6.aydan sonra kaç kilo aldınız?

tubaokutan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
287
2
66
Ankara
kızlar hamilelikte asıl kilo altıncı aydan sonra alınıyormuş anladığım kadarıyla peki siz altıncı aydan sonra ortalama kaç kilo aldınız ?

bu arada ben 64 le hamile kaldım 68 le 69 arasında değişiyor kilom asıl bundan sonra ne kadar alıcam çok merak ediyorum:18:

ilk başlarda hiç kilo almamıştım..hatta vermiştim...25.haftayı bi geçtim kilolar hızla artmaya başladı..66 ile hamile kaldım 75 im şuan aslında öyle çok da yemiyorum..eskiden ne kadar yiyosam o yani..bazısı abartır hani iki canlıyım yiyim fln..o da yok ..bilmiyorum artık ödem midir nedir..

aman allahım 9 kiloyu altıncı aydan sonra mı aldın of ben ne yapıcam ya zaten nerden baksan 5 kilo şimdi aldım bi iştah var bende sorma çok açıldı ben yandım desene :84::84::84:

aman allahım 9 kiloyu altıncı aydan sonra mı aldın of ben ne yapıcam ya zaten nerden baksan 5 kilo şimdi aldım bi iştah var bende sorma çok açıldı ben yandım desene :84::84::84:

belki bebişin tombiş doğar yediklerin onada yarıyordur canım allah sağlıklı birşekilde kucağına almayı nasip etsin cümlemize

Bu durum tamamen yediklerinle ve miktarıyla alakalı en azından benim için öyle oldu. Hamile kaldığımda 55 kiloydum 24.haftama geldiğimde 63 kiloya çıkmıştım. 24.haftamda şeker yükleme testi yapıldı ve şekerim yüksek çıkınca doktorum zorla diyetisyene yönlendirdi aslında biraz abarttı gibi geliyor hemen hemen herkesin yüksek çıkıyor şekeri neyse benim doktorum biraz asabidir sözünü dinlemeyince bayağı bayağı azarlar yani neyse ben diyet listesine uydum ve 24.haftadan şu ana kadar 32.haftadayım sadece yarım kilo aldım şu an 63,5 kiloyum vücudumda ödem yok denecek kadar az ve oğlumun kilosu haftasıyla uyumlu.Yanlış anlaşılmasın diyet listesi dediysem zayıflamak için yapılmış olan bir liste değil şekerimi düşürmek için hazırlandı. Bebeğim ve benim için faydalı olacak her türlü besini içeriyor sadece gereksizler ayıklandı ve bizim için yeterli olacak miktarlar belirlendi.

bana da haftaya yapılacak şeker yüklemesi sonuç ne olcak merak ediyorum.kesin benim de yüksek çıkar şekerim bu aralar canım hep tatlı istiyor anlamadım bende normal de ekşi canım çeker tatlıyla pek aram yoktu ama bakalım inş.yüksek çıkmaz yine de

suan 25. haftamdayım 51 kiloyla basladım ve şimdi ise 61 kiloyum.ben daha simdiden cok almışım yaa asıl 6.aydan sonra hızlı kilo alırmışsın.cok fazla bişey de yemiyorum. sadece cok zayıf biriydim oyuzden iyi oldu kilo almam biraz ama simdiden sonra da böyle cok almaya devam edersem naparım diye düşünüorum.dışardan baktığımda da 10 kilo almış gibi de durmuyorum sadece biraz daha dolgunlaşmışım anlamadım bu kilo işinden hiçbişey.sen fazla almamışsın bence takma okadar zaten hamilelikte 12-13 kilo almak cok normalmiş.bebeğin ağırlığı,bebeğin suyu,plasenta ağırlığı,süt,annedeki şişkinlik falan düşünce geriye anneye 2-3 kilo kalıyomuş.o da cok normal yani.ama ben şimdiden o limitimi doldurmuş görünüyorum

Evet biraz fazla almışsın ama çok zayıf olduğun için zaten senin için pek bir sıkıntı yaratmaz inş.normal doğumda yaparsan iyi bile olmuş olur kilo aldığın kadın dediğin azcık etli butlu olcak

bu iş yemekle alakalı tabi ama ondan daha önemlisi bünye meselesi bence
ben de başlarda hızlı kilo aldım
28. haftadan sonra alımım yavaşladı
benim bildiğim ve gördüğüm kadarıyla baştan yavaş aldıysanız kiloyu sonradan birden hızlanıyor
baştan hızlı aldıysanız da sonlara doğru yavaşlıyor
ben asıl kiloyu 30. haftaya kadar aldım
şu ana kadar 16 kilo civarı aldım, 2 kilo falan daha alırım gibi geliyor (ki gebeliğim boyunca hiçbir zaman çok iştahlı olmadım)
zayıf başladığım için kilo almamış gibi duruyorum beni rahatsız etmiyor aldığım kilo
zayıf başlayanlar da daha çok kilo alıyor bu da bir gerçek

bende 25. haftamdayım en son 22 haftada kontrole gttıgımde 3,300gr allmıstım, ama zaten 68 kıloyla hamıle kaldım:), 4 hazıranda kontrolum var, merk edıyorum nekdar aldıgımı, ama bebegımı daha cok merak edıyorum, kuzumda 500 gr dı en son:))

benim kilo alımım şu şekilde imiş

9. hafta 1 kilo
10. hafta 0,7 kilo
11. hafta 1,2 kilo
12. hafta 1,4 kilo
13. hafta 1,9 kilo
14. hafta 2,3 kilo
15. hafta 3,1 kilo
16. hafta 4 kilo
17. hafta 3,5 kilo
18. hafta 4,5 kilo
19. hafta 5,8 kilo
20. hafta 6,3 kilo
21. hafta 7 kilo
22. hafta 7,3 kilo
23. hafta 8,2 kilo
24. hafta 8,9 kilo
25. hafta 10 kilo
26. hafta 10,7 kilo
27. hafta 11,5 kilo
28. hafta 11,8 kilo
29. hafta 12,4 kilo
30. hafta 13 kilo
31. hafta 13 kilo
32. hafta 13,7 kilo
33. hafta 15 kilo
34. hafta 15,5 kilo
35. hafta 15,9 kilo

dün doktora da sordum evet biraz fazla lamışsın dedi :26: evet zaten bana bi kac kilo kalsın çok istiyodum ama simdi o bikac kilo biraz fazla olacak doğuma kadar diye korkuyorum

ben 7. haftamdayım. ocak -mart arası diyet yapıp 65ten 55e düşmüştüm. daha 1-1,5 aydır koruma diyetindeydim ki, hamile kaldım. ve diyetten bir anda çıkınca -tabi ben de biraz hızlı çıktım, şımardım sanırım- bir anda kilo aldım ve hala da alıyorum. 3 haftadır 3-4 kilo aldım, 59'u gördüm bugün bu şekilde devam etmesinden çok korkuyorum. ama elimde değil, hamur işi ve tatlıya sardım. gündüz dikkat etsem, akşam duramıyorum. 1 gün dikkat etsem, sonraki 2 gün duramıyorum ve her geçen gün kilo alıyorum, ne olucak halim, bilmiyorum, var mı benim gibi yeni kilo verip, yeni kilosu oturmadan hemen hamile kalan? yada ilk haftalarda iştahı çok açılıp kilo alan? hamurişi tatlı yeme diyeceksiniz ama aslında yediğim de öyle aşırı abartı değil, nasıl diyeyim, her gün bu tarz birşeyler yiyorum ama kalkıp yarım kilo baklava da yemiyorum yani! benim asıl sorunum, diyetten çıkmadan, daha yeni kilo oturmadan, yani vücut kilo almaya müsaitken hamile kalmış olmam. kızlar, birşey söyleyin, birşeyler önerin lütfen

56 ile başladım, 2 kilo verdim bulantı zamanı. şimdi 30. haftada 60 kiloyum.
her gören de nazar ediyor, ay nası hamilesin hiç kilo almamışsın, sadece bir top yutmuşsun, diyorlar. ve normal kıyafetlerimi hala giyebiliyorum.
ama
son aylarda daha fazla kilo alınırmış. zaten benim iştahım da farkedilir derecede açıldı. yani toplamda 10kg artı ile hamilelik bitebilir gibi geliyor bana.
kilo konusuna takılmamalı, önemli olan sağlık.

bir arkadaşım ilk 3 ayında 15 kilo birden alınca pat diye şeker hastası oldu, aman dikkat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…