5 yaşındaki oğlum

Alvillaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
1.912
8.173
158
Hanımlar merhaba çoktandır takip ediyorum ama yeni üye oldum sorunum şu biri 9 yaşında biri 5 yaşında oğlum var küçük oğlum beni hiç dinlemiyo bağiriyo benimle kavga halinde onu bu hale eşim getirdi sürekli arka çıkarak şimdi bi toplumda bizi özellikle beni hiç takmiyo sadece dedesinden korkuyo hiç bişey için geç sayılmaz derler sizce ne yapmaliyimki çocuğum beni dinlesin karşı gelmesin lütfen bilgili annelerden yardım istiyorum

Evde yapılması yanlış olan davranışları , resimlerle çıkartmalarla duvara yapıştırıp kurallar tablosu oluşturup yanlış davranışta birkez uyarıp tekrarladığı zaman da ceza değil ama dinlenme gibi mola gibi süreler verebilirsiniz. İlk başlarda itiraz edecektir , direnecektir ama kararlı olmanız lazım.
Davranışlar düzene girdikçede ödül sistemi getirebilirsiniz belki. Yapılan tavizler den dolayı şımarmış sanırım, sadece dedesinden korkuyor demişiniz aslında , korkuylada olacak iş değil .
Sabırlı olup , kararlı tutumunuzdan vazgeçmemeniz en doğrusu olur diye düşünüyorum kendi adıma... :KK66:

Evde yapılması yanlış olan davranışları , resimlerle çıkartmalarla duvara yapıştırıp kurallar tablosu oluşturup yanlış davranışta birkez uyarıp tekrarladığı zaman da ceza değil ama dinlenme gibi mola gibi süreler verebilirsiniz. İlk başlarda itiraz edecektir , direnecektir ama kararlı olmanız lazım.
Davranışlar düzene girdikçede ödül sistemi getirebilirsiniz belki. Yapılan tavizler den dolayı şımarmış sanırım, sadece dedesinden korkuyor demişiniz aslında , korkuylada olacak iş değil .
Sabırlı olup , kararlı tutumunuzdan vazgeçmemeniz en doğrusu olur diye düşünüyorum kendi adıma... :KK66:
Deniycem çok teşekkür ederim. Evet çok şımardı eşim bilhassa her dedigini yapiyo

Back
X