50% kararsızlık

Ben olsam ilkini seçerdim cok severim koşturmayı vakit harcamayı. Bir de bence zaman cabuk gečiyor evde bos bos oturmaktan tembellik yapmaktansa enerjini bir seye odaklamak cok daha güzel geliyor bana. Biraz da koltuk sevdalisiyim bundan belki :) Eğer isi isten bırakan mesleği seçecekseniz bos zamanlarinizi nasıl değerlendireceksiniz bunu da düşünün

Valla ben aradayım, şimdi boştayım ya cazip geliyor ama çok iyi hatırlıyorum
Master sonuna yaklaşırken ben, bitti artık bu iş daha tövbe akademiyle uğraşmam diyordum
Sabah 8 akşam 7, memurlar bu kadar çalışmıyor diye ağlıyordum
Gece 3te ağladığım zamanlar da olmuştu:))

Doktora aklınızdaysa başlamalısınız. Gezmek tozmak kısmını kısıtlıyor evet, ama hiç yapamayacaksınız diye bir şey yok. Ayrıca bir kere akademiye girdiniz diye orada kalmak zorunda değilsiniz. Akademik kariyer olan (iki alanınız da çok güzel ve gözde bir hibrit) birine takip olacak pek çok firma olur. Ancak farklı bir işten akademiye geçmek bu kadar kolay olmayacak. Ayrıca master ile doktora arasında gerçekten büyük ölçüde yük farkı var. O yüzden doktora aklınızdaysa fazla ertelemeyin derim. Ne kadar enerjik o kadar iyi 😉

Ben de aksine doktora mezunu firmalar pek sıcak bakmıyor diye duydum, pahalı geliyormuş, bir de alan tecrübesinden ziyade akademik tecrübe oluyor ya...

Sormayın ya ben tarih okudum. 1.sınifta siyaset bilimine giriş dersi vardı. Geliyodu çizdiriyodu gidiyodu. Her ders istisnasız her ders bu dersi verecek hoca yokmuş, olsaymış onun başına kalmazmış yakınıp duruyodu. Beddualarla anarım.
Monotonluk da şöyle ki güzel bir yerde iyi maaşlı iş buldunuz diyelim. Yalın bir düzeniniz oldu ama kariyerinizde yükselemeyeceksiniz diyelim. Bu kabullenilebilir mi? Bundan emin olmanız lazım. Yani akademik alanda bir şeyler yapmaya başlamış insanlara istedikleri tatmin duygusunu veremez bence bu durum.

Aslında evet, yani sonuçta öyle işin olsa kalkar gezersin nereyi istersen ama öyle iş ne olabilir benim için onu bilemiyorum:)

Hahah.
Acaba oradan mı çıktı bende bu mükemmeliyetçilik de?
Geçen konumda öneri yapan sendin ya bak şunu şöyle yaz, böyle yap diye. Sildim elimdeki CV ve LoM ı baştan yazdım, bir de her gün değiştiriyorum, neymiş, her gün "mükemmel" leştiriyorum ki reddedilmesin.
Bu arada gerçekten işime yaradı verdiğin öneriler, evet bildiğim şeylerdi ama mektuba tam uygulanmamıştı bence.
Bütün maddeler olmasını kontrol ettim tek tek, bir sürü örnek buldum, öneriler buldum öyle hazırladım şu an evrim geçirdi yazılarım :KK70: Bunun için çok çok sağol demek istiyorum <3
Bitmeyecek çünkü, bana sanki doktoraya girersem bu iş olacak gibi geldi ama hocama bakıyorum bir yayını bastırabilmek için tekrar tekrar yollamak gerekiyor, gece 11de bana data atıyor, sonra istemese de "peer-review" yapıyor vs
Çok fazla formalite, ayak işi var.
Sürekli onaylanmak zorundasın akademi camiasında of ya
Senin fikrinden çalışmandan çok, basıldı mı basıldıysa nerde basıldı önemli
Çok can sıkıcı şeyler bunlar
Keşke sadece araştırmasını alabileceğin bir alan olsa, mesela eskilerdeki gibi böyle bilim insanlarının buluştuğu, tartışığı vs
Rica ederim.
Yani bağımsız araştırmacı falan olacaksın öyle tenure falan kovalamayacaksın, kendi labın ekibin bilmemne olacak... O zaman zevkli ve stressiz olabilir. Lakin bu baya tuzu kuru işi. Bir de mükemmeliyetçi insan her yerde mükemmeliyetçidir. Sürekli bir stres malzemesi, eleştirecek bir şey bulur ve memnun olmamayı başarır. Çokta şeyapmamak lazım 🤣

Almanya için bana da bunu dediler ya, yazma falan bayık oluyor diye ben de çekindim zaten dilini pek bilmem de.

Ben açıkçası benim müdürüm, yöneticim elit, yüksek eğitimli benden iyi olsun isterdim ama dediğin gibi bizde gariban kültürü yüceltiliyor

Çok teşekkürler site için, sık kullanılanlara ekledim şimdi üye olup bakacağım makalelere. Harika ya, burası resmen sosyal medya gibi ama makalelisi, burda çevre yaptın mı kendine?
Şey gibi bütün o formaliteler yok, hem de halka iletebiliyorsun, valla bayıldım çok hoş. Biri bunu düşünüp yapmış.

Benim alanım Psikoloji, nörobilim Cherry

Avrupa PhDsi genel olarak ise yaramaz bence, Amerika'da kimse ciddiye almiyor.

Neuroscience is yapmasin da ne yapsin panpa, yani cok cok populer bir konu.

Soyle oluyor, benim yazilari yayinladigim bir Medium dergisi var diyeyim. Medium'un icinde de konulara gore dergiler oluyor. Benim makale istatistiklerine baktigimda, bu dergisin onsayfasindan gelenler oluyor, Medium insanlara gunluk mailler atiyor bu haftanin populer yazilari diye onlar oluyor, Google aramadan gelenler oluyor, ben de bunu yazdim diye Linkedin'de yayinliyorum ordan gelenler oluyor. Ornek foto cektim al kiz:

sources.png

Yani neuroscience cok cok cok populer bir konu kanka, popom kasindi neurosciencedaki yeri nedir diye yazi yazsan okunur inan. Ne istiyorsan yaz ister eglenceli, ister teknik, ister yari eglenceli-yari teknik ... nasil istersen.

Bence velvette prof hocan seni gaza getirmiş 😁 Tabi bunlari düşünür haldeysen de doktora kaçmıyor , yaparsin bi şekilde eğer doktora yapma zorunluluğun yoksa. Ama eğer seviyorum devam da etmek istiyorum diyorsan planlı olmak gününu belirli saatler çalışma belirli saatler kendine ayiracgin saatler olarak bolmek uykuna dikkat wtmek faydali olacaktir diye dusunmekteyim. Böylece hem eğlenmek hem öğrenmek icin vakktın olacaktir. Tabi su var cok sıkışık olduğun zamanlarda düzenin bozulup yoğun çalışman gerekebilir . Bu eger cok siksa hayatini baya bozuyorsa zorunlulugun da yoksa bırak diyebilirim. Senin hayatını ne denli etkilediğine bağlı

Ben ilkini sana daha çok uygun gördüm . Az konuştuk ama benden daha hareketli,daha az ağırkanlısın. Gerçi ben senden iyi bilmem çünkü sen kendini iyi bilebilirsin. Hem de psikoloji diploması olan ben değilm lol

Masters verdiginiz 2 yili bence cop olarak gormeyin. Is hayatina atildiginizda o diplomaninda ayricalik kazandiracagina emin olun. Okula hoca nazi cekmek kadro
Beklemek yorucu. Ikisini burden yurutebilirsiniz cok zorluyor ancak yuruyor. Ne yapmak istediginize karar vermek onemli. Akademinin tek sikintisi yas ilerledikce ozele atlamak is pesinden kosmak daha zor geliyor. Ben buna cesaret edemedim suan ikisini birlikte yurumeyi calisiyorum tez ve isi.

Back
X