Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Ya bu Umutcuk sürekli emmek istiyor. Memede uyuyor sonra yatağına yatırıyorum ağzında emecek bi sey olmadığını fark edince hemen ağlamaya başlıyor. Şu an tabi cok kucuk sık sık emziriyorum zaten de uyku icin memeye alışmasın bu oğluş :anne: napcam ben ya?
Yapacak bişey yok ne derse o..:D
Kız erkek benişler öyle oluyo benim oğluşumda öyleydi sonra annem yalancı meme verdi anam sonra habire uyuyo rmziği hiç bırakmıyo hemen aldık bi daha vermedik şimdilik bol bol emzir yapacak bişey yok..

Ya bu Umutcuk sürekli emmek istiyor. Memede uyuyor sonra yatağına yatırıyorum ağzında emecek bi sey olmadığını fark edince hemen ağlamaya başlıyor. Şu an tabi cok kucuk sık sık emziriyorum zaten de uyku icin memeye alışmasın bu oğluş :anne: napcam ben ya?
canım benim çok normal bi durum buHoppasabırla sıkılmadan emzireceksin,memede uyumaya alışacak gibi bir durum yok çünkü zaten memede uyumaya programlılar:emir_bebek::KK48:2 aylık oldu rüzgarımız ağzı ördek gibi hep açık:KK48:göğüs ucun için mutlaka susam yağı kullan canım tahinlerin üzerinde biriken yağda aynı işi görüyor,göğsüm iyi diye düşünme mutlaka sür çünkü ne yaparsan yap o yara oluyorHoppahem emzirirken silmek de gerekmiyor:KK39:
aventin göğüs kalkanı var oda çok yardımcı oluyorHoppa
bu süreçleri rüzgar ve annesiyle yaşıyor olmamdan dolayı önerilerim:anne:
bide dipnot vereyim,bazen bebeişler uzun süre uyuduklarında kan şekerleri düştüğünden emmek için uyanamıyorlar mutlaka uyandırıp emzirmek gerekiyor.
https://www.e-bebek.com/philips-avent-scf15702-gogus-kalkani-2li-p-pav-757/

Ferahcığım ben bugun muzaffer kuşanın 2haftada 6-8 kg diyeti var geçen sene yapmıştım güzel kilo veriliyor birde normalde 3 oğun ama ben ara oğunde ekliyorum hatta kuşanımsı diyoduk bakalım ne olacak cumaya
Bakim internetten bir, emzirirken de yapılıyor herhalde değil mi canım.

Ah ah yeni derdimiz şimdi bu değil mi taze anne ördek :KK48: Bebeklerin doğduğunda 3 refleksi olurmuş biri emmek, sıçrama, tutma. Bizim Zeynepte sürekli emmek isterdi ama göğsümü değil de biberon. Kız beğenmedi beni :KK12: ben sağıp biberonla vermek zorunda kaldım. Dr. uyku zamanı emzik ver dedi bana. Açlıktan değil refleksten emiyordur dedi. Çok şükür emzik bağımlılığımız yok. Sadece uyurken alırdı. Oğlan tam tersi umut gibi hiç göğsümden ayrılmazdı. Bana kokuna alışmıştır dediler. Bende sütlü tshirt koydum baş ucuna horul horul uyurdu :KK48:

Ay kıyamam ben ona annesiii, bırak emsin. Benimki koca dana oldu neredeyse memede gezdireceğim. :-) Memeyle uyuyor, yapacak bir şey yok, kızım emzikle uyurdu ama saatlerce uğraşırdım uyusun diye, kucakta ayakta sallar dururdum. Oğlumun emerek uyuması işime geldi.
Emzik vermeyi düşünmüyorsun herhalde

Ay kıyamam ben ona annesiii, bırak emsin. Benimki koca dana oldu neredeyse memede gezdireceğim. :-) Memeyle uyuyor, yapacak bir şey yok, kızım emzikle uyurdu ama saatlerce uğraşırdım uyusun diye, kucakta ayakta sallar dururdum. Oğlumun emerek uyuması işime geldi.
Bak kızlarda ve erkeklerde hep aynı sorun var demek. erkekler anne memesi kızlarda emzik istiyor :KK70:@morordek im bol bol emzir daha çok küçük. emzirdikçe süt gelecek zaten.

Yeşil çayımı demledim, limonumu da attım, içiyorummmm. Limonlu sularımı da hazırladım, akşama kadar içerim artık.
Kıymalı patates yemeği çok kalorili olur mu akşam yemeği için, çocuklarla eşime yapacağım, kendime ayrı yemek yapmak çok zor geliyor valla, 4-5 yk yesem bişiy olmaz herhalde ekmeksiz falan.

Ay sinir oldum şurda yeniden yürüyüşe başladım parkta 4-5 tane küçük çocuk küfürlü laflar ediyorlar bana, polisi aradım adı bile yetti dağıldılar ama sinirim bozuldu benim de. Hiç böyle şeyler olmazdı buralarda neler dicem de susuyorum :KK43:

O neymiş öyle ya.
İşte çocuk yapmakla da olmuyor ki.
Etraf çok kötü.

hayırlı geceler kızlar:KK3:
yorucu ama bir o kadar da güzel olan geniş sülale pikniğimizdeydim tüm gün :süslü:sanırım çoluk çocuk 40 kişi vardık neredeyse:21:
ucundan ,tadından , minik minik de olsa biraz kaçtı haliyle:KK23:bile bile kaçırdım bu arada istemesem kesinlikle yemezdim buda itiraf olsun:sus::KK72:yarınki ve salı diyetisyen tartıma yansır:110:ama cuma bildirimime etkilemicek telafi edicem inş. Hoppa

Ohh ne güzel monicim. Tadını çıkarmışsındır.

nilsub nilsub Nilgüncüğüm internetten baktım da şimdi, garip şeyler yok menülerinde, yani kolay hepsi, valla yapılabilir, dediğin gibi arada ara öğün eklersem galiba sürdürebilirim. 15 gün yapılıyor sonra tekrarlanabiliyor mu acaba? Hani bazılarında 1 ay ara verin falan diyorlar. Sen neden yapmıyorsun artık tatlım bu diyeti?

ALINTIDIR
Chia tohumunun faydaları nelerdir?
Chia tohumunun faydaları nelerdir? Diyetisyen Neslihan Aktepe yanıtladı:

Chia tohumlarının, 100 gr yaklaşık 500 kaloridir. Yüksek karbonhidrat ve protein içeriğine sahiptir. %85 i liflerden oluştuğu için tok tutar.

Kan şekeri ve insülini dengeler. Kilo vermeye yardımcıdır. Yaban mersininden daha güçlü antioksidandır. Muzdan 2 kat daha fazla potasyum içerir. Ispanaktan 5 kat daha fazla demir içerir.

Omega-3 ve 6 yağ asitlerinden zengindir. Günlük en fazla 2 yemek kaşığı chia tohumunu süt veya yoğurda katıp jöleleştirerek tüketebilirsiniz.

@wendigo canım birde çocuklar ya daha korkutucu oluyorlar bana göre, ayarlarını da bilmezler. Artık korkar olduk herşeyden, geçen eşim trafikte başka bir arabayla kavgaya tutuşuyordu neredeyse, gerçi haklıydı kızmakta, onlar yüzünden çok büyük bir kaza atlattık, çocuklarda vardı. Sinirlendi indi arabadan, diğer arabadan 5 kişi birden indiler yemin ediyorum aklım çıktı. Birinin elinde bir şey vardır, zarar verir diye. Sonra kocama çok kızdım o ayrı. Ne zaman bu kadar kötü insanlar olduk bilmiyorum. :KK43:

ALINTIDIR
Chia tohumunun faydaları nelerdir?
Chia tohumunun faydaları nelerdir? Diyetisyen Neslihan Aktepe yanıtladı:

Chia tohumlarının, 100 gr yaklaşık 500 kaloridir. Yüksek karbonhidrat ve protein içeriğine sahiptir. %85 i liflerden oluştuğu için tok tutar.

Kan şekeri ve insülini dengeler. Kilo vermeye yardımcıdır. Yaban mersininden daha güçlü antioksidandır. Muzdan 2 kat daha fazla potasyum içerir. Ispanaktan 5 kat daha fazla demir içerir.

Omega-3 ve 6 yağ asitlerinden zengindir. Günlük en fazla 2 yemek kaşığı chia tohumunu süt veya yoğurda katıp jöleleştirerek tüketebilirsiniz.
Ben onun tadını hiç beğenenedim monicim, bir hevesle de almıştum ama 1 kez yiyebildim.

Günaydın kızlar :)

Sabah sabah siber saldırıdan engellenmiş tüm siteler. Cepten idare edicez artık :)

İş yerinde mi engelli wendigocum?

Aslında moralim bozuk çünkü tartıda +1,3 çıktım ama bana müstehak. Cuma cumartesi ve pazar iyice yoldan çıktım, toparlanma vakti. Ayyy çok sinir oldum kendime. :KK11:
78,8 nedir arkadaş yaaaa

Halledeceğiz inşallah hafta için fancycim. Sıkma canını.

Ben hafta sonu vurdum dibine herşeyin birde regli olucam +5çıkarım galiba:KK43:

Deme öyle Nilgüncüm.
Şöyle güzel bir 5 gün geçirirsen eksilere geçersin.

nilsub nilsub Yuruyuse gittim geldim.55 dakika yurudum arkasından 30 dakikaka eliptik yaptim. Arkasindan gorumcemler kahvaltiya geldi.Cok abartmasamda bende yedim onlarla!!! Sıkıldım ya listeyede uyuyordum dort dortluk yine gitmiyor yine gitmiyor!!!!

Çok mu abarttın Özlemcim?

selam kızlar:KK3:
yeni bir hafta yeni umutlarla başlasın inşallah:KK68:
18446932_751264868385889_4487267936294968867_n.jpg

Ayy ne güzel bir mesaj bu böyle :)

Ayy ördekcim senin boğa tam beklediğimiz gibi geldi desene :)

Yeşil çayımı demledim, limonumu da attım, içiyorummmm. Limonlu sularımı da hazırladım, akşama kadar içerim artık.
Kıymalı patates yemeği çok kalorili olur mu akşam yemeği için, çocuklarla eşime yapacağım, kendime ayrı yemek yapmak çok zor geliyor valla, 4-5 yk yesem bişiy olmaz herhalde ekmeksiz falan.

Ben de özendim kalktım hemen yaptım yeşilçayımı

Yeaaaa ilk serzeniş yeriimm :KK200: atın bunu fava gencler :KK48:
Geçin dalganızı tabi :KK48:
:KK31:PAZARTESİ TARTISI:KK31:

servey servey >>69,9>>
0zlem 0zlem >>74,5>>
inatettimolacak inatettimolacak >>61,0>>62,0>>+1,0:duduk:
moni moni >>96,9>>97,4>>+0,5:duduk:
fancynancy fancynancy >>77,5>>78,8>>+1,3:duduk:
Cikilatacanavari Cikilatacanavari >>80,4>>
lydznp lydznp >>85,5>>
B BuRCuCuKkK >>54,2>>54,1>> -0,1:KK9:
aytozuvegece aytozuvegece >>70,9>>
hedef38beden hedef38beden >>83,5>>
T TopaLsoLucaNn >>69,8>>
nilsub nilsub >>79,2>>
@wendigo >>64,9>>

morordek morordek :nazar::anne: :KK200:

kızlar pazartesi kilolarınızı ekleyin:KK56:
Ben bi ara tartilicam insallah, kac kilo gitti cok merak ediyorum:KK48:
canım benim çok normal bi durum buHoppasabırla sıkılmadan emzireceksin,memede uyumaya alışacak gibi bir durum yok çünkü zaten memede uyumaya programlılar:emir_bebek::KK48:2 aylık oldu rüzgarımız ağzı ördek gibi hep açık:KK48:göğüs ucun için mutlaka susam yağı kullan canım tahinlerin üzerinde biriken yağda aynı işi görüyor,göğsüm iyi diye düşünme mutlaka sür çünkü ne yaparsan yap o yara oluyorHoppahem emzirirken silmek de gerekmiyor:KK39:
aventin göğüs kalkanı var oda çok yardımcı oluyorHoppa
bu süreçleri rüzgar ve annesiyle yaşıyor olmamdan dolayı önerilerim:anne:
bide dipnot vereyim,bazen bebeişler uzun süre uyuduklarında kan şekerleri düştüğünden emmek için uyanamıyorlar mutlaka uyandırıp emzirmek gerekiyor.
https://www.e-bebek.com/philips-avent-scf15702-gogus-kalkani-2li-p-pav-757/
Monisim kalkan ve susam yağı tam olarak kullandığım seyler, herkes tavsiye etmisti, bi bildikleri varmış. Arada göğüs ucu kremi de sürüyorum. Sütüm geliyor cok şükür, insallah zamanla artar.
Ah ah yeni derdimiz şimdi bu değil mi taze anne ördek :KK48: Bebeklerin doğduğunda 3 refleksi olurmuş biri emmek, sıçrama, tutma. Bizim Zeynepte sürekli emmek isterdi ama göğsümü değil de biberon. Kız beğenmedi beni :KK12: ben sağıp biberonla vermek zorunda kaldım. Dr. uyku zamanı emzik ver dedi bana. Açlıktan değil refleksten emiyordur dedi. Çok şükür emzik bağımlılığımız yok. Sadece uyurken alırdı. Oğlan tam tersi umut gibi hiç göğsümden ayrılmazdı. Bana kokuna alışmıştır dediler. Bende sütlü tshirt koydum baş ucuna horul horul uyurdu :KK48:
Ben emzik denedim dayanamayıp onu da emiyor kerata. Sanırım emme refleksinden. 2 saatte bir de emziriyorum. Olur gider herhalde böyle.
Başıma bir iş gelmeyecekse, 2 günlük bebeye emzik mi verilir diye kinamayacaksaniz emzik verdigimi itiraf ediyorum :oops:
Bak kızlarda ve erkeklerde hep aynı sorun var demek. erkekler anne memesi kızlarda emzik istiyor :KK70:@morordek im bol bol emzir daha çok küçük. emzirdikçe süt gelecek zaten.
2 saate acıkıyor zaten mecbur emziriyorum :)
Obur boğa erkeki o :KK76: morordek morordek annesi

Ayy ördekcim senin boğa tam beklediğimiz gibi geldi desene :)
Evet tam bekledigimiz gibi obur boga :KK48:
Yukseleni de benim burcum ile aynı oldu: akrep :)

Ferahcığım ben bugun muzaffer kuşanın 2haftada 6-8 kg diyeti var geçen sene yapmıştım güzel kilo veriliyor birde normalde 3 oğun ama ben ara oğunde ekliyorum hatta kuşanımsı diyoduk bakalım ne olacak cumaya

nilsub nilsub Nilgüncüğüm internetten baktım da şimdi, garip şeyler yok menülerinde, yani kolay hepsi, valla yapılabilir, dediğin gibi arada ara öğün eklersem galiba sürdürebilirim. 15 gün yapılıyor sonra tekrarlanabiliyor mu acaba? Hani bazılarında 1 ay ara verin falan diyorlar. Sen neden yapmıyorsun artık tatlım bu diyeti?
he aferim ne idüğü belirsiz şeyleri yapın yapın sonra fazlasıyla geri alıp bunalıma girin:KK62:
2 haftamış hemde peh daha 1 gün dikkat edemiyorsunuz:sinirli:ayy kızdım bak yolucam saçınızı başınızı:KK4:
alın size sağlıklı kabak çorbası tarifi yapın öğlenleri için bu hafta :KK56:
1 kabak
1 tatlı kaşığı bulgur
1 kuru soğan
1 domates
1 diş sarımsak
1 y.kaşığı zentinyağ
1 fiske tuz
acı pul biber(dayanabildiğiniz kadar bol acılı)
küçük tencerede hepsini kaynat,blendırdan geçir 2 3 kepçe kadar iç.

bu hafta cumaya kadar şunu bi deneyin bakalım :KK56:

uyanınca :oda sıcaklığında 1 bardak su.

sabah :1 dilim esmer ekmekle bol yeşillikli 1 dilim peynirli kahvaltınızı yapın.(domates salatalık yeşillik biber hepsi sınırsız)

ara:1 dilim ananas yada 1 kivi yanında 1 bardak yeşil çay ya da 1 bardak sıcak su için.

öğlen : 1 kase yoğurda yada ayranda olur 1 y k chia tohumu ekleyin BOL salata yapın (havuçsuz)yanınada bu çorbadan 2 yada 3 kepçe için .

ara1: 2 kaşık yoğurda 1 dilim ananas doğrayıp karıştırıp yiyin.

ara2: şekersiz türk kahvesi

akşam: yine 1 yemek k. chia tohumu ile yoğurt yada ayran ,evde pişen yemekten 4 y.k (et sebze tavuk bakliyat ne piştiyse)BOL salata .

ara:1 kivi,1 bardak sıcak su

kaçamaksız bu listeyi cumaya kadar yapın bakalım 1 kilo gider en az:süslü:
sonra kilo veremiyorum demeyin döverim:tokat:

Back
X