Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kızlarrr iştahım açıldı iftarda 1 kase corbayla doyup kalkan ben bu hafta zor frenliyorum kendimi..
:işsiz:
Regl dönemin mi yaklasti?
Kızlar bayram geliyo diye saldık mı ne zaten ben salcak yer arıyorum:KK43:
Geçen hafta estin gürledin. Şimdi ne oldu ortim sana? Şu bayram geçsin ben bir hareketlereyim alacağım merdaneyi elime :sinirli:

Kızlar evde olay çıkarmak istemedigim için bari buraya yazıp rahatlayayım, bana bi akıl verin.
Kv geldi malum, kendisi hicbir işin ucundan tutmadığı gibi (ne yemek işi ne de cocuga bakma) benimle dalga geçer gibi 3.5 saat uyudu. Bos bulduğu her vakitte uyuyor. Yemek işleri zaten annemdeydi, gostermelik olarak ona şöyle bi yardım ediyor gibi gözüküyor, iste klasik sofra toplama falan. Cocugu anca gelip seviyor, hicbir yardımı yok dedigim gibi... Artık bugün gündüz vakti o kadar uyuyunca gerçekten cok sinirlendim. Eşime bir sey diyemiyorum çünkü biliyorum ki annesini savunacak bi sey bulur illa ki, durduk yere onunla da gerilmek istemiyorum. Anca buraya yazabildim işte, mazur görün.

Kızlar evde olay çıkarmak istemedigim için bari buraya yazıp rahatlayayım, bana bi akıl verin.
Kv geldi malum, kendisi hicbir işin ucundan tutmadığı gibi (ne yemek işi ne de cocuga bakma) benimle dalga geçer gibi 3.5 saat uyudu. Bos bulduğu her vakitte uyuyor. Yemek işleri zaten annemdeydi, gostermelik olarak ona şöyle bi yardım ediyor gibi gözüküyor, iste klasik sofra toplama falan. Cocugu anca gelip seviyor, hicbir yardımı yok dedigim gibi... Artık bugün gündüz vakti o kadar uyuyunca gerçekten cok sinirlendim. Eşime bir sey diyemiyorum çünkü biliyorum ki annesini savunacak bi sey bulur illa ki, durduk yere onunla da gerilmek istemiyorum. Anca buraya yazabildim işte, mazur görün.

Canım ondan yardım beklemen hata zaten, hiç bi iş bekleme. Yapacak olsa annen gibi dört elle sarılır, beklentini minimuma indir ki üzülmeyesin.

Yoldan geldi haliyle uyuyabilir, takılma boşver. Normalde batmayacak olan bile şimdi batar sana lohusa depresyonu malum.

Eşinde annesini savunacak haliyle, hiç ona çaktırma. Onun yanında kucağına ver umutu, biraz sev babaannesi de ilgilenmesini falan sağla bari.

Yoksa vay annesi vardı rahat edemedik çocuğu sevemedik bilmem ne sen suçlu olursun. Kız anneleri zaten kız annesi olmakla hiç haklı olmuyolar malum.

Canım ondan yardım beklemen hata zaten, hiç bi iş bekleme. Yapacak olsa annen gibi dört elle sarılır, beklentini minimuma indir ki üzülmeyesin.

Yoldan geldi haliyle uyuyabilir, takılma boşver. Normalde batmayacak olan bile şimdi batar sana lohusa depresyonu malum.

Eşinde annesini savunacak haliyle, hiç ona çaktırma. Onun yanında kucağına ver umutu, biraz sev babaannesi de ilgilenmesini falan sağla bari.

Yoksa vay annesi vardı rahat edemedik çocuğu sevemedik bilmem ne sen suçlu olursun. Kız anneleri zaten kız annesi olmakla hiç haklı olmuyolar malum.
Ya benim aklım almıyor valla. Lafa geldiginde ben hamileyken falan "ben bakarım torunuma" demekten bi hal olmustu. Böyle uzaktan sevmekle ben de bakarim cocuga, oh ne var. Ay neyse. Valla sinirlerim zıplıyor kadını gordukce. Anneme üzülüyorum bi de yazık kadın evin hizmetcisi gibi herkese hizmet ediyor. Ben cocuktan fırsat buldukça yardım etmeye çalışıyorum ama iste elimden de cok bi sey gelmiyor su an

Ya benim aklım almıyor valla. Lafa geldiginde ben hamileyken falan "ben bakarım torunuma" demekten bi hal olmustu. Böyle uzaktan sevmekle ben de bakarim cocuga, oh ne var. Ay neyse. Valla sinirlerim zıplıyor kadını gordukce

Diyorum ya bişi desen sen suçlu olursun, yok annesi var yok bize sevdirmiyo vs vs. Hiç ses etme, oğlun yeteri kadar seviliyor zaten. Azıcık büyüsün tatlansın kucaklarından indirmek istemicekler, şimdi bakıma muhtaç bebek, sevilecek değil ya, sözde severler.

aman hepsi aynı canım bunların boşver...:KK51:
sen şimdi yeni annesin stres sütünü etkilemesin :anne: wendy wendy dediği gibi şimdi sana ne yapsa batar malum çok hassas bir dönemdesin :KK59:
sende herşeye yetişmeye çalışma valla söyle salata yaparmısın umuta bak sen diye iş buyur kibarca yan gelip yatmayamı gelmiş:KK67: rica et kız anne şunu yaparmısın bunu yaparmısın diye ayıp değil ya

Diyorum ya bişi desen sen suçlu olursun, yok annesi var yok bize sevdirmiyo vs vs. Hiç ses etme, oğlun yeteri kadar seviliyor zaten. Azıcık büyüsün tatlansın kucaklarından indirmek istemicekler, şimdi bakıma muhtaç bebek, sevilecek değil ya, sözde severler.
Aslında işin komiği, onun bakmasını istiyor muyum? Hayır. Ama işte annem orda hizmetçi gibi her seye yetmeye çalışırken onun bu şekilde davranmasına sinir oluyorum. Hadi bana yardım etmeyi gectim, ben gelinim, orda kendi yaşında koca kadın var, ondan çekinir insan. Ses etmiyorum zaten işte, anca buraya yazıp sinirimi bosaltmaya çalıştım :)
aman hepsi aynı canım bunların boşver...:KK51:
sen şimdi yeni annesin stres sütünü etkilemesin :anne: wendy wendy dediği gibi şimdi sana ne yapsa batar malum çok hassas bir dönemdesin :KK59:
sende herşeye yetişmeye çalışma valla söyle salata yaparmısın umuta bak sen diye iş buyur kibarca yan gelip yatmayamı gelmiş:KK67: rica et kız anne şunu yaparmısın bunu yaparmısın diye ayıp değil ya
Ben muhattap olmuyorum pek ama annem fırsat buldukça dünür şunu yapar mısın falan diyor. Huyum kurusun, birinden sogudum mu tam soguyorum, böyle de olmamam lazım aslında

Aslında işin komiği, onun bakmasını istiyor muyum? Hayır. Ama işte annem orda hizmetçi gibi her seye yetmeye çalışırken onun bu şekilde davranmasına sinir oluyorum. Hadi bana yardım etmeyi gectim, ben gelinim, orda kendi yaşında koca kadın var, ondan çekinir insan.

Ben muhattap olmuyorum pek ama annem fırsat buldukça dünür şunu yapar mısın falan diyor. Huyum kurusun, birinden sogudum mu tam soguyorum, böyle de olmamam lazım aslında
Canım orası senin evin senin özel alanın o yüzden sen rahat davranacaksın o işine gelirse kalsın isterse gitsin ben diyecektim şimdi yaptığını da beğenmezsin sevmeyince herşeyi batıyor işte...

Kv geldi malum, kendisi hicbir işin ucundan tutmadığı gibi (ne yemek işi ne de cocuga bakma) benimle dalga geçer gibi 3.5 saat uyudu. Bos bulduğu her vakitte uyuyor. Yemek işleri zaten annemdeydi, gostermelik olarak ona şöyle bi yardım ediyor gibi gözüküyor, iste klasik sofra toplama falan. Cocugu anca gelip seviyor, hicbir yardımı yok dedigim gibi... Artık bugün gündüz vakti o kadar uyuyunca gerçekten cok sinirlendim. Eşime bir sey diyemiyorum çünkü biliyorum ki annesini savunacak bi sey bulur illa ki, durduk yere onunla da gerilmek istemiyorum. Anca buraya yazabildim işte, mazur görün.[/QUOTE
Canım yapacak birşey yok. Görmeyeceksin duymayacaksın wendicigimin dediği gibi kucağına atıp atıp gideceksin. Uykum mu var. Kv kucağına at git uyu emzirme vakti gelirim de. Annene gelince üzgünüm onun için birşey diyemiyorum :(

Canım orası senin evin senin özel alanın o yüzden sen rahat davranacaksın o işine gelirse kalsın isterse gitsin ben diyecektim şimdi yaptığını da beğenmezsin sevmeyince herşeyi batıyor işte...
Maalesef. Hayırlı mübarek günde zorla günaha sokuyorlar insanı.. Neyse :(
Canım yapacak birşey yok. Görmeyeceksin duymayacaksın wendicigimin dediği gibi kucağına atıp atıp gideceksin. Uykum mu var. Kv kucağına at git uyu emzirme vakti gelirim de. Annene gelince üzgünüm onun için birşey diyemiyorum :KK43:
Kız analarının kaderi sanırım o da... Diyecek bi sey yok maalesef işte

Maalesef. Hayırlı mübarek günde zorla günaha sokuyorlar insanı.. Neyse :KK43:

Kız analarının kaderi sanırım o da... Diyecek bi sey yok maalesef işte
sen sakin ol boşver kolay değil kendimden de biliyorum canım yapacak bişey yok malesef:KK51: unutma evladınla senden daha kıymetli kimse yok:KK36: gerisi teferruat:cool: tabi bu durumda annen çok yorulur ne yapsın oda seni düşünüyor işte:KK19:

sen sakin ol boşver kolay değil kendimden de biliyorum canım yapacak bişey yok malesef:KK51: unutma evladınla senden daha kıymetli kimse yok:KK36: gerisi teferruat:cool: tabi bu durumda annen çok yorulur ne yapsın oda seni düşünüyor işte:KK19:
Evet ya kadına cok üzülüyorum. Kv'den bağımsız olarak ilk günler cok yardımı dokundu sağolsun. Gece çok yorgun ve uykusuz olunca emzirip anneme bıraktığım çok oldu ama her bıraktığımda da kadına yazık dedim, zamanında beni büyütürken uykusuz kalmış, şimdi gene uykusuz kalıyor. Evlat ve torun sevgisi işte, yoksa gerçekten dayanılmaz :) anaların hakkı ödenmez diye de boşa dememişler

Kızlarrr iştahım açıldı iftarda 1 kase corbayla doyup kalkan ben bu hafta zor frenliyorum kendimi..
:işsiz:

Kızlar bayram geliyo diye saldık mı ne zaten ben salcak yer arıyorum:KK43:

Ya kızlar sormayın bende bugün çok fena saldım :( :( :( be gözüm be karnım doyuyor, birde tatlı krizlerimi atlatamadım :( neden niye bilmiyorum. Bazen çok güzel frenliyorum kendimi, azıcık gevşeyince kopup gidiyorum diyetten :(

Canım ya, kızların hepsi güzel cevaplar yazmışlar. Onlarla aynı fikirdeyim. Benim kızkardeşimde de Doğum sonrası aynı sorunlar yaşandı ve aynı senin gibi kadından soğudu bizimkisi de. Annem her işi yaparken kadın totosunu devirip yatıyordu öğlene kadar. Tabi insanın gücüne gider haklı olarak, sende çok takılma. Özellikle ona bir şey belli etme sonra sen kabahatli olursun maalesef kuzucum. Gelin şöyle suratsız böyle laf ediyor diye. Aman tadınız kaçar sonra, zaten çok kalmayacak anladığım kadarıyla, eşinde zamanla farrk eder zaten elini bir şeye sürmediğini.
Herkesin annesi kendine, boşveeerrr sen kendi bebişine bak, lohusa kafasındasın şimdi, uyuz olacağın yoksa da olursun. :KK48:
Bu arada bıngıldağına baktın mı Umutcuğumuzun annesi?

Böyle şeyler düşünüp çocuk planını ertelemeyin. Gençlikte herseye gücü yetiyor insanın. Ben 26 yaşında anne oldum. Oğlum boyum kadar bana arkadaş (ergenlikte onlar bizi düşman gibi gorselerde) Zeynep için aynı şeyleri düşünemiyorum ama. 2.yi 40 yaşında doğurunca... 50 kusur yaşımda ergen kaprisi çekebilecekmiyim? 30 yaşında evlenmek isterse düğününü görebilecekmiyim diye düşünüyorum. Bence bir kadın 30 dan önce anne olmalı. Bu benim fikrim tabiki. Ilk evlilivim berbattı buna rağmen keşke daha erken evlenip daha erken anne olsaydım diyorum. Emeksiz hiçbirşey olmuyor. Bebek bu ağlayacak. Bazen sende onunla ağlayacaksın. Ama hayat hep boe değil ki. Insanlar genelde yaşadıkları zorlukları anlatır. Güzellikleri kendimize saklarız. Paylasabilirsem bugün bir spor videosu paylaşacağım. Belki fikriniz değişir. :)

Şekercim, biz hiç düşünmüyoruz ama insanoğlu zamanın neyi göstereceğini bilmediğimiz için de kesin konuşmayı sevmiyorum.
Yoksa, eğer çocuk sahibi olunacaksa bence de 30 olmadan anne olmak en iyisi. Sonrasında insanın sabrı ona göre olacaktır diye düşünüoyorum.

Günaydın:KK3:
Erkencisin.:KK39:

Herkese benden de günaydın. Çok güzel bir gün olsun. Kalbimizden gerçek herşey gerçek olsun.
Bu gece Kadir gecesi. Günahlarımız affolsun, dualarımız kabul olsun. Ben regl olduğum için sadece dua edebileceğim. Hepimiz için. ALLAH kabul etsin InşALLAH :dua:

Daha uyumamıştım desem :KK22::KK22:
Amin. İnşallah herkesin tüm duaları kabul olur..

Back
X