Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

NEGATİF KALORİLİ BESİNLER

Su haricinde yediğimiz ve içtiğimiz tüm besinlerin kalori değeri vardır. Vücudumuz da besinleri sindirirken belirli miktarda kalori harcar. Örneğin 1 kase yoğurt 75 kcaldir ve vücut bunu sindirmek için (enzim salgılama, midenin kasılması, barsaklardan emilim v.b buna TERMİK ENERJİ adı verilmektedir) belirli bir kalori harcar, ortalama 35 kcal harcarsa 1 kase yoğurt bize 40 kcal vermiş olur. Fakat bazı besinler düşük kalorilidir ve vücut sindirim için daha fazla kalori harcar. Bu tür besinlere NEGATİF KALORİLİ BESİNLER denir ve diyette istediğiniz kadar tüketmeye izin verilir. Hangi besinler negatif kalorili besinlerdir ve diyette yağsız tüketiminde sınır yoktur?

Elma

Kuşkonmaz

Şekerpancarı

Brokoli

Lahana

Karnıbahar

Kereviz

Salatalık

Sarımsak

Greyfurt

Limon

Marul

Mango

Soğan

Ispanak

Kabak

Şalgam

Tüm bu besinleri haşlayıp, buharda pişirerek veya çiğ şeklinde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Önemli olan bu besinleri yüksek sıvı ile beraber almanızdır. Yüksek sıvı ile alındığında tok tutar, kalori değeri vermezler. Bu besinlerin lif oranları yüksektir.
canım ben de ilk defa duyuyorum
çokk beğendim bu yazıyı,hemen kaydettim
çokk teşekkürler
çok mantıklı geldi bana

Bu besinlerin diyete olumlu katkısını biliyordum ama ne şekilde olduğunu daha net anlamış oldum paylaştım hemen =)
Ben her kahveden ziyade türk kahvesi delisiyim. Şartlara göre her kahveyede razıyım tabi yeterki olsun.
Tartının yeri sabit ayaklarında dengesizlikte yok ama baya eski bi tartıydı. Diğer tartıyı eğime göre sabit olduğunu kontrol etmem gerekiyor ayaklarında bi dengesizlik var yada bizim ev dengesiz:KK70:
Bu ay idare edeyimde önümüzdeki ay yeni tartı alırım inş.

Aynen, nedenini anladık resmen. Çok iyiymiş.
Türk kahvesine bayılırım, sade sade ama onun haricinde de şekersiz tüm kahvelere varım.
Filtre, nescafe hiç fark etmez.

Önemli olan vermen zaten, tartı halledilir bir şekilde.

Esmercım sutu yatmadan önce içme bence sonucta uyumaya gıdıyorsun onu gunduz acıktıgın bır ara iç daha ıyı olurrr
tatlm bnm hc süt icme yogurt yeme huyum yoktr doktor o zaman bana mutlaka ic hem süt rahat uyutr insani demsti ondn iciyorum yoksa hc sewmem sütüde yogurdu da :110:

Oh ne güzel doktormuş o :KK70:
Gerçi düzenli beslenme olunc veriliyo kilolar. Listeden çıkmadan uygula bakalım güzel güzel gitsin kilolar=)
bnde listeden cikmadan uymayi hedefliyorum ya bakalm insallah yapablrm ;)

Kilo almak için mi gittın dıyetısyene:KK70:
Yok tatlm bn bunu bi kere uyguladm 1 ay uygulayabldm 3 kilo fln vermistm :)

aynen dagyolcum katılıyorum
özlemişim seni yaa
ee kaç kilo oldun,hemen sorayım:KK53:
bu arada yeni rakibeler de edindim
yuppe ve ozaly
şimdi 4ümüz yarısacağızzz:KK55:
Kilomu nasil soylim sen kacsin 4 lu gurubumuzda arkadaslara basarilar
kızlar bugun hafif geçirmeye kararlıyım
şimdilik iyi gidiyorum
sabahtan beri ev işi ile uğraşıyorum
kızım uyursa tae bo yapacağım,1 saatlik kalorisi 400 kcal civarı:KK57: beni ancak böyle spor paklar
bas gaza callan basss:KK55: yeme yeme koşşş:KK55: yemeği unut,sana kesinlşkle zevk vermiyorum,hadi şu işleri de yap öyle yersin
ey nefsimm seni oyalayacağım,yedireceğim diye kandırıp yedirmeyeceğim:KK53:
cumaya yeniden 57yi görmezsem başımı taşlara vuracağım:KK11:
sen simdi 57 yi gordun he masallah keske izne ayrilmayamisim neyse kos ayse kos callan ucmus gitmis sensiz yanlizlik cekmesin

Bu hafta ne oldu yahu bize, ben tartılmadım ama bende de o potansiyel var.

Serveycim, ben fark etmiştim onda olduğunu ama kimbilir ne sporlar yapmıştır diye düşünmüştüm.
Sen de bile öyle olduysa ben meyilliyim zaten dikkat etmek gerekli.

Benim de gram içimden gelmiyor şu an şeker.

Dağyolu'cum, bebek hazırlıkları mı var?
Umarım gönlünce olur.
İyiyim ben de aynı işte, işler güçler :)

Callancım, ben tae-bo yapmayı çok seviyordum bir ara.
Ciddi anlamda da etkiliyor.
Kesinlikle tavsiye ederim.
canim doktor asilama yapmak icin iki ay sonra gel dedi bende bu zamani degerlendirmek istiyorum guzel dilegin icin tesekkur ederim

Su haricinde yediğimiz ve içtiğimiz tüm besinlerin kalori değeri vardır. Vücudumuz da besinleri sindirirken belirli miktarda kalori harcar. Örneğin 1 kase yoğurt 75 kcaldir ve vücut bunu sindirmek için (enzim salgılama, midenin kasılması, barsaklardan emilim v.b buna TERMİK ENERJİ adı verilmektedir) belirli bir kalori harcar, ortalama 35 kcal harcarsa 1 kase yoğurt bize 40 kcal vermiş olur. Fakat bazı besinler düşük kalorilidir ve vücut sindirim için daha fazla kalori harcar. Bu tür besinlere NEGATİF KALORİLİ BESİNLER denir ve diyette istediğiniz kadar tüketmeye izin verilir. Hangi besinler negatif kalorili besinlerdir ve diyette yağsız tüketiminde sınır yoktur?

Elma

Kuşkonmaz

Şekerpancarı

Brokoli

Lahana

Karnıbahar

Kereviz

Salatalık

Sarımsak

Greyfurt

Limon

Marul

Mango

Soğan

Ispanak

Kabak

Şalgam

Tüm bu besinleri haşlayıp, buharda pişirerek veya çiğ şeklinde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Önemli olan bu besinleri
yüksek sıvı ile beraber almanızdır. Yüksek sıvı
ile alındığında tok tutar, kalori değeri
vermezler. Bu besinlerin lif oranları yüksektir.
bu paylasim cok guzel tesekkurler

Yeni gelen arkadaslar siz hosgelmissiniz hedefsiz insan ruzgar onundeki yaprak misali ruzgar nereye gotururse oraya gitmek zorunda ama hedefi olan bizler mukavemetli yol olan bu forumda birbirimize destek olarak İNSALLAH en kisa zamanda hedefimize ulacagiz buna ben cani gonulden inaniyorum ya siz

tatlm bnm hc süt icme yogurt yeme huyum yoktr doktor o zaman bana mutlaka ic hem süt rahat uyutr insani demsti ondn iciyorum yoksa hc sewmem sütüde yogurdu da :110:

bnde listeden cikmadan uymayi hedefliyorum ya bakalm insallah yapablrm :KK66:

Yok tatlm bn bunu bi kere uyguladm 1 ay uygulayabldm 3 kilo fln vermistm :)
8 dilim ekmek için dedım

Kilomu nasil soylim sen kacsin 4 lu gurubumuzda arkadaslara basarilar sen simdi 57 yi gordun he masallah keske izne ayrilmayamisim neyse kos ayse kos callan ucmus gitmis sensiz yanlizlik cekmesin

canim doktor asilama yapmak icin iki ay sonra gel dedi bende bu zamani degerlendirmek istiyorum guzel dilegin icin tesekkur ederim

bu paylasim cok guzel tesekkurler

Ne güzel dağyolu, incecik bir vücutla hamile kalmak da ayrı zevk olacak bence.
Bu dönemde, spor yapmanın sakıncası olmayacaksa günde yalnızca 5 dakikanı alacak tibet yogasını tavsiye ediyorum.
Hamile kalmanı bile kolaylaştıracaktır.
Hormonları ve sistemlerimizi düzenliyor.

Kızlar ben yarın yokum.
Dişçiye gideceğim.
Neler olacak bilmiyorum ama o kadar korkuyorum ki.
Keşke bir çözüm çıkıverse ortaya.

Elma

Kuşkonmaz

Şekerpancarı

Brokoli

Lahana

Karnıbahar

Kereviz

Salatalık

Sarımsak

Greyfurt

Limon

Marul

Mango

Soğan

Ispanak

Kabak

Şalgam

Tüm bu besinleri haşlayıp, buharda pişirerek veya çiğ şeklinde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Önemli olan bu besinleri yüksek sıvı ile beraber almanızdır. Yüksek sıvı ile alındığında tok tutar, kalori değeri vermezler. Bu besinlerin lif oranları yüksektir.

paylaşım için teşekkürler

bugünkü menum

1.00 x 1 Adet Kaşarlı Tost (290 kcal)290 kcal
Silicon.png

akşamada 250 kalorilik bir smothi yapmayı duşunuyorum

Back
X