• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık evliyim :( sanırım boşanıcam.. yardım edin akıl verin neolur..

Sen bu olaylari normal karsiladikca ayni seyleri yasatir sana bence esinin ailesinide al karsina konus ben aileme soylemedim kendi anlar duzelir diyeama beni evde tek birakip kafasina gore hayat yasiyor banada eziyet ediyor konus onlarla bakalim nediyecekler.bence evlenmeden once ciftleri bir sure psikolojik teste alip evliligin ne demek oldugunu anlatmak lazim.allah kimseyi kiymet bilmeze dusurmesin

Dayak var,
İçki var
İlgisizliğin alası var
var da var.

Bu adamdan adam olmaz.
Olsa da ömrünü yer, belki ondan sonra....

Katılıyorum.. Hakaret diz boyu zaten!
Bebek yapmaya kalkmayın sakın aman diyim bir an önce kurtulun

Adamın size zarar verebileceği korkusundan gözünüzü kırpmamışsınız, hala daha o evde mi yaşıyorsunuz?:53: 6aylıksa 6 aylık, arkadaşım 15 gün sonra kaçtı geldi dayak varsa tolore olmaz, içki problemi de varmış. Bence bir an önce güvende olacağınız bir yere gidin, aklı selim bir daha düşünün.:31:

merhaba arkadaşlar ben 6 aylık evliyim.. eşimle severek evlendik ama.. sonra öğrendimki içki alışkanlığı var.. beni 2 kez dövdü.. affettim.. buarada ben memurum o özel şirkette çalışıodu sonra sorun yaşadı 1 aydır evde.. bu hep sorun yapar die yanında paranın P sini sölemem .. meclis içinde hep överim yüceltirim eşimi amaa.. her akşam çıkıo dışarı gece 12-1 den aşağı gelmiyo eve zar zor sallana sallana gelio.. sonra bana ağzına ne geliyosa sölüo.. sen memursunda nolmuş insan olamamışsın şerefsiz adi neler neler.. dün akşam bizim ev sobalı sobayı kaldırdıme vi temizledim geldi yine sallana sallana en önemliside bugün işe tekrar başlıcak.. bende surat astım.. neden surat asıyomuşum.. ağzına ne laf geliosa söledi.. senin hergece meymenetsiz suratını görmek zorundayım dio.. bende dedim senle evlendiğime köpekler gibi pişmanım dedim.. benim başımı yaktın dedim.. nerdeyse 1 saat tartıştık.. odanın kapısını parça parça etti kırdı .. dedim sus artık sakin ol sakinleştirmeye çalıştım.. ama ceketini aldı çıktı :( gecede annesinde kalmış sabah işe gelirken kayınbabamla karşılaştım.. onlarda sanki tınnn bu gelin yeni evli yalnız evde ne halde demek yok.. kavgamı ettiniz dedi evet dedim nerde o.. evde yatıo dedi.. ii dedim yatsın.. işede gitmemiş ne yapmaya çalışıo.. memurluğum bahane bence.. işede gitmemiş amacı ne.. dayanamıcam ne yapayım.. ayrılmak istiyorum ama daha 6 aylık evliyiz yaa... annem ve babamda uzakta benden .. ve ailem istemiodu ben memurum kendin gibi bir memurla evlen dediler direttim.. 6 ayda böle olup geri gitmek ne zordur.. bütün gece hiç uyumadım tek başıma.. hemde ne deliii gece gelir bana bişey yapar die öldüm korkudan uyuyamadım sizce akşam eve gelirse neyapayım..? beni sevdiğine eminim ama sadece sevgi yetmio akşam olunca beni unutuo arkadaşlarına koşuoo

merhaba canım Allah kolaylık ve çıkış yolu versin.

seni sevdiğini söylüyorsun seven insan değer verir ve ne olursa olsun şiddet uygulamaz, hakaret etmez
bence eşinin seni sevdiğini zannediyorsun
eşinin evlilikten beklentisi nedir ?evlilik sorumluluktur bence eşiniz üzerine aldığı sorumluluğun farkında bile değil .
üstelik kompleksli biri sizin memur olmanız onu niye rahatsız ediyor hasta galiba .
ben bu tip senaryoları çok gördüm şahit oldum sonu hüsrannnnnnnnnnnnnnnnn başka da birşey değil çocuğun yokken bırak gitsin ama bırakırken de kolay bırakma anasından emdiği sütü burnundan fitil fitil getirerek bırak sana bu yaşattıkları senin hayallerinle oynadıkları yanına kar kalmasın :34:maddi-manevi tazminat davası aç
içtiğini , dövdüğünü ,hakaretlerini şahitlendir canımyok mu çektiğin eziyete şahit birileri ? yoksa yıllar geçer gençliğin elden gider huylu huyundan asla vazgeçmez ve sen pişmanlıklarınla kalakalırsın :34:iyi düşün ve annen seni bu dünyaya bir daha getirmeyecek ve sen bir daha bu yaşa gelmiyeceksin.

.

Alkol problemini evlenmeden önce sizden saklayan eşiniz kadar, ailesi-çevreside hatalı..

Size yapılan bu zulme hepsi ortak..

Alkolun tedavisi vardır belki, ya sizin içinizde açılanlar.

Dayak yediğinizin ertesi günü işsiz bir adamın alkolunu karşılamak- o evdeki ihtiyaçları gidermek için işe gidiyorsunuz..

BU HAKSIZLIK YAPILIYORSA SİZE, SİZ DUR DEMELİSİNİZ.

Ne olur izin vermeyin sizi ezmesine.

Yere batsın böyle sevgiler..Alkolluyken adamın iyi olması diye bir düşünce olamaz-olmamalı.

O adam aklını kaybedecek kadar içmeden önce o masaya oturunca biliçli oturmuyor mu ???

KARISINI SEVEN ADAM O MASAYA OTURMAYA AR EDERDİ ?

KARISI GITME DEMESINE RAĞMEN GITMESI, CICIM AYLARINDA BUNU YAPMASI HANGI VICDANA SIĞAR ??

Alkolden sonra eşine neler yaptığını biliyor ve özür diliyor.. Sevseydi, değer verseydi, DEĞİŞMEYE MERAKLI OLSAYDI GİTMEMEK İÇİN ÇABA HARCARDI !!!!

Abisi sorunun ne dediğinde ''evde sen varsın başka ne olsun '' diyeceği yerde çözüm arasaydı !!

Çok sinirlendim..Yapıcı yorum yapmayacağım bu defa..

Bunu eşiniz haketmiyor.. SİZ VE AİLENİZ HİÇ HAKETMİYORSUNUZ.

Atmışlar başınıza oğullarını, uzaktan ahkam kesiyorlar.

Sizi istemeye geldiklerinde bir Allah'ın kulu demedi mi bu adamın alkol problemi var diye.. ?Buna dur deyin, giden ömrünüzü bırakın, günlerinize yazık.

Ailenizi düşünerek o evde kalmanız, daha sonra bunları öğrenen ailenizin kalbinde çok daha büyük yaralar açacaktır.

Allah yardımcınız olsun..

merhaba arkadaşlar ben 6 aylık evliyim.. eşimle severek evlendik ama.. sonra öğrendimki içki alışkanlığı var.. beni 2 kez dövdü.. affettim.. buarada ben memurum o özel şirkette çalışıodu sonra sorun yaşadı 1 aydır evde.. bu hep sorun yapar die yanında paranın P sini sölemem .. meclis içinde hep överim yüceltirim eşimi amaa.. her akşam çıkıo dışarı gece 12-1 den aşağı gelmiyo eve zar zor sallana sallana gelio.. sonra bana ağzına ne geliyosa sölüo.. sen memursunda nolmuş insan olamamışsın şerefsiz adi neler neler.. dün akşam bizim ev sobalı sobayı kaldırdıme vi temizledim geldi yine sallana sallana en önemliside bugün işe tekrar başlıcak.. bende surat astım.. neden surat asıyomuşum.. ağzına ne laf geliosa söledi.. senin hergece meymenetsiz suratını görmek zorundayım dio.. bende dedim senle evlendiğime köpekler gibi pişmanım dedim.. benim başımı yaktın dedim.. nerdeyse 1 saat tartıştık.. odanın kapısını parça parça etti kırdı .. dedim sus artık sakin ol sakinleştirmeye çalıştım.. ama ceketini aldı çıktı :( gecede annesinde kalmış sabah işe gelirken kayınbabamla karşılaştım.. onlarda sanki tınnn bu gelin yeni evli yalnız evde ne halde demek yok.. kavgamı ettiniz dedi evet dedim nerde o.. evde yatıo dedi.. ii dedim yatsın.. işede gitmemiş ne yapmaya çalışıo.. memurluğum bahane bence.. işede gitmemiş amacı ne.. dayanamıcam ne yapayım.. ayrılmak istiyorum ama daha 6 aylık evliyiz yaa... annem ve babamda uzakta benden .. ve ailem istemiodu ben memurum kendin gibi bir memurla evlen dediler direttim.. 6 ayda böle olup geri gitmek ne zordur.. bütün gece hiç uyumadım tek başıma.. hemde ne deliii gece gelir bana bişey yapar die öldüm korkudan uyuyamadım sizce akşam eve gelirse neyapayım..? beni sevdiğine eminim ama sadece sevgi yetmio akşam olunca beni unutuo arkadaşlarına koşuoo

bi an önce boşan

ben artık bu bir derdim var formunda herkesin olayları hep tek taraflı değerlendirmesinden karşısındaki insana boşan,ayrıl,hayatını kurtar demesinden çok sıkıldım.kolaysa eğer buyrun sizler yapın.
sevgili arkadaşım ben bekarım.ama hayatta o kadar şey yaşadım ki evlenmiş kadar oldum.kardeşlerimin ve yakınlarımın bir çok konusuna çok yakından yardımcı olmak zorunda kaldım.bu nedenle sana kendi aklımca kendi doğrularımla yardımcı olmaya çalışacağım.
1-evlilik zor bir iştir.herkesin sandığı gibi lay lay lom değildir.hayat iyi ve kötü günde,hastalıkta ve sağlıkta beraber yaşamak için planlanmalıdır.burdaki hastalıktan kastım sadece fiziki değil ruhsal da olabilir.
2-erkekler ve kadınlar çok farklıdır.erkekler marstan kadınlar venüsten gelmiştir.:30:bu anlamda doğamız ve yaratılışımız çok farklıdır.hayatta karşılaştığımız zorluklara erkekler farklı tepkiler göstermektedir.eşiniz işssiz kalmış.ruhsal çöküntüsü bayanlar gibi evde kalıp can sıkıntısından patlamak olamayacaktır.şu an başka bir boyutta yaşamaktadar.bu zorlu sürecte hatalar yapmaktadır.
3-hiç bir evlilik sadece erkeğin yada sadece kadının davranışalarıyla felaket sonucuna ulaşmaz.bir çok şey beraber mahvedilmiştir.
4-lütfen olayları birde karşı tarafın aklıyla düşünmeye çalışıp,çözümler üretip bu yönde ona yardımcı olmaya çalışın.
5-eğer gerçekten kendinizde hiç hata bulmuyor,evliliğiniz adına elinizden gelen her şeyi yaptığınıza inanıyor,eşinize ve evinize artık gerçekten faydalı olacağınızı düşünmüyor iseniz bu aşamada boşanmayı düşünün.kesin kararınızı bundan sonra verip hayatınızı boşanmaktan emin olduktan sonra yönlendiriniz.

Sevda, katılıyorum size,boşanmak kelimesi kolay gündeme geliyor.

Bir insanın tavsiyesini bırakın çiftler birbirlerine bunları kolayca sarfedebiliyor artık.

Bu konuda bende çok dikkat etmeye çalışıyorum.

Burada durum çok farklı, bazı evlilikler saydığınız olgunlukları kaldırabilecekken bazıları asla kaldıramaz ve o evliliğe o şansı vermek çok büyük hata olur.

Mantıkla karar vermek gerekiyor böyle durumlarda..

Sizin bu saydıklarınız, karşındakine şiddet uygulayan, daha 6 aylıkken gözünü kırpmadan hakaret eden, alkol problemini saklayan, iş bulamadığından değil hareket etmediğinden işsiz olan,hanımının tüm çabalarını geri çeviren, her küstüğünde annesinin evine gidip uyayan adamın evliliğiyle bağdaşmıyor.

Üstelik iş bulmasına rağmen günlerce işe başlamamış..

Görünenler var, görünenlerin ardında olan var.

Bu evlilik 10 yıllık bir evlilik olsa anlarımda evliliğin başlarında hiçkimse bunları çekmek zorunda değildir..Mücadele etmek zorunda değildir.

Kaldı ki sadece alkol probleminden kaynaklanmıyor sorun..

Evliliğinin sorumluluğunu bilen adam içmeye gitmez, karısının tüm çabalarına rağmen üstelik..

Birgün sadece birgün, hanımı gitme demesine rağmen gitmeseydi çabalıyor bu adam denirdi.

Öyle sizin dediğiniz gibi değil yani, ağzı olan boşan demiyor, ağrısı olan bunu ısrarla söylüyor.

...

"sakın çocuk yapma" demeyeceğiz çünkü biz ne dersek diyelim siz "çocuk olursa düzelir" yalanına inanıp hamile kalacaksınız, ve karnını burnundayken şiddet sebebiyle buraya tekrar konu açacaksınız. bunu engelleyemeyiz, engelleyemezsiniz, tarih boyunca böyle oldu, sizde de böyle olacak.

4-lütfen olayları birde karşı tarafın aklıyla düşünmeye çalışıp,çözümler üretip bu yönde ona yardımcı olmaya çalışın.

dövmesin diye adamın ellerini bağlayamayız, aşağılamasın diye ağzını bantlayamayız, ya da adamı bulup kulağını çekemeyiz.
ortada kontrol edilemeyen ve zarar veren bir adam var, bizim de buradan okuduğumuz kadarıyla vereceğimiz tek tavsiye "boşan"dır.
eğer bunun dışında bir çözüm yolu arıyorsa kendisi bulacak çözümü.

kesinlikle ama kesinlikle boşan...eğerki eşin tedavi görmek istemiyorsa düzelmeyecektir..elalem ne der ya da bn aileme ne derim diye düşünme..evet zor olacak senin için biliyorum çok üzülüp çok ağlayacaksın belki ama dua etki işin var...muhtaç olmayacaksın..ailene rezil olmak mı yoksa bir ömür bu adamla korkular içinde yaşamakmı???? hangisi daha iyi? karar ver.

sen çok iyi niyetli birisin. kocanın sana yaptığı muameleye bak bir de sana bak. insan çilesine aşık olurmuş.sakın bu adamdan çocuk yapma. belki düzelir ama ya düzelmesi yıllar alırsa. sen sürekli aman kırılmasın diye kendini mi yıpratacaksın. bazen etrafımızdaki kişileri aşırı önemseyerek kendi değerimizi düşürebiliyoruz. sen kendini önemsemezsen seni kimse önemsemez. ailene durumu bildir sana bir yol göstereceklerdir.

evlilikte herseyi anlayabiliyorum öfke kin nefret hırs intikam.hayat sartları gecim is cocuk ev vs bunlar bazen insanları cıkmaza sürükleyip yol kaybettiryor.fakat asla kabul edemedigim sey dayak bu kelimeden bile nefret ediyorum.bir erkegin kendi cürümünün yarısı bile etmiycek kuvvetteki birine el kaldırması heleki bu karısı dogacak cocuklarının anası ise isde o zamna ipler kopuyor.herkes hata yapar yanlıs yapar ama analar babalar evlatlarını hep affeder ve sucunuzda sadece sevmek illaki anlicaklardır ailenizle görüsün en yakın zamanda bence.

Kk'da boşan demek moda oldu diyenlere şu cevabı vereyim ; Bu kadın bu adamla ömrünü tüketsin mi sizce ?

SLM arkadaşım eşin 6 ayda böyleyse ilerde daha neler olur kendıne acı cektırme boşan gitsin bu cile okadar basıt bişi değilki cekesin

canım boşanmak bütün sorunları halledecekse,ben kurtulurum mutlu olurum diyorsan elbet evlenmek gibi boşanmakta bir helal

ama boşan yada boşanma demek sadece bu anlattıklarına bakarak ne bana nede burda bu konuyu okuyan kimseye düşmez

evlilik zor zanaat derlerdide öylesine bir laf gibi gelirdi evlenmeden

eşinle ciddi bi şekilde konuş ayık olduğu vakit birşeyleri düzeltmesi için

severek evlendim diyosun o zamanlar nasıldı ilgilimiydi yoksa boşveren birimiydi

herhangi bi olaymı neden oldu bu hale gelmesine

hala beni seviyor diyosun

eğerki onun sevgisinden eminsen sende seviyorsan al karşına birazda sert ve kararlı bi şekilde konuş

ve düzeltmesi için fırsat vermeye çalış

aa ama hala aynı devam etme durumu varsada ALLAH en hayırlı yolu açsın sana inşallah

ALLAH cc yar ve yardımcın olsun

sana soyle bir tavsiye vereyim vicdaninin rahat olmasi acisindan esinin durumunu duzeltmeye calis bilmiyorum konusarak anlasilabilecek bir insanmi ama evliligin icin elinden geleni yap ve bu zaman zarfinda sakin cocuk yapma eger duzelmiyorsa inan bosan ve kendine bir zaman dilimi ver mesela 1 yil de anladinmi cocuk olursa inan bana elin kolun baglanir erkek icin sorun yok ama biz kadinalr hep cocugumuzu dusunuruz normalde dayaktan dolayi direk bosan derdim ama oki seviyorum diyorsun 1 yil zaman tani duzelmesi icin elinden geleni yap baktin olmuyor koy kicina tekmeyi kendi gibi ozel sektorden birini bulsun..

Benim yaptigim hatayi yapma derim. Esini her yerde yüceltme.. Ben yaptim simdi bosanma asamasindayiz neredeyse ve kimse beni dövdügüne ve bana laflar söyledigine inanmiyor. Birak herkes onu oldugu gibi bilsin!! Ileride ayrilmak istersen bilsinler ne bicim birisi oldugunu!

Seni iki kez dövdüyse affetme. ben cok affettim ve simdi karsima gecip piskin piskin e birakmayacagini biliyordum ama simdi kesin kararin pismanim diyor ama ardindanda keske essek sudan gelinceye kadar seni dövseymisim gam yemezdim diyor adam resmen ya... birak ne hali varsa görsün, ictigi ickide bogulsun. kusura bakma biraz doluyum kendimde öyle yaziverdim ama

canım sevda _55 arkadaşıma katılıyorum artı aranızda ne geçti bilmiyorum ama bence senin memur olman altında ezilmiş ve hissettirmişsin adama artık lafmı söledin ne yaptıysan adam içerek bunu senden çıkartıyo eşin adına üzüldüm aslına bakarsan memur olmak yada şef olmak insan olmaktan daha kıymetli deildir, bende çalışıyrm memurların o pis havalarının taaaaaa.....

Back
X