ben artık bu bir derdim var formunda herkesin olayları hep tek taraflı değerlendirmesinden karşısındaki insana boşan,ayrıl,hayatını kurtar demesinden çok sıkıldım.kolaysa eğer buyrun sizler yapın.
sevgili arkadaşım ben bekarım.ama hayatta o kadar şey yaşadım ki evlenmiş kadar oldum.kardeşlerimin ve yakınlarımın bir çok konusuna çok yakından yardımcı olmak zorunda kaldım.bu nedenle sana kendi aklımca kendi doğrularımla yardımcı olmaya çalışacağım.
1-evlilik zor bir iştir.herkesin sandığı gibi lay lay lom değildir.hayat iyi ve kötü günde,hastalıkta ve sağlıkta beraber yaşamak için planlanmalıdır.burdaki hastalıktan kastım sadece fiziki değil ruhsal da olabilir.
2-erkekler ve kadınlar çok farklıdır.erkekler marstan kadınlar venüsten gelmiştir.

bu anlamda doğamız ve yaratılışımız çok farklıdır.hayatta karşılaştığımız zorluklara erkekler farklı tepkiler göstermektedir.eşiniz işssiz kalmış.ruhsal çöküntüsü bayanlar gibi evde kalıp can sıkıntısından patlamak olamayacaktır.şu an başka bir boyutta yaşamaktadar.bu zorlu sürecte hatalar yapmaktadır.
3-hiç bir evlilik sadece erkeğin yada sadece kadının davranışalarıyla felaket sonucuna ulaşmaz.bir çok şey beraber mahvedilmiştir.
4-lütfen olayları birde karşı tarafın aklıyla düşünmeye çalışıp,çözümler üretip bu yönde ona yardımcı olmaya çalışın.
5-eğer gerçekten kendinizde hiç hata bulmuyor,evliliğiniz adına elinizden gelen her şeyi yaptığınıza inanıyor,eşinize ve evinize artık gerçekten faydalı olacağınızı düşünmüyor iseniz bu aşamada boşanmayı düşünün.kesin kararınızı bundan sonra verip hayatınızı boşanmaktan emin olduktan sonra yönlendiriniz.