Merhaba hanımlar bebeğim 6 aylık oldu yavaş yavaş meyve püreleriyle başladık ancak geceleri mamayla doymuyor bende hippin iyi geceler mamasını aldım 8:30 gbı uyuturken veriyorum ama kaşıkla yemek iatemiyor uyurken biberon istiyor sulandrıp ole veriyorum ama ölçüsünü kafama göre ayarlıyorm çokmu geliyor azmı gelıyor bilemiyorum nasıl ayarlayacağım konusunda bilgisi olan varmı?? Bide buunu uyuturkenmi versen yoksa 12 deki beslenmesindemi versem daha iyi uyur ??
Gece uykusu gelince kaşıkla benimkide yemiyor. Biberon istiyor. Mecbur mama veriyorum doymuyor :) 9. Ayı bitirdik hala çözemedim mevzuyu,çözüm için takipteyim :)
Gece uykusu gelince kaşıkla benimkide yemiyor. Biberon istiyor. Mecbur mama veriyorum doymuyor :) 9. Ayı bitirdik hala çözemedim mevzuyu,çözüm için takipteyim :)
İyi geceler kaşık mamalarını sulandırıp biberonla vermek mantıklı galiba Ama ölçüyü nasıl ayarlayacağız onu bilemedim birde aksam uyutken mi yoksa gece 24:00deki beslenmedemi versem onu bilemedim
İyi geceler kaşık mamalarını sulandırıp biberonla vermek mantıklı galiba Ama ölçüyü nasıl ayarlayacağız onu bilemedim birde aksam uyutken mi yoksa gece 24:00deki beslenmedemi versem onu bilemedim
Sulandırınca tok tutmazki. O yüzden denemedim hiç. Geniş uçlu biberonla daha katı vermek mantıklı. Sütle cicibebe yapıp veriyorlar mesela,ona uygun biberonu nerden bulucaz :) gece 12de vermek lazım. 12den sonraki uyku önemli benim için :)
Bence uyumadan yarım saat önce pirinç unlu muhallebi yap nu yedir hem biraz hazmetsin yer yemez yatırma rahatsız edebilir. Muhallebi yetip uyursa o baya bi tok tutar
geceleri böyle kaşık mamaları vermeyin. çocuk sindirmekte zorlanır. hatta bence kaşık maması vermeyin. pirinç unuyla şekersiz mama yapın. sulu olsun. yemezse içine azıcık hakiki pekmez atıp tatlandıırn. benim bile kaşık mamalarından midem bulanıyor. gerçek ya da değil bilemiyorum ama bir grupta arkadaş kaşık maması ya da meyve püresinin kabında fotoğrafınız paylaştı. içi kıl dolu iğrençti.
benim oğlum da hem beni emdi hem mama aldı. gece yetiyordu aslında. 1 yaşına gelince en sevindiğim şey içinde ne olduğunu bilmediğim mamayı bırakmamızdı.
gece benim kızım da formül mamasını içiyor, ben 6 dan sonra genelde katı şeyler vermiyorum gaz yapar sındıremez falan dıye ama her gun çorbamız meyve püremiz kahvaltıda zeytın peynır ve yumurtamız yenıyor, akşana dogru pırınc unlu muhallebı de yıyor ufak bır kavanoz kadar .....