6 aylık bebeğim ve uykusu

ozgurkelebekk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2025
24
4
1
32
Herkese merhaba öncelikle daha önceden bebeğimin kusmasıyla alakalı konu açmıştım çok şükür tamamen bitmese de çok azaldı. Ama başka sorunlarımız var şimdide çünkü bitmiyor sorunlar 😃 Bebeğim 6 aylık oldu çok şükür . Sabah 7de kalkıyoruz ,8de tekrar yatırıyorum çok uykusu geliyo, 1 saat uyuyo uyanıyor ama uyandığı gibi sürekli bir esneme neyse 1 saat falan uyanık tutmaya çalışıyorum tekrar yatıyor bu sefer uzun uyku 2 saat falan. Uyanıyor 10 dk sonra tekrar esneme başlıyor nedenn? Uykusunu mu alamıyor?Normal mi çok yoruldum doğru düzgün oyun oynayamıyoruz altını zor değiştirip mamasını zar zor yediriyorum . Bebeği böyle olan var mı kızlar ?

Herkese merhaba öncelikle daha önceden bebeğimin kusmasıyla alakalı konu açmıştım çok şükür tamamen bitmese de çok azaldı. Ama başka sorunlarımız var şimdide çünkü bitmiyor sorunlar 😃 Bebeğim 6 aylık oldu çok şükür . Sabah 7de kalkıyoruz ,8de tekrar yatırıyorum çok uykusu geliyo, 1 saat uyuyo uyanıyor ama uyandığı gibi sürekli bir esneme neyse 1 saat falan uyanık tutmaya çalışıyorum tekrar yatıyor bu sefer uzun uyku 2 saat falan. Uyanıyor 10 dk sonra tekrar esneme başlıyor nedenn? Uykusunu mu alamıyor?Normal mi çok yoruldum doğru düzgün oyun oynayamıyoruz altını zor değiştirip mamasını zar zor yediriyorum . Bebeği böyle olan var mı kızlar ?
Sanırım çok uykucu bir bebişiniz var😁🐣

Yeni mi böyle olmaya başladı yoksa hepmi böyleydi. Kontrollere gittiğinde Dr bir sor. Baska bir sorunu varmi hissediyormusun. Eğer sadece uyuduğundan rahatsız olduysan. Bırak uyusun 🙂

Günlük toplamda kaç saat uyuduğu önemli. Bebekler esnemeue devam edebiliyorlar uykudan uyanınca da. Bir gün hesap tutun isterseniz. Bebeklerin ayına göre ortalama uyku süreleri mevcut. Ona uyup uymadığını değerlendirmeniz lazım.

Aslında hep böyleydi ama büyüdükçe daha çok uyanık kalıcak sandım doktor görünürde bişey yok kan almaya o yüzden gerek yok diyor

Günlük toplamda kaç saat uyuduğu önemli. Bebekler esnemeue devam edebiliyorlar uykudan uyanınca da. Bir gün hesap tutun isterseniz. Bebeklerin ayına göre ortalama uyku süreleri mevcut. Ona uyup uymadığını değerlendirmeniz lazım.
Gündüz 6 saat uyuyor , işte uyanıyor yarım saat geçmeden esnemeye başlıyor uykuyu mu alamıyor kapıyor anlamadım uyuması da zor gözleri kıpkırmızı direniyor

Uyku uykuyu çeker. Eğer gece uykusunu etkilemiyorsa uyusun ne güzel işte ama gece çok sık uyanıyorsa ya da uyutmakta zorlanıyorsanız gündüz için uyku planı yapın. Bazı şeyler alışkanlık haline geliyor ve değiştirmesi çok zor oluyor.

Uyku uykuyu çeker. Eğer gece uykusunu etkilemiyorsa uyusun ne güzel işte ama gece çok sık uyanıyorsa ya da uyutmakta zorlanıyorsanız gündüz için uyku planı yapın. Bazı şeyler alışkanlık haline geliyor ve değiştirmesi çok zor oluyor.
Gece güzel uyuyor 2-3 kez uyanıyor yiyor yatıyor ama ne bileyim etrafta görüyorum 1 kez uyudu 2 kez uyudu diyenleri oyun oynayıp parka gidenleri öyle olunce biz mi garibiz dedim

B12 yada demir eksikliği olabilir.Bi kan değerlerine baktırın.Bu vitaminlerin eksikliği uykuya eğilimi arttırır ve enerji düşük olur.

Kanda B12 Demir eksikligi bı baktirin. Düşükse uyku yapabilir.
Gündüz toplam 3saat uyuması lazım mesela oğlum 6aylikken 8de kalkardı 12de yatardı 1bucuk saat uyurdu bide 4de yatardı 1bucuk saat uyurdu akşam 9da yatirirdim. Sabaha kadar uyurdu.tabi gece 3te kalkardim uyuyarak mama içerdi.

Gece güzel uyuyor 2-3 kez uyanıyor yiyor yatıyor ama ne bileyim etrafta görüyorum 1 kez uyudu 2 kez uyudu diyenleri oyun oynayıp parka gidenleri öyle olunce biz mi garibiz dedim
Genelde bebekler uyumuyor ya ondan öyle geldi size 😀 maşallah hep güzek uykuları olsun sağlıklı olsun inşallah oğlum 18 aylık olacak hala uyku sorunumuz var çoğu annenin kanayan yarasıdır uyku 2 senedir uykuya hasretim ondan sağlıpı yerindeyse bırakın uyusun güzelce kiloda alır 😇😇

Maşallah güzel güzel uyuyormuş, sağlığı da yerinde, doktor da sorun yok demiş, siz de dinlenin, 7 8 kere kalkardı benim kızım gece, ilkokula başlayınca anca azaldı, ben de bebekken çok uyur ve ağlamazmışım, annemi doktor bi şeyi yok diye göndermiş.

Teşekkür ederim cvplarınız için bi iki gün gözlemliycem bakalım devam ediyor mu olmadı götürücem tekrar hastaneye 🙂🙂

Back
X