Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Söylemeyi unuttum ben dünden önceki gün yeşilçay yapıyim dedim çok acı oldu bi aralar anneme yapıyodum o da içmiyodu acı diye. Benmi beceremiyorum kendisimi acı :26:

msj 114
kendinmi demliyorsun, biraz fazla kalınca suda acıyor, kendin demliyorsan birkaç dk sonra süzmen lazım, bide içine kabuk tarçın atarsan bardağa koyduüundada bir minik dilim limon eklersen süpe roluyor tavsiye ederim, ben yeşilçayı bu şekilde içebildim:))

vayy arzu hamım gelmişler nerelerdesin arzum ya gecede uramadın özledim seni :(
hersey yolundamı?

kızlar benim bünyeye bi haller oldu ben açıkmıyorum artık diette değilim sanki bu bir ay dişimi sıkıcam bayaki gitsin biraz daha kilolar ama haftada en fazla 1 gidiyor benden daha üstüne bir kere cıkabildim:)

msj 116
bence haftada bir kilo çok güzel rakam, önceleri bende beğenmezdim daha çok verilmesi lazım gibi gleirdi ama düşününce haftada bir kilo ayda 4 iki ayda 8 3 ayda 12 kilo yaparrr süper rakamm, tabi her hafta bir kilo verebilmek bile büyük başarı, ortalama yarım kilo olsa bile toplamda güzel kilo kaybı oluyor, hiç küçümsememek lazımmış:)) az az gitsin ama gitsin şimdiye kadar yıllarca çok gitsin istedim ama hiç gitmedi sonuçta:))

örnek alınabilenecek liste

1- metabolizma kahvaltıda aldıkları besinlerle güne başladığı için sabah güzel bir kahvaltı yapılmalıdır.
örnek olarak:
2 dilim tam tahıllı / çavdar / uno denge ekmeği,
1 tane haşlanmış yumurta ( haftada 2-3 kez ),
1-2 dilim peynir,
domates, salatalık, tere, roka, maydanoz vs. Yeşillik,
3-4 tane zeytin,
kansızlık problemleri olanlar için 1 tk pekmez,
bitki çayı ( yeşil çay, 7 otlu bitki çayı, ıhlamur veya herhangi bir bitki çayı )

2- ara öğünü muhakkak yapılmalıdır. Ara öğün yapıldığında mide boş olmadığı için ana öğünde yemeklere saldırmanızı engelleyecektir.
Ve 100 kaloriyi geçmemelidir.
örnek olarak:
10 fındık veya 15 badem veya 3 tane ceviz veya 2 tane light bisküvi veya 2 tane galeta veya 1 avuç beyaz leblebi, 1 kuru incir veya 3-4 tane kuru kayısı
veya 5-6 tane çilek yenilebilir.
Ara öğünün yanında bitki çayı içmenizi tavsiye ederim.

3- öğle yemeklerinde et, tavuk , balık veya sebze yemenizi öneriyoruz.
Ana öğünlerin yanında mutlaka bol limonlu salata ve 2-3 yemek kaşığı yoğurt tüketmek sizi hem tok tutar hemde midenizi çalıştırmak için yardımcı olur.
Yoğurdun yağ yakma gibi bir faydası vardır.
örnek olarak:
* 3-4 tane köfte + salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 1 tane şinitzel + salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 5-6 tane nugget salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık + 1 dilim ekmek

4- ara öğünü tekrar muhakkak yapınız. örnekler 2. Maddede mevcuttur.

5- eğer yemek saatinize çok varsa tekrar ara öğün yapabilirsiniz.

6- akşam öğünlerinde hafif geçirmenizi tavsiye ediyoruz.
örnek olarak:
5-6 yk sebze yemeği + salata + 2-3 yk yoğurt + 1 kepçe çorba

notlar:
günde 2.5 - 3 litre su içilmeli.
3 kupa bitki çayı tüketilmeli. Içine çubuk tarçın atabilirsiniz.
şekersiz türk kahvesinin kalorisi 0 dır ve antioksidan etkisi vardır. Içilebilir.
Nescafe içmek isteniyorsa light ve şekersiz içilebilir.
Salatalarda tuz, nescafe, çay, bitki çaylarına şeker atmayı azaltarak bırakmanızı tavsiye ederim.
Salatalara 1-2 tk zeytinyağı katılabilir.
çok tatlı ihtiyacı hissediyorsanız 1 elmayı rendeleyip içine toz tarçın atıp karıştırarak yiyebilirsiniz.
Asıl kilonuz sabah wc e çıktıktan sonra kıyafetsiz bir şekilde tartıldığınızda çıkan kilodur.

Ben şu an açlık grevindeyim bu kötü hayata inat :kkk: Bugün neşeliydim okula şarkı söyleye söyleye girdim bahçeye bi baktım yazılıyı yapan hocayla o kopya çektiğim yazılının hocası fısıf fısır bana bakıp konuşuyolar yanından geçip gidiyodum okula o yazılının hocası yani ingilizceci pişşt kızım yazılın sıfır ha haberin olsun dedi. 2 gün önce affettiğini söylemişti neden hocam falan dedim esprisine bi arkadaşım bana birşey demişti edebiyatçının dersinde onu dedi bana edebiyatçı bizi dinlemiş gitmiş ingilizceciye yetiştirmiş hocam şakaydı falan dedim bütünleme sınavlarında görüşecez dedi.:17: Tarih yazılıları okundu ondanda düşük almışım tarihçi bütün okula yayıldı namın dedi:43::43: İngilizceci bütün sınıflara gidip beni anlatıyormuş herkes beni tanıyor artık kopyacı hatçe diye :43:
MESAJ 41
Haticem ya çok üzüldüm,bakalım karnede belli olur yada e okulda daha önce görürsün...
ben tuncelide yaşıyorum 2 yıldır eşimin görevi nedeniyle burdayız.Bursalıyım bursada oturuyorduk. burası cok güvenli bir yer olmadıgı için sürekli evdeyim.ye otur ye otur kiloları aldım allah kısmet ederse temmuz gibi tayinimiz belli olmuş ve burdan gitmiş olacagız ozamana kadar bu kilolardan kurtulmam lazım sizlerinde yardımıyla inşl.

ismim handan

1976 dogumluyum

boy.1.56

kilo 58.5

hedef kilom 53
MESAJ 42
CANIM hoşgeldin aramıza...:3:
>> Bu haberi okuduktan sonra bir daha kola içer misiniz? 1 bardak kola 1 saatte vücütta neler yapıyor?
İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın 60 dakikada vücuda... verdiği zararları anlattı.

İşte felakete götüren kısır döngü:

Prof. Dr. Karatay, 'kola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?' diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir
mESAJ 43
Ben bütün zararları bildiğim halde içerdim kolayaı,ta ki rengini veren böceği görene kadar....:19:
Günaydın Arkadaşlar REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.
ben bugün niyetliyim sahurda yediklerimi yazabilirim 1.5 bardak meyve suyu kibrit kutusu kadar peynir 1.5 dilim cavdar ekmegi.
1.5 dilim kek 4 adet zeytin.
MESAJ 44
CANIM Allah kabul etsin,ne güzel...:nazar:
bu arada denediniz mi bilmiyorum ama sütaşın süzme peynirini çok beğeniyorum, tavsiye ederim
MESAJ 45
Tek yediğim petnir bu Hilalcim,normalde sevmem peyniri ama buna dayanamıyorum...:56:
Kızlar sınıfta kalırsam ne yapacam hiç bir fikrim yok öylesine kesin intihar ederim dedim bütün arkadaşlarım üşüştü söz verdirttirdiler bende kalırsam intihar edecez diye. Birinin bugün üstüne gelmişler bugünden başlayalım dedi yemin ettirdi bide evde bişey ye falan derlerse okulda yedim dicekmişiz şimdi onuda tek bırakamam zaten dünden razıydım neyse o da dayanamaz bırakır herhalde yarın bırakmazsa napalım beraber başladık beraber gittiği yere kadar:26::26::26: 10-15 günden sonra ölürüz diyo bide :1:
MESAJ 46
Abartmışsın Hatice,Allah başka dert vermesin,en kötüsü bütünlemeye kalır düzeltirsin,ölüm yok ya ucunda...
Msj 78
Sut tozu yağlı olduğu için önerilmiyor, bence sade nescafenin icine biraz sut katip icersen süper olur:))
MESAJ 47
Bende böyle tüketiyorum kalorisi azalsın diye...
msj 49

Arzucum sen evi satmadan rahat edemeyeceksin ,,sonra da diğer ev alım işlemleri , taşınma , derken oldukça yorulacaksın .....Herşey gönlüne göre olur inş ...
MESAJ 48
Haklısın Deryacım,evim çok güzel ama apartmandakiler berbat,tam köy yaşantısı yaşıyorlar,kapıların önü ayakkabı dolu,camlarda bezler:19:Apartmana hiç bakılmıyor,aidat toplanmıyor,bazısı kapısını bile sildirmez para vermemek için...Önceki sene mantolama yaptırdım ona bile katılmadılar,bana pahalıya geldi...
dokunuo cnm
bnde kullanmıstm doktr hemn bırakıosn kullanmyı dedı
cok zarrlıymıs mıgdeye sırke bnde bıraktm
bakalm mydonozu deneyelm bıde
MESAJ 49
Benim bir arkadaşın da midesi delindi sirkeden dolayı,içmemek lazım bence...
kızlar burada bızler cok ıstıoruz zayflamayı
dıoruz mesela menuler sole olsun bole olsun dıe yok bızı dınleyen uygulayan
cogu uye duzenlı gırmıor
ececıgım bu hafta eleme yapalm
sanırım senn waktn yok
ben duzenlı takıp etcm
lıstesı duzgun olmayan buraya duzgn bıldırım yapmayan gruptan ayrılacak
sakın kızmayn bna ama motıwe olamıorz boleyken
bu saaten sonra kımseye goz yummak yok
ya duzenlı buraya gırıp menulerınızı paylasın menulerınızı duzeltn yada lutfen ayrlın buradan
CNKU BIZ GERCEKTEN ZAYFLAMAK ISTIORUZ !!!!!!!!!
MESAJ 50
Bu aralar bende giremiyorum,sürekli ev peşinde koşmaktan:50::50::50:

MESAJ 41

MESAJ 50
Bu aralar bende giremiyorum,sürekli ev peşinde koşmaktan:50::50::50:

ablacm msja sadce bu kadr cwp yazdıgın ıcın yanls anlamadgn ıcın oncelıkle tsk ederm
sna we deryaya alıstm bız sızı bu seklde bole kabullendık
deryada yazmıos aslı gbı dusunuorum dıe
sakın dıorum deryacm yapma ole bısı
buradan ayrılırsan hıc zayflayamssn belkı de
bnm demk ıstedıgım sdce paylasmlar dııl
menulerde onemlı
bız burada ornek almamız gereken menuler gormelıyız
demek ıstedıgım bu
ıns buda yanls anlasılmaz:1::1::1:

vayy arzu hamım gelmişler nerelerdesin arzum ya gecede uramadın özledim seni :(
hersey yolundamı?

kızlar benim bünyeye bi haller oldu ben açıkmıyorum artık diette değilim sanki bu bir ay dişimi sıkıcam bayaki gitsin biraz daha kilolar ama haftada en fazla 1 gidiyor benden daha üstüne bir kere cıkabildim:)
MESAJ51
canısı sağol bende sizi özledim,valla dün dolaşmaktan ayaklarıma kara sular indi,birde ben adet olmadan 1 gün önce inanılmaz başağrısı çekerim,başım da tutunca kabus bir gündü,birazdan anneme geçicem bir iki yere daha bakarız...
SEn moralini bozma bu hafta vereceğine inanıyorum ben....:54:
msj 115
ben dünden sonra uzunca bi süre temizlik yapmak istemiyorum, ben sadece gidip oğluşuma sarılmak istiyoruuumm:(((
mESAJ 52

Tunicim işleri kolayladın mı,evde tamirat berbat bir şey...:20:o minişi benim için de öp olur mu...

kızlr ustte ornek menu paylastm
o seklde beslenmemız gerekıo aslında
tabı bn de aslında pek uyamıorum ama
ıns bu saatten sonra uyabılırz hepımız

bıda burada bısı paylasmıcktm
yanı sadce menulerımı feln paylasacktım
ama duramadm
cunku burası bnm ılk topıgım
aıle gbı olduk cogu kısıyle
bırakamadm ynede burayı

MESAJ51
canısı sağol bende sizi özledim,valla dün dolaşmaktan ayaklarıma kara sular indi,birde ben adet olmadan 1 gün önce inanılmaz başağrısı çekerim,başım da tutunca kabus bir gündü,birazdan anneme geçicem bir iki yere daha bakarız...
SEn moralini bozma bu hafta vereceğine inanıyorum ben....:54:

mESAJ 52

Tunicim işleri kolayladın mı,evde tamirat berbat bir şey...:20:o minişi benim için de öp olur mu...

msj 121
evet canım çok şükür o işler bitti, ama bugün evde değilim onun için minik sincabımı gidince öpücük krizine sokacağımm:))) snein yerinede öperimm:))

msj 123
bende çıkıyorum kızlar
hepinize hayırlı kandiller tekrar
allah dualarımızı kabul etsin
sağlıkla mutlulukla huzurla incecik olabilmeyi nasip etsin hepimizeee inşş:)))

deli oldum yaa
bilgi işlemci odada bir temizlik yapmış kabloları sökmüş takmış ne zamandır onu düzeltmeye çalışıyor int bir geliyor bir gidiyor
neyse, benim mesai bitti int geldi.
öpüyorum herkesi, yarın görüşürüz kısmetse.
:16:

slm kızlar
hilalim yapamadım malesef spor işten geç çıktım menümüde yazacağım şimdi
kötü oldu
ne zamn spor yapmaya kalksam olmuyor kısmet:26:

dünkü menüm:

08.00:2 dilim bugday ekmeği, 1 yumurta tavda az yağla,2 küp peynir,domates salatalık

10.30:10 fındık

21.00:tavuk gögsü mangalda (şişte yapılmış şeklinde) ,bol salata , 1 byük bardak ayran
akşam yememi dışarda yedim

nasıl menüm harikalar yaratıyo dimi:9::9::9:

Son düzenleme:
Back
X