- 12 Temmuz 2019
- 82
- 37
- 3
- Konu Sahibi aysekaraman
-
Benimde bebegim.5 buçuk aylik ve bende supeleniyordum.ama hep negatif çıktı.sonuç merak ettiğim şeyde korunmuyormuydunuz.bide bildiğim kadarıyla süt korunduğunu söylüyorlar tabi doğruluk payı varmi yokmu bilemem.
Kizim 7 aylikken hamile kaldim ve emzirmeyi kesmedim. Simdi 8 aylik hamileyim devam ediyorum. Dusum tehliken yoksa sorun olacagini sanmam. Hem kadin dogum hem cocuk doktoru devam etmemi soyledi. Dogumdan sonra da ikisini birlikte emziricem. Bebekler o aydan sonra cok kilo almiyor diye biliyorum. Ilk aylardaki kilo alma hizi dusuyor. Bir de ek gidaya baslama asamasindaysaniz ondan olabilir. Doktor takibinde kalin. Bir sorun cikmadigi muddetce kesmeyin sutten.
40 çıkmadan önce olsun başka adet olmadım.Ama gebelikde yokBir kaç sefer korunmadan oldu, hiç beklemiyorduk. Adet oldun mu doğumdan sonra
40 çıkmadan önce olsun başka adet olmadım.Ama gebelikde yok
Bebek büyüdükçe kilo alımı yavaşlar diz emzirin tandem emzirmek araştırın ek gıdaya başlayın ama anne sütünü kesmeyin6 aylık bebeğim var ve çok da güzel emiyor. Ama üç aylık hamileyim şu an. Bazı doktorlar hemen emzirmeyi kes derken, bazıları 5-6 aya kadar emzirebilirsin diyor, bazıları da emmek istediği kadar emsin, sıkıntı yok diyor. Kafam çok karışık ama ben yine emzirmeye devam ettim. Bebeğime kıyamadım. Kilosu bir kilo önden gidiyordu 5 aylık olana kadar ama farkettim ki bir aya yakındır hiç kilo almamış. Aynı kalmış. Kilosu yine düşük değil, 7.8 kilo ama üç hafta önce de bu kadardı. Bu durumda olan oldu mu hiç? Ya da 5-6 aylık iken, hamile olmayıp da bebeğin kilosu bir ay değişmeden kaldığı olan oldu mu hiç?
Doktorumuz normal diyor.Adet olmadı isen, olmaz zaten. bugüne kadar olman lazımdı ama
Sezaryen doğum yapanlar uzun süre görmemeleri normalmisDoktorumuz normal diyor.
Evet olmadım ama gene tedbiri elden bırakmamak gerekir.ne olur olmaz.hmm bilmiyorum o kadarını. ben iki defa gördüm ve hemen hamile kaldım, halen şoktayım. sizin korunmanıza bile gerek yok gibi. zaten adet olmamışsın. o şekilde sütün koruyuculuğu var diyorlar. adet görenlere değil
1 yas civarı kilo alimi 150 gramlara dustu ama degisiyor. Tamamen durdugu olmadi heralde. Doktorla konuştunuz mu hic?Aylık kilo takibi yaptınız mı? Kilo almadığı ay oldu mu hiç? Yavaşlasa anlarım ama bir aydır neredeyse aynı kilo. Her ay bir kilo alırken, bu ay hiç almadı.Ek gıdaya başlamadık daha.
1 yas civarı kilo alimi 150 gramlara dustu ama degisiyor. Tamamen durdugu olmadi heralde. Doktorla konuştunuz mu hic?
Bana da bir doktor devam sutu icir emzirmeyi kes dedi ama onun disindakiler devam edebilirsin dedi. Bence bebeginizin kilosunu takip etmeye devam edin ve sabit bir doktor bulun. Cunku gorus ayriliklari olabiliyor. Sadece bu konuda degil bircok konuda farkli doktorlarin farkli uygulamalari mevcut. Hep ayni doktoru dinlemek daha iyi olur diye dusunuyorum. Durumunuz zor anliyorum. Insan ne yapacağını sasiriyor ama kendinize guvenin oncelikle. En kotu ihtimal devam sutu verirsiniz.konuştum. emzirme diyen de var, emzir diyen de, devam sütüne başla diyen de, ek gıdaya başla diyen de
Bana da bir doktor devam sutu icir emzirmeyi kes dedi ama onun disindakiler devam edebilirsin dedi. Bence bebeginizin kilosunu takip etmeye devam edin ve sabit bir doktor bulun. Cunku gorus ayriliklari olabiliyor. Sadece bu konuda degil bircok konuda farkli doktorlarin farkli uygulamalari mevcut. Hep ayni doktoru dinlemek daha iyi olur diye dusunuyorum. Durumunuz zor anliyorum. Insan ne yapacağını sasiriyor ama kendinize guvenin oncelikle. En kotu ihtimal devam sutu verirsiniz.
Kiyamam ben ona doktor devam sutu takviyesi onermedimi.Bu konuda hiç tecrübesi olan yok mu anneler. Tek emzirirken hamile kalan ben miyim? Daha 2 aylık hamile iken sütün tadı ve besleyiciliği değişir mi? Bebeğim durmaksızın emmek istiyor, yarım saat, bir saat emiyor gün içinde defalarca, ona rağmen kilo almamış, üç haftada
Kilo almamasının sebebi emzirirken hamile kalindiysa protein ve şeker oranı düşmüştür..böyle bir yazı okumuştum. Doğruluk payını bilememKiyamam ben ona doktor devam sutu takviyesi onermedimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?