• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylik bebek brokoli yemelimi

Hayatbazen

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
302
66
18
40
Kizlar deminki konuda yazmayi unutmusum bizim hemşire ispanak brokoli falan yedir dedi. Yediren varmi

Ek ogune yeni başlayan çocuklar öncelikle tek besin ile başlar mesela kabak 3 gün yedirilir reaksiyon vermez ise icine havuç katılır bir sure böyle yedirilir derken ufak ufak diğer sebzeler verilir ama bebeğiniz ek ogune çoktan geçti ise buharda brokoli verebilirsiniz. Ben corbasina katardım

Ek ogune yeni başlayan çocuklar öncelikle tek besin ile başlar mesela kabak 3 gün yedirilir reaksiyon vermez ise icine havuç katılır bir sure böyle yedirilir derken ufak ufak diğer sebzeler verilir ama bebeğiniz ek ogune çoktan geçti ise buharda brokoli verebilirsiniz. Ben corbasina katardım
Yok daha bugün baslicam önce patates havuç başlasam zeytinyagila olurmu. Önce yogurt la başla dedi ama

Yok daha bugün baslicam önce patates havuç başlasam zeytinyagila olurmu. Önce yogurt la başla dedi ama
Evet önce yogur la basla. Hep 3 gün ara ile yeni bir şey dene. Mesela 3 gün sonra yogurda havuç katabilir sin.sonra kabak. Patetes te aynı şekilde.. Zeytin yağını direkt pisirirken değil tabağa servis ederken koyabilirsin sindirimini kolaylaştırır. Internette bir bak ek öğün e neler ile geçiş yapılır yazan sayfalar var. Mesela patlıcan yasak.

Evet önce yogur la basla. Hep 3 gün ara ile yeni bir şey dene. Mesela 3 gün sonra yogurda havuç katabilir sin.sonra kabak. Patetes te aynı şekilde.. Zeytin yağını direkt pisirirken değil tabağa servis ederken koyabilirsin sindirimini kolaylaştırır. Internette bir bak ek öğün e neler ile geçiş yapılır yazan sayfalar var. Mesela patlıcan yasak.
CANIM benim çok tesekkur ederimmm

Canim benim doc. Cocuk doktorum ilk olatak patates havus bir kasik pirinc ile baslamami soylemisti...
3 gun kuralina uyarak...
Bazi sebzeleri cikarip teker teker degisik sebzeleri deneyerek vucudunun reaksiyon gosterip gostermedigini kontrol etmemi belirtmisti... kahvaltisina ise bir iki hafta sonra baslamam gerektigini belirtmisti...
Aslinda ek gidaya geecislerde oncelikli cocuk doktorunun uygun gordugu sebzelerle baslamasi daha iyi...
Gerci geneli benzer liste veriyor orasida ayri mevzu :)

İyi de bu konuları neden buraya açıyorsunuz?
Çocuk beslenme topikleri var ya...
Hemşire yedir dediyse biz yedirme derse bizi mi dinleyeceksiniz?
Neden bukadar katısınız belliki kafası karışmış her annenin başına gelebilecek bir durum ayrıca derdim var çok daha fazla takip ediliyor buda bir dert sonuçta.

Altı aylık bebek ne yiyebilir, ek gıdaya geçiş falan diye arama motoruna yazarsanız milyon tane sonuç bulursunuz. Okumaya üşenip gelip burda konu açıyorsunuz. Bunlar dert değil. Alın bir kitap okuyun, elinizin altında internet var açın okuyun. Çok aciliyeti olan şeyler değil bunlar. O bebek altı aylık olunca ek gıdaya geçeceğinizi biliyor olmanız ve bu konuda araştırmanızı hazırlığınızı yapmanız gerekirdi.

Neden bukadar katısınız belliki kafası karışmış her annenin başına gelebilecek bir durum ayrıca derdim var çok daha fazla takip ediliyor buda bir dert sonuçta.
Niye katı olayım?
Aksine yardımcı olmak istedim.
Çocuk beslenmesi ile ilgili yerlerden daha doğru ve net bilgi alacağı belli değil mi?
Hemşirenin aksini söylememiz hoşuna mı gidecek onu da anlamadım.
Yardımcı olmak isteyen de kabahat zaten.
Bu forum gerçekten çok değişti!
Herkes çok kaba ve kötü niyetli oldu.
Eskiden anında uyarı yapılır,konu taşınır hiç kimsenin birbirini üzmesine izin verilmezdi.
Birçok dostumun buralara küsmesi boşuna değilmiş demek ki...

deminki konunda yazmayı unuttuysan, o konu hala aktif olduğuna göre orda sorabilirsin. her kelimen için ayrı bi konumu açman gerekiyo. zaten defalarca uyarıldın bu yüzden. işine gelmeyen yorumlarada hemen saldırmaya hakarete başlıyosun her zamanki gibi. Mune Mune

Altı aylık bebek ne yiyebilir, ek gıdaya geçiş falan diye arama motoruna yazarsanız milyon tane sonuç bulursunuz. Okumaya üşenip gelip burda konu açıyorsunuz. Bunlar dert değil. Alın bir kitap okuyun, elinizin altında internet var açın okuyun. Çok aciliyeti olan şeyler değil bunlar. O bebek altı aylık olunca ek gıdaya geçeceğinizi biliyor olmanız ve bu konuda araştırmanızı hazırlığınızı yapmanız gerekirdi.

Sen karışma git Simpsons izle lütfen :110:

Back
X