- 18 Kasım 2015
- 14.137
- 45.342
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #246.561
Sagol canım insallahaynen canım, inşallah uyku düzenine fayda eder.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sagol canım insallahaynen canım, inşallah uyku düzenine fayda eder.
bende sahur yapamayanlardanım canım sevmiyorum gece yemek yiyip yatmayıDünkü menü
Iftar
1,5 kepçe yayla çorbası
Güveç
Salata
Cacık
2 parça pide. Bu parçalar pidenin tombik yerleri olurya yumurta gibi o kısımları
Ara 3-4 parça karpuz
Sahur
1 hurma
Su 1lt
günaydınnnGünaydın kızlarr..![]()
akşam geldimi misafirlerin ne pişirdinaynen canım, inşallah uyku düzenine fayda eder.
hahahaiyiki doğmuşsun canım nice sağlıklı huzurlu mutlu yıllar diliyorum
![]()
ay burdada var feci çalıyo gençler kızlar burda askere gidecek gençler çalıyo davulu sonra ramazan sonunda toplanan parayı harçlık yapıyolar
akşam geldimi misafirlerin ne pişirdin![]()
bende burda gördüm güzel bi adet tabi gençler harçlık yapacağı için herkes veriyo fazlacateşekkür ederim canım
aa ne güzel bi adetmiş o, ilk kez duydum.
iyi hadi insan stres oluyo yetiştireceğim diye birde çalışıyosun dahada zorgeldi canım, çay kahve içtik, sonra tencere tava mutfağı toparla derken iyice uykum kaçtı işte :) yazayım mı menümü :)
iyi hadi insan stres oluyo yetiştireceğim diye birde çalışıyosun dahada zor
nerdesiniz kızlar yaa gidip bi duble kahve yapayım kendime![]()
haklısın canım sağlıklı olalımda başka herşey halloluröyle ya, son dakikaya kadar koşturdum, kızımı hazırladım onun gönlüyle oynadım. misafir gelince de iş bitmiyo, sofrayı topla çay kahve meyve servisi, misafir gidiyo tencere tava. olsun ama sevdiklerimizle paylaşınca güzel hayat :)
o çoktandır yazıyodu ama oraya kelime yazınca çıkmıyodukız sende guru olmuşsun, bravo :)
wendy iyi ki doğdun cnm Rabbim gönlünden geçenleri duaya çevirsin hepsi seni bulsun nice mutlu senelere tatlim
![]()
Evet maalsef benim tam uyuma şansım olmadığı için bulduğum her fırsatı değerlendirip uyumaya çalışıyorum az da olsa. Artık alışmaya başladım sayılır, az bile olsa uyumak iyi geliyor. Uyuyamamak cok kötü...
Bu konuda ben annemin tavsiyesini dinleyip kuru fasulyeyi sadece geceden ıslatıp öyle atıyorum buzluğa hedefcim. Haşlayıp atınca benim de birkac kez püre gibi olmuştu. Ya da sanırım cok az haşlamak gerekiyor. Nohut gibi degil fasulye.
evet canım aynen öyle, çok pişirmeden koymak lazım fasulyeyi. ya da morordekin dediği gibi geceden ıslatıp sabaha buzluğa atmak. bak bu da çok mantıklıymış canım.
Direkt dışarı çıkartıp çözülmesini bekliyorum yufkanın canım, çabuk çözülüyor.
cam kavanozları tam doldurmuyorum tatlım, 2-3 parmak boşluk bırakıyorum en az, donarken genişleyip çatlama yapıyor, tecrübeyle sabitzaten kuzunun çorbaları tek porsiyonluk, kavanozlarda küçük, sıkıntı olmuyor.
çorbayı pişirdikten sonra atıyorum, koyduğun kabı yine ağzına kadar doldurmamaya bak tatlım. sulu yemeklerde de aynı şekilde.
bu arada, maydonoz ve dereotunu da buzluğa atıyorum yıkayıp. çok çabuk bozuluyorlar, iki dal kullanacağım diye koca demeti çöpe atıyordum. tabi salatalara falan eklenmez, çünkü çözüldüğünde pelte gibi oluyorlar, köfte ya da pişecek yemek-börek tarzı şeylerin içine atıyorum koparıp koparıp. aklıma geldikçe yazarım, buzluıkla çok haşır neşirim ben vallabak yine aklıma geldi, kereviz yapraklarını da aynı şekilde donduruyorum ve yemeklerin içine ya da zeytinyağlılara atıyorum birkaç parça harika aroma ve koku veriyor. tabi sevene
![]()
Kahvaltı
2 karışık tost
Çay - şekersiz
Ara
Filtre kahve
Öğle
Exotic smoothic (armut, muz, elma vs vs)
1,5 grissini
Ara
Filtre kahve
Yarım dilim muzlu rulo pasta yemiş olabilirim
Akşam
Yarım lahmacun
Yarım lavaş
Yarım Urfa (sadece eti)
1 büyük içli köfte (haşlama)
Ufak pide (avucumun yarısı kadar) + ufak bir parça tulum+tereyağı
1 bardak ayran
Akşamlarım çok kaçıyor benimkocayı bekleyince böyle oluyor, yarında annemdeyiz yemeğe, hayırlısı. Ben 7 den sonra yemek yemeyeyim bence, saçmalıyorum.
Su: 2 lt
Spor: 30 dk Leslie
Siz beni tefe koymadan ben kaçayım hatta gelmeyeyim birkaç gün
Yok yok gelcem ama yarın güzel bir menüyle geleceğim kızlar huzurunuza, kendime inanıyorum ben. Hadi kaçtım. Herkese iyi geceler![]()
Yazmadan geçemeyeceğim;
Bugün benim doğum günüm, iyi ki doğmuşum dimi? İlk kendi kendimin doğum gününü kutladım ne tatlıyım canım wendim :)
Kuru fasulye, nohut ve gibi bakliyatlari az haşlıyorsun canım. Gazları çıkana kadar. 2-3dk kaynatıyorum ben. Yine akşamdan suya koyuyorum.
Az pişmiş de canım suyu koymadan önce. Kavurma sırasında oluyor.
Bugün de maalesef su işi yalan oldu. Dün gorumcem davet etmişti ben çaya kadar uzanayım dedim onu mutfakta bırakıp uyudum. Bu arada karsi komşusunu da çaya davet ettim. Kadıncağız geldi ben hala uyuyorum
En son eşim hadi eve evde uyursun dedi. Eve geldik ve saat 12ye kadar zeyneple yap-boz yaptık.
Gece zor kalktım suyu zor içtim![]()
Bende seviyorum kereviz yaprağını. Bak aklıma geldi buzluk ta vardi. Ben birde kabak dolması yaptığım da içini atmıyorum onuda buzluğa koyuyorum kabak çorbası yapıyorum çıkarıp. Ispanak da yıkamak uzun zaman aldığı için pazar gunu yıkayıp dogruyorum posetle hoooop dondurucuya. H.içi 10dk da ıspanak yemegi hazir. Eski bakicimizda lahana sarmasını severdi. Alırdım ona koca bir lahana sarar dolaba koyardı. Yalnız kıymalı dolma yada köfte kasaptan kıyma alindiktan sonra yapılacak. dondurucudan çıkmış kıyma aynı gün tüketilecek. Bu dipnot sanahedef38beden
![]()
Dünkü menü
Iftar
1,5 kepçe yayla çorbası
Güveç
Salata
Cacık
2 parça pide. Bu parçalar pidenin tombik yerleri olurya yumurta gibi o kısımları
Ara 3-4 parça karpuz
Sahur
1 hurma
Su 1lt
Dünkü menüm;
Sahur
Kibrit kutusu kadar pide arasına peynir
1 salatalık
Iftar
1 kase tutmaç
2 lokma ekmek
3 yk bugdaylı yogurt
Ara:
3 kayısı
1 kupa 7 otlu bitki cayı
2 L su
2 t.kahvesi
Spor olarak pazar,market alısverisi yaptım.Aksamda azcık parkta yurudum.15 dakikada badminton oynadım..![]()
İyiki doğdun wendigocum.
Nice güzel, sevdiklerin ile beraber mutlu günlere.
Her günün, bir diğerinden daha güzel olur inşallah..![]()
canımmm doğum günün kutlu olsunYazmadan geçemeyeceğim;
Bugün benim doğum günüm, iyi ki doğmuşum dimi? İlk kendi kendimin doğum gününü kutladım ne tatlıyım canım wendim :)
selam kızlar
malum perşembeleri temizlik günüm anca bitti
barbunya mı da ayıkladım akşam üstü pişiricem
az uzanıp dinlensem mi acaba![]()
canımmm doğum günün kutlu olsun
ailenle tüm sevdiklerinle musmutlu sağlıklı nice güzel yaşlara inşallah![]()