Sizede bakayım derken senin mesaj dikkatimi çekti

Kuzu gözlükmü takması gerekiyor

Benim kızlarda da var ( gerçi büyük bu ara takmıyor ) hatta ufaklığa 3 yaşındayken doktor vermişti ilk gözlüğünü

Bizde kayma değil ama astigmat var ve ilerlememesi için gözlük verdi hatta yarın yine kontrole gideceğiz ( en son okulda düştüğünde kaşı patladı ve gözlük camları çizilmiş yenisini almak için kontrol şart tabi )
Kuzun kaç yaşında bilmiyorum ama o kapama cidden çok çok faydalı ( benim erkek kardeşime de uygulandı senelerce ve baya baya düzelme oldu )
Ben kızımı 3 yaşındayken ilk götürdüğümde doktor ölçüm sıkıntı olurmu diye sordu ben de hallederim dedim

Önce kendim alete baktım kızımın yanında ve çok ilginç bir şey varmış gibi aaaa ne kadar güzel falan diye tepkiler verdim :) tabi bizim cimcime meraktan çatladı ne var anne orda diye

Bak balon var orda deliklerden görebilirsin derken bu tam göreceğim derken ölçüm aradan çıktı

Kapama konusunda şimdi aklıma geldi

bunu bir oyuna çevirebilirsiniz eğer tabi çok ufak değilse

Mesela o kapamaları aldığında eline kalem verip istediği gibi süslemesine izin ver dışını sonrada hadi korsancılık oynayalım ayağına oyala

ilk zamanlar zaten yarım saat falan kapattırıyorlar

o arada oyuna dalarsa unutur onu ve bir kaç gün aradan sonra alışkanlık olur ve sıkıntısız takar

Hatta sen hepsini sırayla değişik değişik boyayabilir sonrada hadi bugün hangisini takacaksın güzel korsan diye çoşkuyu verebilirsin
Umarım Temmuzdaki kontrolde herşey yolunda giderde seni yormadan kontrolü atlatırsınız

Rabbim şifa versinde Ameliyata gerek kalmasın inşallah...Aminnnnn