bebeğim şu anda 7.5 aylık. geçen ay yurtdışına gittiğimizde doktorumuza sadece yasakları sormuştum (çünkü gittiğimiz yerde tropik de dahil pek çok şey var). turunçgil ve çilek yasak demişti. kiviyi özellikle sormuştum, verebilirsin demişti. o şekilde elma, armut, muz, kivi vermeye başladım. hatta ordayken ananas ve kavun bile verdim. sonuçta düşündüm de dünya türkiye'den ibaret değil. brezilyalı bebekler ananas kivi yiyor ve allerji olmuyorsa benim bebeğim de pek tabii ki olmaz diye düşündüm.
turunçgiller için de kızarır alerji yapar falan dedi, ama ben doktorumu dinlemeden verdim bikaç kez mandalina, ne kızardı ne allerji yaptı :)
karnabaharı da verme demişti ama ben veriyorum, gayet de güzel yiyor (diğer şeylere göre daha fazla gaz yapıyor yalnız. gazlı bebeğiniz varsa dikkatli verin)
bunun dışında sabah kendi yaptığım ekmek, peynir, tereyağ, pekmez, yumurta ve 30 cc devam sütünü veriyorum. ara öğün 1-2 meyve. arka arkaya 2 gün muz vermiyorum. öğlen çeşitli çorbalar (geçen haftaya kadar sebze püreleri veriyordum ama bu hafta mercimek, tarhana, yayla, şehriye çorbasına falan başladım). ara öğün 1 kase yoğurt. akşam da hipp'in 7 tahıllı maması. hipp'i doktorumuz önerdi besleyici diye (organik olduğuna pek ihtimal vermiyorum. içinde sadece tahıl olan, katkı maddesi olmayan bişeyin 1.5 yıl raf ömrü olamaz). organik olduğuna inanmadan veriyorum