödev bilinci oluşmuyor bu şekilde
Bir öğrencim inatla hiçbir ödevini yapmazdı. Veli de rica etmişti 1 gün önce onlara hatırlatma yapayım diye. Ben de onlara özel muamele olmasın diye sınıf grubuna 1 gün önce hatırlatma mesajı yazardım, ona rağmen çocuk birkaç kez yine ödev yapmamıştı.Aynen. Ödevler niye whatsaptan anneye atılıyor? Öğretmenler sınıfta söylesin, çocuklar not alsın. Ödev bilinci oluşmuyor bu şekilde
Evet bizim de hoşumuza gitmiyor bu sistem. Sınavı kaldırmanın mantıklı yanını göremedim. Önceden en azından test, boşluk doldurma vs olurdu şimdi ortaokuldan sonra o da yok, direkt klasik sorularla yüzleşiyor çocuk. Fakat not vermemek şartıyla yine yapıyorum ben ara ara degerlendirme. Böylece ben çocugu daha net görüyorum, o kendini görüyor, ailesi de görüyor, en önemlisi sınav nedir onun provasını yapmiş oluyor ve herkes motive oluyor. Bu tekrar eski haline döner de ne zaman?Ben size bir şey sormak istiyorum, kızım şuan 2.sınıf ve sadece ödev odaklı dersleri.
Sınav sorumlulukları olmadığı için konu tekrarı nedir nasıl yapılır, özet çıkarmak nedir hiç bir fikirleri yok.
5.sınıfta sınav sistemine geçtiklerinde bu çocuklar ders çalışmayı daha yeni öğreniyor olacaklar çok yanlış değil mi bu sistem?
Aldıgımiz kaynak kitaplarimiz var, onların her hafta bir değerlendirme testi oluyor.Evet bizim de hoşumuza gitmiyor bu sistem. Sınavı kaldırmanın mantıklı yanını göremedim. Önceden en azından test, boşluk doldurma vs olurdu şimdi ortaokuldan sonra o da yok, direkt klasik sorularla yüzleşiyor çocuk. Fakat not vermemek şartıyla yine yapıyorum ben ara ara degerlendirme. Böylece ben çocugu daha net görüyorum, o kendini görüyor, ailesi de görüyor, en önemlisi sınav nedir onun provasını yapmiş oluyor ve herkes motive oluyor. Bu tekrar eski haline döner de ne zaman?
2.sınıf öğrencisi özet çıkaramaz ama olan özete calışabılir. Sınıfında hiçbir şekilde değerlendirme yapılmıyor mu? Siz evde internetten konu degerlendirme örnekleri çıkarabilirsiniz sınıfta hiç yapılmıyorsa.. Çocugun dönüt alması önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?