• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 5.sınıftaki oğlum okula karşı çok isteksiz

derya74

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
10
0
36
Kayseri
selamm arkadaşlar.benimde 5.sınıfa giden bir oğlum var.ve çok isteksiz okula karşı.ders çalışmak ve ödev yapmak konusunda hep isteksiz.çok uğraşıyorum bu konuda ama olmuyor.çıkmaza giriyorum zaman zaman.böyle sorunu olanlar paylaşsın.konuşalım dertleşelimm..moralimm çok bozukk...((((

konuyu görünce sanki ben yazmışım gibi okudum tamamını ve fazlasını bende yaşıyorum malesef

Öncelikle çocuğunuza ödev yaptırmadan önce ona sorumluluk verin,neleri yapabileceğini görsün,o dersi sevmemesinin nedeni o dersten başarısız olması olabilir bu yüzden o dersle ilgili yaptığı kücük başarılarında ödüllendirilmeli kendisine güveninin gelmesi için.
Neden çalışması gerektiğini ona söyleyin ama öğüt verir gibi olmamalı,ona güvendiğinizi ,onu ne kadar sevdiğinizi anlatın ve başarılarını gördüğünüzde ne kadar çok mutlu olacağınızı söyleyin.

Bir anlaşma yapın.Küçük bir alış veriş.Bu sadece ödev için geçerli değil.
Her ay için günlerden oluşan kutucuklar çizin bir kağıda , yapması gerekenleri de ayrı bir kağıda yazın ve buzdolabına ve ya kapıya asın.
Mesela,
Kahvaltı yapmak
ödev yapmak(daha sonra oyun)
kitap okumak (daha sonra istediği bir etkinlik)
vb. yalnız çok fazla olmasın.
Bu etkinliklere uyulduğu taktirde o gün yatmadan ,o güne ait kutucuğa gülen surat cizin, eğer o gün kurallara uyulmadı ise üzgün surat.
Bu esnada çocuğunuzun ödev yapma davranışını pekiştirmek için ,ödev yapar yapmaz ona küçük ödüller verin,çikolata,sevdiği bir pasta vb.
1 hafta icinde 5 ya da 6 gülücüğü olursa ona bir hediye alın.Bunu ilk ay her hafta düzenli yaparsanız eğer çocugun o davranışı yapma olasılığı artar,o yüzden sık sık pekiştirilmeli.Ödev yapma davranışı alışkanlık haline gelene kadar bir ay ya da 2 ay devam etmeli bu şekilde.
Daha sonra 1 ay içinde 25 (ya da sizin belirleyeceğiniz bir rakam kadar ) gülücüğe sahip olduğunda ona bir hediye alın ve bu şekilde 1 yıl içinde çok fazla gülücük olursa ona istediği hediyeyi alacağınızı söyleyin.
Ve mutlaka ödevlerini kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Bu yöntem genelde işe yarar.

Back
X