5aylık hamileyim dünden beri ağlıyorum

kesinlikle Allah bu durumda olanlara yardımcı olsun.. ben de evlendikten hemen sora aile kavgaları yaşadım.. ozaman bile dedim kendime bu yol iyi görünmüyo.. geldiğim nokt şuan bu.. daha 7ay öncesine kadar herşey daha da berbt hale gelmişti 1gün içinde ve eşim bitsin herkes yoluna gitsin diyebilmişti bana.. ama yuva kurmak okadar kolay bişi değil ve pes etmek olmaz.. sevdiğim insan nihayetinde ve yeni bi sayfa açıp başka bi şehirde yaşamaya başladık.. yeni şehir yeni hayat yeniden evlenmiş gb yapalım dedik.. cidden de öle oldu.. ama görüyorum ki bana sölediği şeyleri (birdaha sorun olmasın ailelerle ilgili bbenim çok suçum oldu bidaha açılmayacak) dediği şeyler tekrar hop önümüze geldi.. aslında saçma sapan şeyler.. bu gün onların elinde vardır yardım eder, yarın diğerinin elinde olur yardım eder.. üstelik yardım eden kim ne?? bizi bu yaşa kadar getirdi dimi, kimseye muhtaç kalmadan haram lokma sokmadan.. niye gocunsunlar bundan da yardım etmek istemesinler.. üstelik etmiyo değillerde.. ama bunu niiye görmezden geliyosun.. bi elin verdiğini öteki el görmez yardım da budur.. illaki bunu birilerinin gözünün içine sokmak gerekmiyo.. bunun lafı bile olmamalı.. haa benim ailemin suçu buysa evet bu diyorum ozaaman.. istemiyorum da ailesinden aldığımız para 1,500 lira.. onu da maaşını alınca ödersin demiştim.. ödesin. istemiyorum gebe kalmak onlara.. bana lafını yapıcaksa istemiyorum..doğruları söleyen 9 köyden kovulurmuş.. konu buyken başka şeyler öne sürmek konuyu saptırmak zaten haksızlığı ortaya koyar.. başka şeylerden vurmaya çalışmak falan.. haklı çıkmaya çalışmak.. pis oyunlar bunlar ama eşim saf dediğim gb annesinin pis oyunları başka bişi değil!!

Canim bu yazdiklarini en sakin dilde esine anlat yada mektup yaz koy cebine olmazmi?
akil var fikir var bu kadar yuklenilmezki bir insana

kocana pes doğrusu:20:senin ailenin size bakma gibi bir mecburiyti yok ki:19:
durumları varsa siz dardaysanız destek olabilirler ama buna mecbur değiller
eşinin senin ailenden alacağı varmış gibi bunu dile getirmesi çok saçma:23:
allah akıl fikir versin eşine diyorum.
eşin umarım herşeyi bir anlık sinirle söylemiştir ve aklını başına toplar
sende üzülme canım hamileymişsin dikkat etmelisin kendine

Canım gercekten yasadıklarına cok uzuldum bıde hamıleymıssın dahada kotu oldum senın sımdı mutlu oılup bebısının ıhtıyaclarıyla ılgılenmen lazımken nelerle ugrasıosun.
Bende hamileyim suanda 8aylık bızde esımle 3.5yıl oldu evlılıgımızde baslarda bızde cok sorun yasadık anlatamam hatta bosanma noktasına geldık dıyebılırız ama sonra aılemın arkamda destegını gorunce esım bana karsı davranısları ıyı yonde degıstı(Şu bı gercekke bı genelleme dııl tabıkı ıstınalar vardır muhakak ama kızın aılesı erkek tarafından maddı acıdan gucluyse erkek tarafı daha az konusuyo)
Bızım durumumuzdada boleydı esımın aılesı evlılgımızın basında cok konusurdu yok bıze az gelıosun yok hareketlerı sole dıe esıme sıkayet ederlerdı sonra işler cıgrından cıkıp babam bosan kızım ne cekıceksın dıe benı eve cagırınca eşim otomatık olarak degıstı bazen goz dagı ıyımı gelıo bılmem esımın aılesıde degıstı.Ogunden sonra bu tarzda bı puruz yasamadık bazen ıyıkı bole bı olay yasamamısım dıorum..Ama sen uzme kendını sımdı hamılesın once bebegını dusun egerki eşin seni gercekden sevıyosa bılkı tercıhı herzaman senden yana olucakdır cnm ...:49:

Canım gercekten yasadıklarına cok uzuldum bıde hamıleymıssın dahada kotu oldum senın sımdı mutlu oılup bebısının ıhtıyaclarıyla ılgılenmen lazımken nelerle ugrasıosun.
Bende hamileyim suanda 8aylık bızde esımle 3.5yıl oldu evlılıgımızde baslarda bızde cok sorun yasadık anlatamam hatta bosanma noktasına geldık dıyebılırız ama sonra aılemın arkamda destegını gorunce esım bana karsı davranısları ıyı yonde degıstı(Şu bı gercekke bı genelleme dııl tabıkı ıstınalar vardır muhakak ama kızın aılesı erkek tarafından maddı acıdan gucluyse erkek tarafı daha az konusuyo)
Bızım durumumuzdada boleydı esımın aılesı evlılgımızın basında cok konusurdu yok bıze az gelıosun yok hareketlerı sole dıe esıme sıkayet ederlerdı sonra işler cıgrından cıkıp babam bosan kızım ne cekıceksın dıe benı eve cagırınca eşim otomatık olarak degıstı bazen goz dagı ıyımı gelıo bılmem esımın aılesıde degıstı.Ogunden sonra bu tarzda bı puruz yasamadık bazen ıyıkı bole bı olay yasamamısım dıorum..Ama sen uzme kendını sımdı hamılesın once bebegını dusun egerki eşin seni gercekden sevıyosa bılkı tercıhı herzaman senden yana olucakdır cnm ...:49:

çok teşekkürler dileklerini dualarınız için... inş. dediğiniz gb olur. Allah büyüktür.. kimse görmese o görür herşeyi.. ama erkeklerin bu üstünlüğü sanması galiba.. yani haklı olmak için yapmaıkları şey yok.. ailesini bilmiyomu tanımıyomu.. illaki tanıyo.. benim yanımda bile annesi babasına karşı tutumunu ben görüyorum yeri gelince.. o bunu uzun zamanlar görmedimi? ama benim kocam saf işte.. nere çeksen oraya gidiyo.. annesi az değil.. fesat fitneyi sokmuştur hiç güvenmiyorum annesine.. yalnız kaldıkları zaman hemen fısır fısır konuşmaya başlıyo.. bazen ben duyuyorum allah işte önüme getiriyo...bi defasında evlendikten sora eşya taksitlerinin bi kısmını biz ödemişiz.. ben de bunun atm den aldığı ekstreyi görmüştüm.. eşime demiştim bu ne diye açıklayamamış kem küm etmişti.. ailesinin yanına gidince de annesine sölemişti.. sessiz konuşuyolardı ve bende tesadüf duymuştum adımın geçtiğini ve dinledim.. senin yüzünden eşime yalan söylüyorum ödeyin bu borcu demişti.. az değil yani tam kayınvalide...ama onun da kızı var oda görsün çeksin.. başka ne diyim...
ama eşim ailesinin yanlışlarını kapatmak uğruna böle yapıyosa işte buna ne dicem bilemiyorum....

Canım hiçkimsenin bayanların anne-babası kızlarına ve damatlarına evlendikten sonra bakmakla sorumlu değil.Benimde eniştemi bakmaya alıştırdı annemler şimdi eve para bırakası gelmiyor nasılsa bakıyorlar alıyorlar diye.Yeğenim okula gider tüm masraflar babamdan,Eve eşya alınır babam alır.Kocan da bakılmaya alışırsa iyice senin ailenden bekler herşeyi.
Hemde 2.si madem evine bakamayacaktı neden evlenmiş üstüne üstlük de çocuk yapmış.Onun üstüne vazife mi babanızın size ne kadar para verip vermediğini sormak vs...En kısa zamanda çalışıp ailesine bakmak zorunda.:19:

Canım hiçkimsenin bayanların anne-babası kızlarına ve damatlarına evlendikten sonra bakmakla sorumlu değil.Benimde eniştemi bakmaya alıştırdı annemler şimdi eve para bırakası gelmiyor nasılsa bakıyorlar alıyorlar diye.Yeğenim okula gider tüm masraflar babamdan,Eve eşya alınır babam alır.Kocan da bakılmaya alışırsa iyice senin ailenden bekler herşeyi.
Hemde 2.si madem evine bakamayacaktı neden evlenmiş üstüne üstlük de çocuk yapmış.Onun üstüne vazife mi babanızın size ne kadar para verip vermediğini sormak vs...En kısa zamanda çalışıp ailesine bakmak zorunda.:19:

haklısın... benim ailemde ellerinden geleni yaparlar.. ama nedense görmezden gelinir bunlar... yapmasınlar istemiyorum onların yardıımınıda..

ailene güvenerek mi evlenmişş?ne dmeek paran var mı diye sordular mı? sormak zorunda değiller ki? hee durumunuz yoktur ailenin durumu varsa yardım eder,onlara kalmış bşey..bi erkek nasıl eşine böyle bir lafı söyler nasıl düşünür anlayamıyorum:53:ailen yardım ederse eder eşinde kabul ederse eder ama kendiliğinden bunu dillendirmesi çoook saçmaa:50:

bir erkek olarak evini geçindirmek ağır geldiyse ve ailem başta olmak üzere sağdan soldan bir beklentin varsa açık açık söyle de.benim babam erkek adamsın diye sana ihtiyacınız var mı diye sorup seni utandırmamaya çalışırken sen utanmadan bunu dile getirip sana para vermelerini bekliyorsun de.hiç mi gururun yok senin de.ailemle uğraşıp onlar hakkında konuşmayı kes yoksa benim de ailenle ilgili sahip olduğum düşünceler var ve konuşmaktan asla çekinmem de.biraz tavrını koy.kayınvaliden de yorum yapmaya kalkarsa siz canınızı sıkmayın,biz yetişkin insanlarız de ve kapat konuyu..höt diyenden korkuyor ve saygı duyuyorlar malesef.saygı gösterip sayanı salak saf sanıyorlar

Son düzenleme:
Back
X