6 +1 Gebelikte kahverengi akıntı,lütfen bi bakın

preg_nant

Kocam+Bebeğim(Kızım)Herşeyimsiniz
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
887
382
48
Arkadaşlar 6+1 olarak hamileyim.

Dün 2-3 bugün de 1-2 damla kadar kahverengi ( pembe veya kırmızı değil) akıntı geld, ağrım falan yok, endişelenmeli miyim? Bugün kontrolüm var akşam saatinde ama sormak istedim??

Ve sizce bugün kalp atışı duymasam bile bebeğimi görebilir miyim dersiniz??

Dün 2-3 bugün de 1-2 damla kadar kahverengi ( pembe veya kırmızı değil) akıntı geld, ağrım falan yok, endişelenmeli miyim? Bugün kontrolüm var akşam saatinde ama sormak istedim??

Ve sizce bugün kalp atışı duymasam bile bebeğimi görebilir miyim dersiniz??
ters bir hareket mi yaptın? ya da ağır bir şey mi kaldırdın? Dikkat et sakın yorma kendini. Bende de olmuştu progestan kullanıyorum. Doktor sana da verir kesin.

Ultrasona gitmeden evvel idrara biraz sıkışık olman gerekiyor o zaman keseyi görmek daha kolay oluyor. Tavsiyem gitmeden bol su iç. Ben 5+4 te görmüştüm keseyi. Sen İlk kontrole mi gidiyorsun

Yok canım 5+0'da keseyi gördük, bugün nasipse bebeği görme hedefimiz var. Hiç bir ağır hareket yapmadım,dinleniyorum ,evde iş yapmıyorum ,işte de oturup ayağımı altıma koyduğumu sehpaya uzatıyorum. Ama akşam metrobüsle dönücem eve,ordan da hasteneye gidicez eşimle, korkuyorum ,normal mi bu akıntı?

Çalışırken hamilelik zormuş...

Yok canım 5+0'da keseyi gördük, bugün nasipse bebeği görme hedefimiz var. Hiç bir ağır hareket yapmadım,dinleniyorum ,evde iş yapmıyorum ,işte de oturup ayağımı altıma koyduğumu sehpaya uzatıyorum. Ama akşam metrobüsle dönücem eve,ordan da hasteneye gidicez eşimle, korkuyorum ,normal mi bu akıntı?

Çalışırken hamilelik zormuş...

Valla kahverengi akıntı her zaman düşük tehlikesidir demişti doktorum. Ondan akıntım durduğu halde ilacı içmeye devam ediyorum ben. Neyse ki bugün doktorla randevun varmış. Çok gecikmeden ilaca başlamalısın.

Rabbim bebişinizi size bağışlasın. Bence bugün kalbinin pıtırtısını da duyarsınız inşallah. Zira keseyi erkenden görebilmişsiniz.

Hadi güzel haberini bekliyoruz :KK66:

Teşekkür ederim,akşamı nasıl bekleyeceğim şimdi bilmiyorum ufff.Allah büyüktür ne diyebilirim.

Teşekkür ederim,akşamı nasıl bekleyeceğim şimdi bilmiyorum ufff.Allah büyüktür ne diyebilirim.
Güzel şeyler düşün. Şimdi bir kaç dakikanı bunun için ayır. Kapa gözlerini ve bebeğinin pıt pıt atan kalbini duyduğunu hayal et. Pozitif enerjiyi çağır ki her şey güzel olsun Allah'ın izniyle. ;)

Cnm bende dun aynı sorun oldu bende 5+2 günlük hamıleyım renkli dooper çekildi Allaha şükür kese içinde kan yokmuş.fakat bebek çok kuçuk olduğu için kalp atışı alınamadı Persembe tekrar gıdıcem.doktorum bana progestoron verdi günde 3 kez ıcıyorum.benim kahverengi akntım dun sabah 11 de geldi sonra hıç gelmedi.gelir gelmez hastaneye koştum.eğer Persembe bebeğin kalp atışı alınırsa bir oh cekıcez.hemen hastaneye git eşini falan bekleme.ciddi bir durum bu.

Arkadaşlar eşimle konuştum,o da işyerinin hemşiresine sormuş, devamlı olarak kanama olmuyorsa akşamdan önce gitmek için acele etmesine gerek yok korkmasın , bu durum bebek yerleşirken-büyürken rahimdeki bazı pis unsurları atması demektir demiş.

Arkadaşlar eşimle konuştum,o da işyerinin hemşiresine sormuş, devamlı olarak kanama olmuyorsa akşamdan önce gitmek için acele etmesine gerek yok korkmasın , bu durum bebek yerleşirken-büyürken rahimdeki bazı pis unsurları atması demektir demiş.
Hemşire biraz saçmalamış bence. Kanama hafif sıkıntı olmaz ama mutlaka progestan kullanman gerek ve devamlı yatarak dinlenmelisin. Bende de oldu aynısı ve doktor sadece tuvalete gitmek için yerinden kalkacaksın dedi. Bir hafta dikkat ettikten sonra doktora kontrole gittiğimde kanamanın durduğunu gördük ama yine de ilk üç ay dolana kadar dinlenmeye devam edeceğim. Progesterona da devam...

Benim bir daha kanamam olmadı, doktora o gün gittiğimde söyledim, vajinal ultrasonda bebeğin kalp atışını duyduktan sonra aleti çektiğinde baktı, alete kan gelmedi demekki rahimsel bir kanama söz konusu değil korkma dedi ve progesteron falan vermedi.Şu 2 gündür de şükür rahatım ağrım sancım yok, ne dersiniz?

Ayni durum 6+4 haftada bendede oldu. Randevu gunume 3-4 gun kala bekleyemedim ve doktorumu aradim oldukca az iki kez kahverengi leke gordugumu soyledim telefonda. Doktor beni muayene etmemis olmasina ragmen hemen progestan alip 8 saatte bir kullanmami soyledi telefonda. Ilk basta tuhaf geldi ama randevuya gittigimde uzun uzun acikladiktan sonra durumu gayet iyi anladim. Ne kadar az olursa olsun her kanamanin bir nedeni olur ve bu genellikle cok az bir riskte olsa dusuk riski olabilir ve bu ihtimale karsi progestan kullanmamin bebek icin cok cok iyi oldugunu hic bir zararinin olmadigini ve tamamen dogal bir hormon destegi oldugunu soyledi. Bu nedenle ilaca verdiginiz para disinda (ki oda ucuz) kaybedilecek hicbirsey yok her ihtimale karsi kullanmak en akillica dedi. Kesenin etrafinda cok kucuk bir kanama alani tespit edildi ne yazikki :KK43: Bol bol dinleniyorum su anda lekelenmelerim progestan sonrasi tamamen yok oldu. Umarim hepimiz icin hersey yolunda gider ama benim anladigim bu ilac takviyesi hicbi kaybi olmayan ve her ihtimale karsi iyi bir
koruyucu. Bu arada benimde vajinal ultrason sirasinda herhangi bir kan gelme durumu fln olmadi ama yinede kese etrafinda oldukca kucuk bir alanda kanlanma goruldu. Yani alete kan gelmemesi rahim icinde bir kanlanma olmayacagi anlamina gelmiyor.

Ve sizce bugün kalp atışı duymasam bile bebeğimi görebilir miyim dersiniz??​
Tatlim bu tip durumlar icin herkesten bir fikir almak bazen saglikli olmayabiliyor. En guzeli doktoruna guvenmek. Ona da guvenemiyorsan ikinci bi doktorda fayda var.

Ama seni anliyorum tabiiki doktora gidene kadar merak edip fikir almak istiyorsun. Ilk aylarda benim de basima geldi kahverengi hafif lekelenme. Baska bir yerdeydim ve doktorumu aradim kahverengi lekelenmeler normal ama bir daha olursa gel demisti. Sonra kontrole gittigimde bakti ve ilk aylar plesenta asagilarda oldugu icin ondan dolayi onun akintisi olabilir yine de olursa bilgim olsun demisti.

Bana verilen kitapcikta da akinti pembe, kirmizi ve yogun degilse cok korkmamak gerektigi yaziyor. Ama dedigim gibi en iyi cevabi doktorun verir umarim sonuc guzel olur..

Acı tuzlu tükettiysen oluyor böyle...akıntı ile geliyorsa korkulacak bir şey yok yerleşme lekesi onlar... kan görürsen doktora git ve de dinlenmende fayda var bol su iç

Back
X