• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık bebeğimde çok balgam var ne yapmalıyım

Gerigelenmektup53

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2022
27
16
3
28
Selam Kızlar ;
6 aylık bebeğimde çok fazla balgam var. Doktoru dinledi ciğerlerini ama iyi olduğunu söyledi . Balgam sökücü kullanıyorum ama başka sizlerin bildiği iyi bir karışım yada herhangi bir bişey…

Soğuk buhar makinası nefesini açar, hastanede de oluyor ev tipi de var. Nebulizatör cihazı olması lazım adı. Çocuk doktoruna götürün.
Ben yurt dışında yaşıyorum buhar makinesi burda vardır illaki ama hiç denk gelmedim bir bakarım . Kendi çocuk doktoru var ama dinledi ciğeri bir şey yok dedi ama bana balgam kalırsa olacak gibi geliyor. 1 ay önce korona olmuştuk ama oğlum da hiç bir semptom yoktu , onun etkisi olabilir mi ?

Ben yurt dışında yaşıyorum buhar makinesi burda vardır illaki ama hiç denk gelmedim bir bakarım . Kendi çocuk doktoru var ama dinledi ciğeri bir şey yok dedi ama bana balgam kalırsa olacak gibi geliyor. 1 ay önce korona olmuştuk ama oğlum da hiç bir semptom yoktu , onun etkisi olabilir mi ?
1 ay geçtiyse sanmıyorum, buhar makinası iyi geliyor bir sorun doktorunuza. İçine serum fizyolojik ve ventoline koyuluyor ama 6 aylık bebekte ventoline olur mu ona bakmak lazım. O yüzden doktorunuza danışın.

1 ay geçtiyse sanmıyorum, buhar makinası iyi geliyor bir sorun doktorunuza. İçine serum fizyolojik ve ventoline koyuluyor ama 6 aylık bebekte ventoline olur mu ona bakmak lazım. O yüzden doktorunuza danışın.
Oğlum 3 aylıkken krup olduğunda ventoline ve serum fizyolojik vermişti doktoru. Hala buhar vermeden geçmiyor hastalığı. Balgam için işe yarar mı tabi doktor bilir.

6 aylık bebeğe bal verilmez. Emziriyorsaniz bol bol emzirinz. Sicak tutun .. Dr bize diski ile falan atar demişti. Ters çevirip arada sırtına hafif bir şekilde vurun . Bunu da Dr demişti.
1 Çay kaşığı tereyağ eritip , 1 cay kaşığı pekmezi karıştırıp. 1 cay kaşığı verebilirsiniz.
Ben bu şekilde yapıyordum
Balgam söktürücü zararlı diye biliyorrum . Ama Dr vermiş sonucta kullanın
geçmiş olsun.

Balgam sökücü vermezdim ben olsam ciğerleri de temizmiş bilemedim. Serum fizyolojikle sık sık temizleyip, aspiratörle çekeceksiniz.
bir de nem ölçer alın evinize. %50-60'tan düşükse mutlaka buhar makinesi gerekli.

Selam Kızlar ;
6 aylık bebeğimde çok fazla balgam var. Doktoru dinledi ciğerlerini ama iyi olduğunu söyledi . Balgam sökücü kullanıyorum ama başka sizlerin bildiği iyi bir karışım yada herhangi bir bişey…
Burnuna gece yatarken , sabah kalkınca öğle uykusuna yatarken falan serum fizyolojik sıkın , genzini rahatlatie

hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama uyuduğu odaya böyle bir şey gerekli.

6 aylik bebege kortizon yüklü ventolin verilebiliyorsa ki oldukxa tehlikelidir dogal uretilmis bal verme sakıncası görmedim suan düşününce acikcasi ben verdiğimde 8 aylikti o baska tabi de yinede sen bilirsin konu sahibi 💞
bebege organik bal verilir veya organik olmayani verilmez diye birsey demiyor dr lar farkinda misiniz bilmem BAL yasak 1 yasin altindaki cocuga.Cunku bal alerjiktir ve Allahnkorusun cocugun bala karsi alerjisi warsa öldürucu olabiliyormus ki siz sansliymissiniz ki cocugunuzun alerjisi yokmus
Konu sahibi 2 aylikken bebegimde oksuruk baslamisti ventolin ve fizyolojik serum kullanmamizi onermisti dr muz cok sukur gecmisti 3 gunde tabi burnunu falan temizlemistim sabah aksam ve 4 saat arayla burnuna fizyolojik serum sikmistim

saglikla buyutun bebeginizi

Siyah turpun içine gercek baldan 1 Kasık koyup 1 gece bekletin ve cikan sutu cocuga duzenli icirin eminimki balgam vs ne varsa cikacaktit. Kendi oglumda ve kndime fyda gordum
Lütfen böyle yanlış uygulamaları rahatça ulu orta tavsiye etmeyin.
Onu kaçırmışım ya bal skinti olabilir doğru diyorsunuzzz 🥲
Ha siyah turpta sıkıntı yok yani??

İlk 6 ay yalnızca anne sütü. Turpmuş balmış hiçbir şey vermeyin. Faydadan çok zararınız dokunur.

6 aylik bebege kortizon yüklü ventolin verilebiliyorsa ki oldukxa tehlikelidir dogal uretilmis bal verme sakıncası görmedim suan düşününce acikcasi ben verdiğimde 8 aylikti o baska tabi de yinede sen bilirsin konu sahibi 💞
Şöyle ki, ventolin inhalasyon yoluyla yani nefes yoluyla verilen bir ilaç. Kortizon da astım, krup, bronşit gibi akciğer ve solunum yolu hastalıklarında hem damardan hem de inhalasyon yoluyla verilebilir ki bu uygulama çocukların hayatını kurtarır.

Bahsettiğiniz ilaçlarla siyah turpu bir mi tutuyorsunuz?

Kortizonun adı çıkmış, halbuki doğru kullanıldığında hayat kurtaran bir ilaç. Rica ediyorum bilginiz olmayan konularda inat etmeyin. Sapla samanı karıştırıyorsunuz.

Benim kizimin da 40 gun balgami gecmedi meher geniz akintisi varmis kulak burun bogazciya goturdum oyle ogrendik.Verdigi surup ise yaradi tabi balgam sokturcu vs de kullandik cocuk doktoru vermsti.Burun tikanikligi varsa onun da giderilmesi lazim

Back
X