Çok sevdiğiniz için anne baba dediğinizi soylemeniz kafasını karıştırıyor olabilir. Bunun yerine evlenen insanlar eşlerinin anne babasına da anne baba derler. Çünkü sen doğdun ve biz artık bir aileyiz diyebilirsin. Olayın tam olarak gerçeğini anlatmak gerek ama yinede garip gelmesi doğal.
Benim oğlum da 4 yaşında cama balkona çıkması yasak. Ben ölüm den bahsetmem kendisine ama nasıl ogrendiyse. Anne sen daha önce camdan düşüp ölmüşmüydün diye sordu. Babasından olabilir eşimin çekinmeden düşersen ölürsün diyebilecek kapasitesi var. Haydaaa şimdi ben bu çocuğa ölümü nasıl anlatayım. Ölmeyi bayilmak sanıyor. Ölüm korkutucu bişey 4 yaşında bir çocuğun bu korkuyu en az zarar verecek şekilde nasıl öğreneceğini bilemiyorum. Ölümü sadece canının acıması olarak düşünse busefer cam balkon vs den korkma ması tehlike.
Ekolojik denge nedir dedi bigün

Eh bildiğim kadarıyla anlattım.
Bazen sorduğu sorulardan gerçekten korkuyorum .
Mesela karıcım benim diyor. Oğlum anneye öyle denmez diyorum. Ama babam diyorr diye cevap veriyor. Evlenince senin de karın olacak cevabı bana 4 yaşında bir çocuğa soylenmez gibi geliyor. Ben senin annen babanın karısıyım. Baban da benim kocam falan diye anlatinca yüzü düşüyor. Sanki bir sevgi sözcüğü de onu dışlıyoruz. Bu yüzden Afacan etraftayken karıcık kocacık demek yasak bize
Ana sınıfına başladı. Ödev yaparken yapamam falan diyince. Ben sana güveniyorum yapabilirsin diyordum. Öğretmen ine öğretmenim bunu siz kesermisiniz demiş
Öğretmende kesemem senin kesmen gerekir demiş. Öğretmenin omzuna pıt pıt dokunmuş yapabilirsiniz öğretmenim ben size güveniyorum demiş. Hadı şimdi bunu açıklama zamanı :)
Yani yanlarında ne konuşup ne soyledigimize. Sorularına verdigimiz cevaplara çok özen gostermemiz gerek.
Ama bazen gerçekten zor oluyor. Öğretmenimiz in dediği sorduğu olayı dosdoğru anlatın tüm gerçeği ile. Sizinki yine anlatılır. Ölümü nasıl anlatıcam.