Bebek Beslenmesi 6 ay bebeği olanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

abceee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
818
186
6. ayda kırmızı mercimek çorbası verilirmi.kusura bakmayın acele olduğundan buraya yazdım.

6. ayda kırmızı mercimek çorbası verilirmi.kusura bakmayın acele olduğundan buraya yazdım.

Ben verdim canım benim kızım 6 Kasım doğumlu kırmızı mercimek + pirinç + havuç +patates hepsini kaynatıp blendırdan geçirdim verdim gayette güzel yedi. Afiyet olsun kuzuna :))

Ben verdim canım benim kızım 6 Kasım doğumlu kırmızı mercimek + pirinç + havuç +patates hepsini kaynatıp blendırdan geçirdim verdim gayette güzel yedi. Afiyet olsun kuzuna :))

blendera alıştırma pütürlü ver çatalla ezerek

Ya bir iki kere öyle vereyim dedim boğazında kaldı gözünden yaş geldi öksürürken korkuyorum şimdi hemde baya ezmiştim çatalla

Evet, çoçuklar ilk yemek yemeye basladiginda bazen bogazina takiliyor, bazen öksürürler, ebeveyn olarak yine istikrarli olup, o yemegi vermeniz lazim. Yoksa çoçuklar ilerde daha zor yemek yerler. Cok fazla seçici olurlar yada sadece püreli seyler yerler, yutmaya korkarlar. Hatta bu konuda yasadigim ülkede kampanya baslatildi, anneler babalar, sürekli blendirden geçirmis yemekler vermesinler diye.

Evet, çoçuklar ilk yemek yemeye basladiginda bazen bogazina takiliyor, bazen öksürürler, ebeveyn olarak yine istikrarli olup, o yemegi vermeniz lazim. Yoksa çoçuklar ilerde daha zor yemek yerler. Cok fazla seçici olurlar yada sadece püreli seyler yerler, yutmaya korkarlar. Hatta bu konuda yasadigim ülkede kampanya baslatildi, anneler babalar, sürekli blendirden geçirmis yemekler vermesinler diye.

İşte tecrübesizlik, bakalım yarın çatalla vereyim yavaş yavaş. İçim pır pır ediyo birşey olur diye ama ileride zorlanmamak için yapıcaz teşekkür ederim.

İşte tecrübesizlik, bakalım yarın çatalla vereyim yavaş yavaş. İçim pır pır ediyo birşey olur diye ama ileride zorlanmamak için yapıcaz teşekkür ederim.

Yardim edebildiysem ne mutlu bana. Ben henüz anne degilim, bunu ekleyim fakat çok tesadüf, daha geçen hafta bu konuda buralarda kampanya baslatildi ve ondan biliyorum. Sanirim bende korkardim tabi fakat iyi dikkat ederek durum çözülür diye düsünüyorum, daha dogrusu umuyorum.

Annemin bir tanıdığın çocuğu sürekli blendirden geçirilen yemekler yemiş aklınıza ne gelirse,çocuk 3 yaş civarı ve yeni yeni katı yemek yemeye Başlamış çiğneme alışkanlığını yeni yeni öğrenmiş.Yaşadığınız ülkede ki başlatılan uygulama gayet güzel bir uygulama olmuş.

Ya bir iki kere öyle vereyim dedim boğazında kaldı gözünden yaş geldi öksürürken korkuyorum şimdi hemde baya ezmiştim çatalla
bende patates pirinç mercimek kaynatıp yel süzgeçten geçirdim verdim.yedi gazı falan da olmadı.

Annemin bir tanıdığın çocuğu sürekli blendirden geçirilen yemekler yemiş aklınıza ne gelirse,çocuk 3 yaş civarı ve yeni yeni katı yemek yemeye Başlamış çiğneme alışkanlığını yeni yeni öğrenmiş.Yaşadığınız ülkede ki başlatılan uygulama gayet güzel bir uygulama olmuş.

Evet, artik eskiye göre bence anneler babalar daha titiz oldular, daha çok çoçugun üzerine düsülüyor ve böyle seyler ortaya çikiyor diye düsünüyorum. Cocuga açikçasi üzüldüm, 3 yas, yemekleri kesf etmek için çok geç bir yas :KK43: Tabi anne baba bunu bilerek yapmiyor iste, çoçuklarini bir nevi korumaya çalisirken iste böyle seyler oluyor :KK43:

hazır sizi bulmuşken sorayım.biz ek gıdalara geçtik.ama ben hazır hiçbişey vermiyorum.acaba doğrumu yapıyorum.anne sütüde alıyor ama aazaldı sütüm.biraz .genelde evde hazırlanan mamalara devam sütü falan ekliyorlar sizde öylemi yapıyorsunuz

Gaz yapabilir ama bu sizin kaçıncı ayda ilk ek gıda verdiğinize; bebeğinizin mama ile mi anne sütü ile mi beslendiğine; boy kilo endeksine vs değişir.

Benimki et yiyordu 6 aylıkken; karışık bakliyat çorbası da 4 aylıkken başlamıştı ek gıdaya

herzaman blendırdan geçirmek yanlış olur tabi ama aşamalı ilerlemek gerekmezmi.sonuçta sürekli sıvı alan bebeğe direk paeçalı gıdaa verilmemeli bence.7. aydan sonra belki

X