Bebek Beslenmesi 6 Aylık Bebekler ve Anneleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğluşumun alt dişleri patlamış:D iki tane tavşan gibi:D çok sevimli oldu gülerken gördüm çok mutlu oldum:emir_bebek: hemen babasını aradım :nazar:
hiç huysuzluk etmedi dişlikleriyle sakin sakin kaşıdı dişlerini yavrum benim :nazar:

benimde bebişim 6 aylık ama anne karnında daha.benimde kızım olcak insaallah bende böyle dişelerinin çıktığını falan görürüm birde anne sütünü yeterince alan çocuklarda diş çıkarma döneminde fazla sorun olmazmış :49:

benimde bebişim 6 aylık ama anne karnında daha.benimde kızım olcak insaallah bende böyle dişelerinin çıktığını falan görürüm birde anne sütünü yeterince alan çocuklarda diş çıkarma döneminde fazla sorun olmazmış :49:
hoşgeldin:) tez zamanda kucağına alıp kavuşman dileğiyle,bir yandan tabi hamilelikte çok güzel birşey tadını çıkar:49:

oğluşumun alt dişleri patlamış:D iki tane tavşan gibi:D çok sevimli oldu gülerken gördüm çok mutlu oldum:emir_bebek: hemen babasını aradım :nazar:
hiç huysuzluk etmedi dişlikleriyle sakin sakin kaşıdı dişlerini yavrum benim :nazar:

Ben yerim onun tavşan dişlerini:16: Hayırlı olsun canım:nazar:İnşallah bizde sağlıklı ve sakin bir şekilde çıkarırız dişlerimizi :nazar: Henüz bekliyoruz bakalım..

tubaokutan, Allah sağlıkla kızına kavuşmayı nasip etsin:nazar:

Sumak, tekrar çok geçmiş olsun canım..

Bu aralar bende sebze konusunda sıkıntı yaşıyorum..Başta patates, kabak ve havucu ezip veriyordum, az da olsa yiyordu..Şimdilerde ağzına sürmüyor..Aslında sanıyorum yavaş yavaş her sebzeyi katabilirsin sebze püresine veya çorbasına..Ben püre verdim çünkü benim oğlumun pütürlü şeylerle bir derdi yok..Yiyor yani..
Semizotu, ıspanak, fasulye, brokoli vs..Enginarın da bir zararı olacağını sanmıyorum..Umarım yesin..
Bu arada geçen gün kitapçıda gördüm..Ntv yayınlarından çıkan "bebek ve çocuk yemekleri"diye bir kitap var..Şöyle bir göz gezdirdim..Orada gördüm..Balkabağı da çok faydalıymış bebeklere..Benim oğlum tatlı şeyleri seviyor, belki de sebze püresine balkabağı katsam yer..Deneyeceğim..bakalım yiyecek mi?:56:

tesekkur ederım

bıraz once sutlu kabak corbası verdım bı guzel yedı ama arttı bende onu ırmıkle karıstırıp muhallebı gıbı yaptım pek sevmedı sankı ırmıge bayılır oysa sanırım toktu
sonra bı daha deneyecegım bakalım
balkabagı aklımda bulunsun :)

ay ne guzel ya bız cok zor cıkarıyoruz dıslerımızı doktorda oyle dedı zor cıkartıcak dedı ateslenıyor ara ara ve kakamız sureklı degısıyor
bu hastlaıkla bırlıkte d ecıkabılır dedı doktor geneldde oyle olurmus beklıyoruz bakalım

tadını cıkar hamılelıgının :)

benım kızım su ana kadar emdı ama yıne de dıslerı zor cıkıyor bebekten bebege degısıyor hersey

Sumak..Canım, benim de oğlum muzlu yoğurda bayılır ama bugün zorla biraz yedirebildim..Bir günleri diğer bir günlerine uymuyor..Gerçi senin meleğinin sıkıntısı da vardır şimdi..Hem rahatsızlığı, hem diş çıkarması..İnşallah bu kadarla atlatmış olur:nazar: Bakalım diş çıkarırken biz neler yaşayacağız?:50:

Sumak..Canım, benim de oğlum muzlu yoğurda bayılır ama bugün zorla biraz yedirebildim..Bir günleri diğer bir günlerine uymuyor..Gerçi senin meleğinin sıkıntısı da vardır şimdi..Hem rahatsızlığı, hem diş çıkarması..İnşallah bu kadarla atlatmış olur:nazar: Bakalım diş çıkarırken biz neler yaşayacağız?:50:

ınsallah kolay cıkartır ya mızmız bı bebek oldu huzursuz aglayan hıc keyfı yok..

bıraz once yogurt cıvık olmus baya bı cıvık onu ayran yaptım hemen bı bıberon ıctı :) sımdı uyuor bakalım

bugunluk ek gıda yeter ona

ınsallah kolay cıkartır ya mızmız bı bebek oldu huzursuz aglayan hıc keyfı yok..

bıraz once yogurt cıvık olmus baya bı cıvık onu ayran yaptım hemen bı bıberon ıctı :) sımdı uyuor bakalım

bugunluk ek gıda yeter ona

Ayran çok iyi fikir.. Bende vereyim arada..Benim oğlum yeni yattı..Hala yatma saati tam belli değil..Kafasına göre takılıyor.. Neyse ki gece 3-5 kere kalksa dahi meme verince hemen uyuyor..Ne kadar ek gıda versem dahi memeden kolay vazgeçecek gibi görünmüyor..Gerçi henüz ek gıdayı öğün olarak vermedim ama benim görüşüm bu..Emzik niyetine de kullanıyor çünkü..:1:

Ayran çok iyi fikir.. Bende vereyim arada..Benim oğlum yeni yattı..Hala yatma saati tam belli değil..Kafasına göre takılıyor.. Neyse ki gece 3-5 kere kalksa dahi meme verince hemen uyuyor..Ne kadar ek gıda versem dahi memeden kolay vazgeçecek gibi görünmüyor..Gerçi henüz ek gıdayı öğün olarak vermedim ama benim görüşüm bu..Emzik niyetine de kullanıyor çünkü..:1:

bızımkı saatlerını ıblıyor artık gece de emıyor yatıyor

ama bu hastalıktan dolayı gecelerı kalkıyoruz aglıyoruz oynuyoruz yatıyoruz :)

bıızm kı de arıyor memeyı ..bırakmasın zaten bneı cok uzulurüm..

bızımkı saatlerını ıblıyor artık gece de emıyor yatıyor

ama bu hastalıktan dolayı gecelerı kalkıyoruz aglıyoruz oynuyoruz yatıyoruz :)

bıızm kı de arıyor memeyı ..bırakmasın zaten bneı cok uzulurüm..

O konuda haklısın..Bana da üzülürüm gibi geliyor..Dün gece 5 kere uyandık yine..Emip yatıyor aslında ama bazen uykuya geçene kadar kendi kendine söyleniyor:9: Sabahta 6 gibi uyanıyor genelde..Gündüz 2 uzun uykusu var..Ama değişebiliyor tabi..

Umarım kızın bugün daha iyidir :nazar:

O konuda haklısın..Bana da üzülürüm gibi geliyor..Dün gece 5 kere uyandık yine..Emip yatıyor aslında ama bazen uykuya geçene kadar kendi kendine söyleniyor:9: Sabahta 6 gibi uyanıyor genelde..Gündüz 2 uzun uykusu var..Ama değişebiliyor tabi..

Umarım kızın bugün daha iyidir :nazar:

bızım gunduz uykumuz kalmadı ancak cok yorulursa 40 dk fılan uyuyor en uzunu o ..genelde 20 dk fılan

yanı yarım saat ugrasıyorum uyutmak ıcın ,dınlenmeden kalkıyor :)

bugun daha ıyı ıkı kere ateslendı sadece yarın doktora gıdecegız bkaalım ne dıyecek ..henuz dokuntumuzde olmadı

bızım gunduz uykumuz kalmadı ancak cok yorulursa 40 dk fılan uyuyor en uzunu o ..genelde 20 dk fılan

yanı yarım saat ugrasıyorum uyutmak ıcın ,dınlenmeden kalkıyor :)

bugun daha ıyı ıkı kere ateslendı sadece yarın doktora gıdecegız bkaalım ne dıyecek ..henuz dokuntumuzde olmadı

Bugün gündüz benimki de bir kere uyudu sadece...Şimdi uyudu ama gece yine 3-5 kere uyanır..Arada kalkarken zorlandığım oluyor ama genel anlamda alıştım bu duruma:1: Biz de cuma günü gideceğiz doktora.."6.ay dolunca gelirsiniz" demişti ama o hafta 6.ay aşıları olacağı için oğlum iki kere yıpransın istemedim..

İnternetten 6 ay hastalığı ile ilgili şöyle birşey okudum "Dört yaşına kadar çocukların hemen hemen tamamı hastalığı geçirmekte ve ömür boyu bağışıklık kazanmaktadır." Yani 6 ay hastalığını geçirmeyen çocuk yokmuş..:50: Umarım yarın iyi haberlerle gelirsiniz doktordan:nazar:Geldiğin vakit yazarsan çok sevinirim..

Bugün gündüz benimki de bir kere uyudu sadece...Şimdi uyudu ama gece yine 3-5 kere uyanır..Arada kalkarken zorlandığım oluyor ama genel anlamda alıştım bu duruma:1: Biz de cuma günü gideceğiz doktora.."6.ay dolunca gelirsiniz" demişti ama o hafta 6.ay aşıları olacağı için oğlum iki kere yıpransın istemedim..

İnternetten 6 ay hastalığı ile ilgili şöyle birşey okudum "Dört yaşına kadar çocukların hemen hemen tamamı hastalığı geçirmekte ve ömür boyu bağışıklık kazanmaktadır." Yani 6 ay hastalığını geçirmeyen çocuk yokmuş..:50: Umarım yarın iyi haberlerle gelirsiniz doktordan:nazar:Geldiğin vakit yazarsan çok sevinirim..

kızım benı ylaancı cıkardı ya 7.30 da uyudu hala uyuyor :) şaşkınlık ıcındeyım ..

uyanır mı uyanmaz mı bılmıorum ama gecenın bı yarısı kalkıpta oynayacagımız kesın .

evt bende okudum..

yazarım mutlaka geınce bakalım ne cıkıcak..

kıızma nazar degdırdım snaırım hıckırahıckıra agladı ruyaısnda uyandı bı bastı cıglıgı nasıl agladı ne gorduyse artık emdı tekrar yattı

kuuzum ya..

kıızma nazar degdırdım snaırım hıckırahıckıra agladı ruyaısnda uyandı bı bastı cıglıgı nasıl agladı ne gorduyse artık emdı tekrar yattı

kuuzum ya..

Hiç kıyamam ben meleğe:nazar: Bazen benimki de uykusunda hafif hafif iç çekip ağlıyor ama biraz okşayınca dalıyor..Gerçi bir kere çok ağlamıştı..üstelik uyanamamıştı da ben zorla uyandırmak zorunda kalmıştım..İnsan hiç kıyamıyor ki..:50:

Allah nazardan saklasın bebişlerimizi..Rüyalarında hep melekler güldürsün..:16:

İyi haberlerini bekliyorum Sumak'cığım..:nazar:

merhaba arkadaşlar
öncelikle harika bir başlık olmuş, benim oğlumda 6.ayına girdi bu zamana kadar sadece anne sütü verdim artık doktorumuzun tavsiyesi ile ek gıdalara başladık, neler yapsam ne versem diye çok araştırma yapıyorum karar veremiyorum bende diyorum ki her gün bebeklerimize verdiğimiz öğünleri ve neler yedirdiklerimizi de yazsak birbirimize yardımcı olsak ne dersiniz?

sütümün azaldığını hissediyorum gögüslerim öyle eskisi gibi süt dolu gelmiyor sizinde öylemi? ama oğlum emmeye devam ediyor tabiki de.( süt arttırmak için önerileriniz varmı?)

oğlum karma aşılarından sonra ilk kez ateşlendi beni çok korkuttu birde soğuk algınlıgına yakalandı neyseki artık atlattık çok şükür ,hastalandıktan sonra uyku düzenimiz bizimde bozuldu malesef , dişlerimiz çok kaşınıyor ellerimiz sürekli ağzında, daha yeni yeni biberonla su içmeye başladık onu bile beceremiyor, emzikte almadı çünkü şimdiki çocuklar çok akıllı saydam olan birşeyi neden emsinler:):) ben kan ilacı vermiyorum doktorumuz gerek yok dedı.
sabah kahvaltısında;kayranın yemeği;
2tatlı kaşığı labne peynir
1 tatlı kaşığı pekmez
bazen yumurta sarısı
yarım ölçü devam maması bazende elma yada armut püresi

öğlen yemeğinde;

patetes,havuç,ve maydonozla hazırlanmış sebze çorbası

ikindide ;
yoğurt
yoğurt yapmaya çalıştım milupanın devam mamasından ama çok sulu oluyor benim bile hoşuma gitmedi şimdi günlük süt alıp denicem doktor tanıdığımız öyle yapıyormuş

ara öğündede meyve püresi vermeye başladım elma ama pütürlü olduğu için zorlanıyor:)

bazen yiyor bazen geri püskürtüyor:)

bebeklerinizin gelişimi nasıl bu arada (kıyaslama yapmak için sormuyorum yanlış anlamayın)

allah çocuklarımızı bizlere bağışlasın.

merhaba arkadaşlar
öncelikle harika bir başlık olmuş, benim oğlumda 6.ayına girdi bu zamana kadar sadece anne sütü verdim artık doktorumuzun tavsiyesi ile ek gıdalara başladık, neler yapsam ne versem diye çok araştırma yapıyorum karar veremiyorum bende diyorum ki her gün bebeklerimize verdiğimiz öğünleri ve neler yedirdiklerimizi de yazsak birbirimize yardımcı olsak ne dersiniz?

sütümün azaldığını hissediyorum gögüslerim öyle eskisi gibi süt dolu gelmiyor sizinde öylemi? ama oğlum emmeye devam ediyor tabiki de.( süt arttırmak için önerileriniz varmı?)

oğlum karma aşılarından sonra ilk kez ateşlendi beni çok korkuttu birde soğuk algınlıgına yakalandı neyseki artık atlattık çok şükür ,hastalandıktan sonra uyku düzenimiz bizimde bozuldu malesef , dişlerimiz çok kaşınıyor ellerimiz sürekli ağzında, daha yeni yeni biberonla su içmeye başladık onu bile beceremiyor, emzikte almadı çünkü şimdiki çocuklar çok akıllı saydam olan birşeyi neden emsinler:):) ben kan ilacı vermiyorum doktorumuz gerek yok dedı.
sabah kahvaltısında;kayranın yemeği;
2tatlı kaşığı labne peynir
1 tatlı kaşığı pekmez
bazen yumurta sarısı
yarım ölçü devam maması bazende elma yada armut püresi

öğlen yemeğinde;

patetes,havuç,ve maydonozla hazırlanmış sebze çorbası

ikindide ;
yoğurt
yoğurt yapmaya çalıştım milupanın devam mamasından ama çok sulu oluyor benim bile hoşuma gitmedi şimdi günlük süt alıp denicem doktor tanıdığımız öyle yapıyormuş

ara öğündede meyve püresi vermeye başladım elma ama pütürlü olduğu için zorlanıyor:)

bazen yiyor bazen geri püskürtüyor:)

bebeklerinizin gelişimi nasıl bu arada (kıyaslama yapmak için sormuyorum yanlış anlamayın)

allah çocuklarımızı bizlere bağışlasın.

Canım, ben bugüne kadar ek gıdayı çok az verdim..Hala anne sütüyle besleniyor oğlum..Zaten ne kadar ek gıda versem de muhakkak üstüne anne sütü istiyor..Sütüm iyi çok şükür..:nazar: Sütü arttırmak için özel birşey yapmıyorum aslında..Ne bulsam yiyorum:56: Ama bulgur, yeşillik ve malt içeceği fark yaratıyor..Bir de bol sıvı tabi..Ama ben genelde morali yüksek bir insanım, herhalde bunun da etkisi var:9:
Uyku düzenimiz değişken, gecede 3-5 kere kalkmazsak olmuyor..Her seferinde de emer..Öyle uyur..
Biberonla birşey içmeyi sevmiyor, kaşıkla yemeyi seviyor benim oğlum..Emziği kafasına göre takıyor, canı isterse yani..Ama bir keresinde doktor memeyi emzik yerine kullandığını söylemişti..Şimdiki çocuklar akıllı hakikaten de..:1:

Kan ilacına henüz başlamadık..Yarın 6. ay kontrolüne gideceğiz, bakalım ne diyecek..Hem kan ilacı, hem de ek gıda hakkında bilgi verecek sanıyorum..Aşılarımız 28 mayısta..Bugüne kadar bir sıkıntımız olmadı, umarım bu sefer de olmaz..Bizim de eller hep ağızda ama henüz dişimiz yok..

Verdiğin ek gıdaları okudum..Kahvaltın dışında bizimde aşağı yukarı aynı menümüz:56: Ben de yoğurdu günlük sütten yaptım..Muzla ezip veriyorum..Patates,havuç, kabak ve irmikten oluşan sebze çorbamız var..Bugün yoğurtla karıştırıp verdim, çok zevkle yedi..Yakında başka sebzeler de eklemeye başlayacağım..Meyva olarak elma, şeftali, kayısı..hatta dut suyu..Ama onu bile kaşıkla içiyor..Biberondan hiç hazzetmiyor..Suyu da sevmiyor ama veriyorum çünkü Mersin çok sıcak..Onuda kaşıkla veriyorum:1:
Bağırsak düzenimiz de iyi..

Oğlum en son 8.250 gramdı, boyu da 63 cm..Yarın doktordan gelince güncellerim bu bilgileri:9:

Ek gıda paylaşımı yaparsak çok sevinirim gerçekten de canım..:16:

slm kızlar benim kızımda 6 aylık kızım günde 3 defa aynı satte 30 dk.uyuyor.iştah problemimiz var herşeyi diliyle itiyor.6 ay emzirdim 10 gün önce sütüm kesildiğinden mama veriyorum.kendiliğinden gözünü şapkayla örtünce uyuyor:nazar:hareketlendik.dönmeler geri gitmeler başladı.

slm kızlar benim kızımda 6 aylık kızım günde 3 defa aynı satte 30 dk.uyuyor.iştah problemimiz var herşeyi diliyle itiyor.6 ay emzirdim 10 gün önce sütüm kesildiğinden mama veriyorum.kendiliğinden gözünü şapkayla örtünce uyuyor:nazar:hareketlendik.dönmeler geri gitmeler başladı.

Uyku düzeniniz için maşallah diyorum:nazar: Hele ki kendiliğinden uyuması hakikaten çok güzel..Bizimki ya memede ya da kucakta geze geze uyuyor:1:

İştahsız çocuk hakikaten zor..Kaç kilo bebeğin? Herhalde sürekli emdiği için şimdi yemeye alışması zaman isteyecek..

Benim oğlum yüzükoyun dönüyor da hala daha yüzükoyundan sırtüstü dönmeye başlamadı..Geç mi kaldık acaba?

Canım ya, ben seni aralık annelerinden hatırlıyorum sanki..Bu ikinci çocuğun değil mi?

Çok sordum:9:

selam bız geldık..

dun doktora gıtmeden zaten masal dökmüstü ısılık gıbı doktora gosterdık tamam dedı artık ateslenmez dedı ..3-4 gune soner dedı hıc bırsey vermedı

ama kızım bugun oyle huzursuz kı ..emmıyor ymeıyor sureklı mızmızdı bırazdna sureklı agladı ısmdı ıc ceke ceke uyuyor ne derdı vardı acaba

zayıf zaten benım kızım sımdı emmıyor ymeıyor ıyıce dusucek dunde cok yemedı zaten

bugun sadece 2 cay kasıgı labne peynırı 1 cay kasıgı pekmezle karıstırp verdım tatlı dıye yedı sanırım

yogurdu duruyor hala yemedı

emmedı de..ınsallah uyuyup kalktıktan sonra duzelır..

ıgnelerımız hala olmadık doktor bekleyın bı hafta daha dedı..

hızlı hızlı yazayım dedım sımdı kalkar yoksa :)

Back
X