2014’ün ilk 6 ayında işlenen cinayetlerin en çok sırasıyla İstanbul, Gaziantep, Adana, Antalya, Hatay, Konya ve Mersin’de meydana geldiğini vurgulayan
bence çok daha fazla, hergün 3-5 haber okuyorum ben, kocası sevgiliisi babası erkek kardeşi tarafından öldürülen
şu da dikkatimi çekti, güney şeridi, neden acaba, çok merak ettim
ülkemizde insan hayatının değeri yok ki hele de kadınların hiç değeri yok..
ama çok ilginç adana,hatay,mersin,antep hepsi aynı coğrafyada birbirine yakın şehirler neden buralarda yoğun acaba?
erkeklerin iyi bir eğitime ihtiyacı var...
kadına nasıl davranılması. nasıl yaklaşması konusunda
Evet, sizin de dikkatinizi çekmiş bu durum. : )
Kesinlikle ...
eşim hataylı,her yaz gideriz kalırız bir süre.mersin,adana,hatay ve antep biraz farklı şehirler nüfus çeşitliliği çok fazla.kırsal kesimden çok fazla göç alan şehirler acaba bundan mı?
güneydoğu ve doğuda töre ve namus cinayetleri daha yaygın, acaba bu şehirler oralardan daha çok göç aldığı için olabilir mi
Gerçi bence töre cinayetleri eskiye nazaran azaldı,
ben, okuduğum haberlerden yola çıkacak olursam, cinayetler genelde ayrılık hazımsızlığından kaynaklanıyor
bence kadınlar, şiddet eğilimi gördükleri erkeklerle ilişkilerini derinleştirmemeli
eşim hataylı,her yaz gideriz kalırız bir süre.mersin,adana,hatay ve antep biraz farklı şehirler nüfus çeşitliliği çok fazla.kırsal kesimden çok fazla göç alan şehirler acaba bundan mı?
güneydoğu ve doğuda töre ve namus cinayetleri daha yaygın, acaba bu şehirler oralardan daha çok göç aldığı için olabilir mi
ben, okuduğum haberlerden yola çıkacak olursam, cinayetler genelde ayrılık hazımsızlığından kaynaklanıyor
bence kadınlar, şiddet eğilimi gördükleri erkeklerle ilişkilerini derinleştirmemeli
Tamda bu sebepten...
Ama Adana,Mersin,Gaziantep özellikle doğudan çok fazla göç alan şehirler olduğu için kadın cinayetleride bu kadar yoğun.
Birde Adana ,Mersin ve Osmaniyenin belli kesimlerinde yaşayan Cono aşireti vardır.
Adana adliyesinin bu kadar meşhur olma sebebi onlardır aslında.
Bu conoların çingene soyundan geldiği ve gelişime açık insanlar olmadığı söylenir.
Yerel halkları böyle değil arkadaşlar.
Hatta kadınlara,özelliklede kız çocuklarına çok kıymet verilir Doğu Akdeniz illerinde ve Gaziantepte.
hatay da bi de gurbatlar mı ne var yani onlara öyle deniyomuş çok farklı insanlar,mahalleleri falan ayrı.yerli halk onlara pek yanaşmıyo.bu cono dediklerinle aynılar galiba.
Olabilir kadişim.
Adana ve Mersin dede farklı mahallelerde yaşarlar,biraz ürker insanlar.
Aslında bu cinayetler,olaylar falan genelde o mahalleden çıkar.
Bunun içinde en başta milletçek aşka şu arabesk yaklaşımımızdan kurtulmamız gerek. 'Seven erkek kıskanır', 'Seven erkek sahiplenir.' blah blah. Bir de kafalarından element uyduruyorlar yok neymiş eşini kıskanmayan tek canlı domuzmuş, tamamen şehir efsanesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?