ileri derece hipermetroplar uzağı göremez bu çok normal.. ben de 8 numara miyop + astigmatım haliyle yakını da göremiyorum:) 7 yaşında gözlük taktım 7 yılın ardından 14 yaşında lense başladım 16 senedir lens kullanıyorum sorunsuz şekilde allaha şükür.. 10 yıl evvel lazer olmak istedim ama "kartal göz" dedikleri tipmiş gözlerim ve korneam ince imiş.. 0 olmaz ama düşük numaran olur dediler.. yok dedim.. bir de lazer ameliyatı yapan 3 doktorun 3ünde de gözlük vardı çocuk aklıyla "neden acaba?":) diyip ameliyat olmadan çıkmıştım hastaneden.. ama 10 yılda lazer ameliyatları da değişti.. hipermetropda 6.5 artık tedavi ediliyor diye biliyorum.. o zaman yapamıyorlardı.. miyopta daha da yüksek dereceleri de yapabiliyorlar.. bence korkmayın ameliyat öncesi bir dizi muayeneden geçiyorsunuz doktorunuzla görüşün o zaman karar verin.. hata payı her ameliyatta vardır ama lazer de kötü sonuç pek duymadım.. en kötü ihtimalle 0 olmaz numaranız..bir de hipermetrop ileri yaşlarda tekrar eden bir durum belli yaşın üstündekilere yapmıyorlar.. gençken yaptırmanız da fayda var..