5 Yıllık Sevgiliyle Evlenmek Hayal Mi?

Bulamiyor. Tasinmislar sehirden de uzak bi yerdeler. Ulasabilecegi yerkere bakiyor ama elde avucta bisey yok.

Bulamıyor diye bir şey yok. Siz ne yaptınız bu 5 sene? Üniversite okudu mu sevgilin? Okumadıysa 5 yılda kaç iş bulunurdu. Belki ilk etapta istediği olmaz insanın ama idareten bir iş bulup, aramaya devam etmek mümkün.

Bir sürü iş bulma sitesi var. Bulamıyor deme. Sinir oluyorum iş bulamadı denmesine. Erkek bir de ya, her işi yapabilir.

Daha 20 yaşındasın 15 yaşında biriyle çıkmaya başlıyorsun o yaşta başka şehirden birini nasıl buldun? daha liseye yeni başlamışken çocuk yaşta nasıl sevgili olunuyor ben bunu çözemiyorum.

20 yaşında evlenirsen ve bir de ailenden uzağa gidersen,

1- eşinin işi yok, askerlik yok zaten askerliği olmayan adam zor iş bulur ev kuracak para yok sen gidersin kaynana evine. Yediğin içtiğin giydiğin sorun olur rahat edemezsin laf deseler ezseler sesini çıkaramazsın bilerek gitmişsindir.

2- senin işin yok, okul yok, gittiğinde yerde kimseyi tanımayacaksın maddi anlamda da eşinin ailesine eşine bağımlı olacaksın bir şey almak için bile kırk kere düşüneceksin.

3- Yaşın daha çok genç borçla harçla belki e bir ev kuracaksınız bir anda evlilik, borç, ev geçindirme sorumluluğu alacaksın. Eşin askere gidecek yalnız kalacaksın belki eşinin ailesiyle. Yıpranacaksın bu arada belki de eşinin bilmediğin özelliklri de çıkacak ortaya anlaşmazlık olacak annenlere karşı çıkıp evlendiğin için onlara da anlatamayacaksın kendi içinde yaşayacaksın.

Daha bir sür örnek yani bu yaşta ne evliliği oku, meslek sahibi ol asla işi olmayan başka şehirde bir adamla evlilik hayali kurma.

Arkadaşlar ilk kez bir konu açıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Hiç arkadaşım yok o yüzden bu yola başvurmak istedim. 20 yaşındayım 5 yıldır biriyle beraberim sevgilim benden 5 yaş büyük. Bu süre zarfında gerçekten çok problemler atlattık. Birbirimizden uzagız. En başından beri.Ve bu artık çok yorucu olmaya başladı, haddi hesabı yok. Evlenmeye niyetimiz var ama imkanımız yok. Geçen martın 1 inde ilk kez ayrıldık ve tam anlamıyla perişan oldum, o da aynı şekilde. Artık bu mesafeye dayanamadığımızı düşünüyorum. Ama annem ve özellikle ablam güvenmediklerini ailesinin onla ilgilenmediğini falan fıstıkları önüme sürüp duruyolar. Ailesiyle çok sorunları var ondan kaynaklı değil.Ama mutsuz, ben de mutsuzum.Bizim şansımıza bu sefer de işsiz kaldı. Askerliğini de yapmadı. Ama artık uzak olmak istemiyorum. Evlenmeyi düşünmem yersiz mi? Evlenme umudum olduğu için AÖF seçmiştim. Bu yıl da iki yıllık bi bölüm kazandım ama aileme bu masrafı ödetmek istemedim, gitmedim. Ne yapmalıyım, ne?

evet 5 yıl bir süre alışkanlık yapar bile diyebiliriz iyi yada kötü birbirinizin yanındaydınız şimdi senin bu şekilde düşünmem çok normal bırak o mucadele etsin işini bir düzene girdirsin ekonomisini tam olarak eline alsın sende ve ailende yeterince güven sağlasın senin ile evlenmek için ..sende o süreçte kendini ve hayatını tanı oku bitir okulunu gideceğin en son noktaya kadar git başarı elde et sonra inşallah bu insan hala hayatında ise istemesende bu süreç içerisinde bir yön bulmuş olacaksınız hakkınızda ve yaşamında başarılar kolaylıklar dilerim.

20 yaş evlililik için çok erken.
Eşimle 12 yıldır birlikteyiz 1,5 yıldır evliyiz.
Bizde bilirdik 5 sene önce evlenmeyi ama okul iş askerlik para pul halkoylamadan olmazdı.

Arkadaşlar ilk kez bir konu açıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Hiç arkadaşım yok o yüzden bu yola başvurmak istedim. 20 yaşındayım 5 yıldır biriyle beraberim sevgilim benden 5 yaş büyük. Bu süre zarfında gerçekten çok problemler atlattık. Birbirimizden uzagız. En başından beri.Ve bu artık çok yorucu olmaya başladı, haddi hesabı yok. Evlenmeye niyetimiz var ama imkanımız yok. Geçen martın 1 inde ilk kez ayrıldık ve tam anlamıyla perişan oldum, o da aynı şekilde. Artık bu mesafeye dayanamadığımızı düşünüyorum. Ama annem ve özellikle ablam güvenmediklerini ailesinin onla ilgilenmediğini falan fıstıkları önüme sürüp duruyolar. Ailesiyle çok sorunları var ondan kaynaklı değil.Ama mutsuz, ben de mutsuzum.Bizim şansımıza bu sefer de işsiz kaldı. Askerliğini de yapmadı. Ama artık uzak olmak istemiyorum. Evlenmeyi düşünmem yersiz mi? Evlenme umudum olduğu için AÖF seçmiştim. Bu yıl da iki yıllık bi bölüm kazandım ama aileme bu masrafı ödetmek istemedim, gitmedim. Ne yapmalıyım, ne?

düşünüyorum da 15 yaşındayken sevdiğim çocukla şu an yapamazdım. o zamanlar hayat benim için gırgırdı. yakışıklı olması yahut biraz sahiplenmesi güldürmesi yetiyordu. ama şimdi 24 yaşındayım ne istediğimi ne istemediğimi öğrendim. o yüzden ilk olarak bu açıdan riskli. ikinci olarak aranızda sorunlar varsa alıştınız diye evlenmeniz sıkıntılı. şimdi canınız acıyor diye ayrılmazsınız. ama mazallah ilerde bu sorunlar çekilmez hale gelir de boşanmak zorunda kalırsanız daha büyük acılar çekersiniz. başıma geldi oradan biliyorum. sen okulunu oku. illa örgün okuyacaksın diye de bir şey yok. açıktan oku, o arada çalış ne bileyim kpss'ye filan hazırlan. hayata hazır ol. evlenip evlenmeyeceğiniz belli değil ona göre şekillenme o yüzden. kuzenim 10 yıldır bir kızla çıkıyor. onunla evlenmek için ölüyordu. geçen aileler arası sorun çıkmış. vermezlerse de vermesinler kızı, demek ki hayırlı değilmiş der geçerim dedi. erkekler için bu kadar basit. ama sonuç bayanlar açısından yıkım oluyor. o yüzden iyi düşünmelisin.

5 yıllık ilişki dediğin,15 yaşında başlayan mı.Güzelim Daha ne sular akıp geçer bu köprünün altından.Bu yaşların cahil yaşların.İlertleyen yıllarda bugün düşündüklerini düşünmeyeceksin.Evlenme ihtimalin olduğu AÖF seçmişsin yazık ya.Ya git istikbalini kazan.Koca herzaman bulunur.

derdim evlenmek değil diyorsun okumadan altına yazıyorlar ne evlilik merakıymış arkadaş türevi şeyler..

Evlilik için bir şey söyleyemem tabi. Erken evlenip pişman olan da var, kendine göre geç evlenip keşke daha önce evlenseydim diyen de .. Hayırlısı olsun tek söyleyebileceğim acele etme, 20 gerçekten tuhaf bir yaş tam ortada oluyosun,ben de şuan aynını yaşıyorum

Son düzenleme:
derdim evlenmek değil diyorsun okumadan altına yazıyorlar ne evlilik merakıymış arkadaş türevi şeyler..

Evlilik için bir şey söyleyemem tabi. Erken evlenip pişman olan da var, kendine göre geç evlenip keşke daha önce evlenseydim diyen de .. Hayırlısı olsun tek söyleyebileceğim acele etme, 20 gerçekten tuhaf bir yaş tam ortada oluyosun,ben de şuan aynını yaşıyorum
okumadan yazanlar var evet ama bir tane değil sonuçta ne diyebilirim ki. Ben niyetimden bahsettim kafamın karışıklığından. açıkçası pişman da oldum biraz. Bunu düşünmem evlilik niyetimin olması niye bu kadar şaşırttı insanları anlamadım ben evlenmek için 5 senedir onunlayım evlenmek istemediğim bi adamla niçin olayım. Çok farklı anladılar,sanırım ben anlatamadım. Ergen kafasında zannettiler beni.

okumadan yazanlar var evet ama bir tane değil sonuçta ne diyebilirim ki. Ben niyetimden bahsettim kafamın karışıklığından. açıkçası pişman da oldum biraz. Bunu düşünmem evlilik niyetimin olması niye bu kadar şaşırttı insanları anlamadım ben evlenmek için 5 senedir onunlayım evlenmek istemediğim bi adamla niçin olayım. Çok farklı anladılar,sanırım ben anlatamadım. Ergen kafasında zannettiler beni.

Ergen kafası çünkü, 5 yıldır birlikteymişsiniz ama hep arada mesafe varmış (5 yıllık birlikteliğin bir manası kalmaz), Onun sorunları hep aile yüzünden diyorsunuz (ama tanımadan bilemezsiniz bu durumu, neyin ne olduğunu görmek için de sadece onun söyledikleri yetmez, anne ve ablaya da kulak asmıyorsunuz) Askerliğini yapmaması falan dert değil, yapar, iş de şimdi bulamamış olabilir, bulur ama sizin evlilik umuduyla üniversiteden vazgeçmeniz var, aileye masraf çıkartmamak yeterince mantıklı bir sebep değil. Eğitim bu, eğer imkan varsa öncelikle sizin koşa koşa okumanız lazım, ondan sonra da çalışmanız. Bunlar olduktan sonra rahat rahat evliliği düşünürsünüz zaten, hayal olmaktan da çıkar evlilik, kafa karışıklığı kalmayacak ki o zaman.

Şu yaş olayında da insanlar sevdiğiniz insan için sizi kırmıyorlar eminim, sınır 18 ise, 20 yaşındaki bir erkekle-15 yaşında bir kız normal gelmiyor ilişki başlama yaşı olarak, sadece uzaktan olması vs. hikaye. Sizi kıracak bir şey de değil bu. 15 yaşındayken düşünecektiniz bunu, düşünmemişsiniz o kadar.

anlayıp kibarca yazanlar var onlara lafım yok hiçbir şekilde, hepsi sağolsun. Ama şuraya 20 yaşındayım yazıldığında, lafı sütünü iç yat demeye getirenler bile oluyor ben buna bozuluyorum .. Küçükken bu yaşların çok büyük olduğunu düşünürdüm, sandığım kadar da büyük değilmiş tamam, ama çocuk gibi de görmesinler..

anlayıp kibarca yazanlar var onlara lafım yok hiçbir şekilde, hepsi sağolsun. Ama şuraya 20 yaşındayım yazıldığında, lafı sütünü iç yat demeye getirenler bile oluyor ben buna bozuluyorum .. Küçükken bu yaşların çok büyük olduğunu düşünürdüm, sandığım kadar da büyük değilmiş tamam, ama çocuk gibi de görmesinler..
Bknz. üstte örneği var . Demek ki vazgeçmem gerekecek kadar durumumuz yoktu. Ben ailemi hiçe sayan biri değilim.O kafada olsam burdan neden fikir alayım. Öyle bir manaya getirdiler ki sevgilim beni kandırıyomuş gibi. Artık canım sıkılmaya başladı. Bu konuyu nasıl silebilirim bir bilgin var mı?

7 seneyi bitirmek üzereyim erkek arkadaşımla, sizin gibi 15 yaşında başladığım bir ilişki...
kimselere de aldırış etmiyorum..elbette ki 7 senemi verdiğim adamla biran evvel evlene bilmek için deliriyorum :KK48:

nefes alsın yeter, koca olsun yeter diye birisini bulup evlenene evlilik delisi denir..
sevdiği adamla evlenmek için çabalayana değil :KK66:
boşverin her söylenene takılmayın...

size tavsiyem öncelikle erkek arkadaşınız askere gitsin, şu an bir işe girse bile askerliği hep önünde engel olarak duracak... askere giderken işten çıkacak gelince yine iş arayacak vs...
o yüzden şimdi askere gidip biran evvel onu aradan çıkartsın...
sevgiliniz askerdeyken sizde, eğitiminizi tamamlayın ve ya bir işe girerek birikiminizi yapmaya başlayın...

daha sonra da el ele vererek durumunuza bakarsınız...
ona göre yeniden bir plan çizersiniz..

Bknz. üstte örneği var . Demek ki vazgeçmem gerekecek kadar durumumuz yoktu. Ben ailemi hiçe sayan biri değilim.O kafada olsam burdan neden fikir alayım. Öyle bir manaya getirdiler ki sevgilim beni kandırıyomuş gibi. Artık canım sıkılmaya başladı. Bu konuyu nasıl silebilirim bir bilgin var mı?
yöneticiye konunun kapatılması için mesaj atabilirsin rahatsız olduysan. Ben anladım seni, burda ne konular vardı 20yaşında olup ailesini hiçe sayarak 40yaşındaki adamla evlenen, ne dedilerse vazgeçmemişti kız, ama bu öyle bi konu değil bi kaç ay içinde mi evleneceksin sanki? öyle bişey okuduğumu hatırlamıyorum yani. Sen iş meselesini halletmekle başla. örgünde niteliksiz bi bölüm okumaktansa ben aöf okudum ve kpss ye hazırlandım şimdi atama bekliyorum.iyiki de örgün okumamışım, lisans bitirip kpss e giren tanıdıklarım atanamadı mesela. demem o ki, asıl önemli olan doğru tercihler yapman.. ben senin doğru tercihler yapabileceğini söylemek istiyorum, sadece acele etme.
7 seneyi bitirmek üzereyim erkek arkadaşımla, sizin gibi 15 yaşında başladığım bir ilişki...
kimselere de aldırış etmiyorum..elbette ki 7 senemi verdiğim adamla biran evvel evlene bilmek için deliriyorum :KK48:

nefes alsın yeter, koca olsun yeter diye birisini bulup evlenene evlilik delisi denir..
sevdiği adamla evlenmek için çabalayana değil :KK66:
boşverin her söylenene takılmayın...

size tavsiyem öncelikle erkek arkadaşınız askere gitsin, şu an bir işe girse bile askerliği hep önünde engel olarak duracak... askere giderken işten çıkacak gelince yine iş arayacak vs...
o yüzden şimdi askere gidip biran evvel onu aradan çıkartsın...
sevgiliniz askerdeyken sizde, eğitiminizi tamamlayın ve ya bir işe girerek birikiminizi yapmaya başlayın...

daha sonra da el ele vererek durumunuza bakarsınız...
ona göre yeniden bir plan çizersiniz..

'15yaşında ne aşkı ne sevgilisi ben o yaşlarda mandalinadan yüzük yapıyodum, dersime calısıyodum' türevi yorumlar görmekten çok sıkıldım. neticede geçmişi değiştiremiyoruz, bunu bu şekilde söylemek ne derece doğru bilmiyorum. ve o yaşlarda oluyor ya işte karşı cinse ilgi, anlayamasan da oluyor, gırgırda olsa oluyor yani. ayrıca ilkokul sıralarında aşk meşk işleri ne kadar tuhafsa, ilişkiye başlama yaşım geldi birini bulup sevgili olayım demekte o kadar tuhaf bence.. ortaokulda lisede tanışıp yıllarca ayrılmadan bekleyip evlenen tanıdıklarım var, çokta mutlular. kimse de dışlamıyor millete ne kaç yaşında başladığından. erken yaşta yaşanmalı diye savunmuyorum, ama yaşanmışsa lafını etmenin anlamı yok bundan bahsediyorum..

Son düzenleme:
Deneyip görün o zaman ama hatanizin telafisi olmayacak bunu da bilin. Görünen köy kilavuz istemez mutlu olma ihtimaliniz su durumda yok gibi. İnsanin karakteri 20lerden sonra oturmaya basliyor 15 yasinda tanidiginiz kisiyle cok zit düsersiniz. Biz uyardik ama tabi siz görüp denemekte kararlisiniz. Sonra böyle böyle demislerdi ama dinlememistim diyede hatirlayin.

Nerde tanistiniz sorusuna cevap vermediniz. İnternetten degil mi. Kendinize cok yazik edeceksiniz.

bende 5senelik bır beraberlık ardından evlendım 22 yasımda .bızde uzaktık bır haylı .gozden uzak gönülden ırak olmadı cok sukur sımdı cook mutlu bır evlılıgmız var Allah ısteyen herkes nasıb etsın .ama bızım sartlarımız uygundu işi gücü askerlik filan hıc bı sıkıntı olmadıgı ıcın .ve sımdı 1.5 yıllık evlıyız .. sende sartlar olgunlasmadan evlenme derım sonra ılerıde cokk uzulursun bırak olacagına varsın sartlar gelıssın aılen onaylasın ...derim ben

Deneyip görün o zaman ama hatanizin telafisi olmayacak bunu da bilin. Görünen köy kilavuz istemez mutlu olma ihtimaliniz su durumda yok gibi. İnsanin karakteri 20lerden sonra oturmaya basliyor 15 yasinda tanidiginiz kisiyle cok zit düsersiniz. Biz uyardik ama tabi siz görüp denemekte kararlisiniz. Sonra böyle böyle demislerdi ama dinlememistim diyede hatirlayin.

Nerde tanistiniz sorusuna cevap vermediniz. İnternetten degil mi. Kendinize cok yazik edeceksiniz.
Siz sorunlu musun acaba ? Benim yazdıklarımı gerçekten okuyup bu kaniya nasil vardiniz? Tam aksine varmaniz gerekiyordu. Ben hayir evlenicem istiyorum tarzinda konusmadim burda. Evlenmeye niyetim var diye konustum. Ayrica nereden tanıştığımı napicaksiniz Allah aşkına yemin ederim pisman oldum nerden yazdim da sordum .

Siz sorunlu musun acaba ? Benim yazdıklarımı gerçekten okuyup bu kaniya nasil vardiniz? Tam aksine varmaniz gerekiyordu. Ben hayir evlenicem istiyorum tarzinda konusmadim burda. Evlenmeye niyetim var diye konustum. Ayrica nereden tanıştığımı napicaksiniz Allah aşkına yemin ederim pisman oldum nerden yazdim da sordum .

Yaşın evlenmek için küçük, bence.

Ama deseydin ki, işimi elime aldım, sevgilimde aynı şekilde ve evlenmek istiyoruz, inan cevaplar farklı olurdu.

Karşımda aileme masraf olmasın diye okula gitmeyen biri var. Tamam maddi durumunu anlarım ama iş bulup çalışabilirsin. Liseden mezun olalı nerden baksan 2 yıl olmuş. Nişanlın 25 yaşında, okumadığına göre düzgün bir iş bulabilirdi bu süreçte. Birikim olmasa da olur ama garanti bir iş olmadan olmaz. Kredi çeker evlenirsin ama iş veren işten çıkardı mı, kalakalırsın.

Şartlarınız evlenmeye müsait değil. Ama sen evlenmek istiyorum, evlenmeyi düşünüyorum diyorsun. Bende bu nedenle karşımda hayal dünyasında yaşayan birini gördüm.

İş bulsa sevgilin, askerlik sorun. Kaç yaşına gelmiş, bunca zamandır neden gitmedi? Ailevi sıkıntıları var demişsin ya, emin ol ailesinde sıkıntı yok, sıkıntı sevgilinde. Bu yaşına gelmiş, iş yok, güç yok, askerlik yapılmamış. Ailesi elbette kızıyordur, sence haksızlar mı?

Yaşın evlenmek için küçük, bence.

Ama deseydin ki, işimi elime aldım, sevgilimde aynı şekilde ve evlenmek istiyoruz, inan cevaplar farklı olurdu.

Karşımda aileme masraf olmasın diye okula gitmeyen biri var. Tamam maddi durumunu anlarım ama iş bulup çalışabilirsin. Liseden mezun olalı nerden baksan 2 yıl olmuş. Nişanlın 25 yaşında, okumadığına göre düzgün bir iş bulabilirdi bu süreçte. Birikim olmasa da olur ama garanti bir iş olmadan olmaz. Kredi çeker evlenirsin ama iş veren işten çıkardı mı, kalakalırsın.

Şartlarınız evlenmeye müsait değil. Ama sen evlenmek istiyorum, evlenmeyi düşünüyorum diyorsun. Bende bu nedenle karşımda hayal dünyasında yaşayan birini gördüm.

İş bulsa sevgilin, askerlik sorun. Kaç yaşına gelmiş, bunca zamandır neden gitmedi? Ailevi sıkıntıları var demişsin ya, emin ol ailesinde sıkıntı yok, sıkıntı sevgilinde. Bu yaşına gelmiş, iş yok, güç yok, askerlik yapılmamış. Ailesi elbette kızıyordur, sence haksızlar mı?
Artik konusmak istemiyorum bu konuyu olabildigimce yazdigima pisman oldum. Rica ediyorum siz de yazmayin. Kendimi kanitlamak olayina girmek istemiyorum. Teşekkür ederim.

Artik konusmak istemiyorum bu konuyu olabildigimce yazdigima pisman oldum. Rica ediyorum siz de yazmayin. Kendimi kanitlamak olayina girmek istemiyorum. Teşekkür ederim.

Alınganlık yapacak hiçbir şey yok. Buraya konu açıyorsan, eleştirilere de anlayış göstereceksin. Ben senin iyiliğini düşündüğüm için yazdım. Yaşın küçük, gençsin. Hayallerin var normaldir. Ama hayat her zaman senin gördüğün, ya da sana anlatıldığı gibi değildir.

Şimdi başka, evlenince başka olacak sevdiğin adam. İşin içine ev geçindirme derdi ve sorumluluklar girdi mi sende değişeceksin. Bana alınma, kızma ama biraz olgunlaşmayı bekleyin ikinizde. Ayaklarınızın üzerinde durun, ailelerinize muhtaç olmayın, ev geçindirecek konuma gelin, öyle düşünün evliliği.

Kendini kanıtlamana da gerek yok. Burada seni kimse tanımıyor, sen kendini biliyorsan, biz bilmesekte olur. Ama yazdıklarımı iyi oku. Doğru kararlar ver. Gencecik kızsın, bu dünyaya bir kere geliyoruz. Kendine yazık etme.

İnş. sevgilinle de kısa süre içerisinde güzel bir düzen kurar ve evlenirsiniz. Ben teşekkür ederim.

Her bayan eline almalı maddi özgürlüğünü, ne olursa olsun oku. Daha fikirlerin çok değişecek yaşın ilerledikçe. Aldığın eğitim de fikirlerini şekillendirecek. İnan evlilik hep var, ama eğitimini erkenden tamamla ki çalış kendi paranı kendin kazan. Ondan sonra düşünürsün kimle evleneceğini.

Back
X