• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylik göz teması yok

Ugur_123

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2025
4
1
1
28
Merhaba,6 ay 8 günlük bebeğim var , göz teması kısıtlı, hem anne baba hem de tanimadiklaryla kisa göz teması kuruyor, kucakdayken hep etrafa bakiyor, insanlardan çok arabalara agaçlara bakiyor, onunla konuşan kimse olursa bir saniye bakip kafasini çeviriyor,yakinina geliyorum göz teması için yine de bakmiyor sanki ben yokmusum gibi davraniyor, uzaktan daha iyi güıüyor bakiyor ama yinede ordada kisa göz temasi , genelde seslere tepki veriyor ama bazen yanindayken adiyla seslenirim bakmaz, böyle olup sonradan düzelen varmi?

Daha çok küçük çok fazla takmayın takmaya biraz daha büyüyünce anlaşılır zaten kolaylıkla

Merhaba,6 ay 8 günlük bebeğim var , göz teması kısıtlı, hem anne baba hem de tanimadiklaryla kisa göz teması kuruyor, kucakdayken hep etrafa bakiyor, insanlardan çok arabalara agaçlara bakiyor, onunla konuşan kimse olursa bir saniye bakip kafasini çeviriyor,yakinina geliyorum göz teması için yine de bakmiyor sanki ben yokmusum gibi davraniyor, uzaktan daha iyi güıüyor bakiyor ama yinede ordada kisa göz temasi , genelde seslere tepki veriyor ama bazen yanindayken adiyla seslenirim bakmaz, böyle olup sonradan düzelen varmi?
Cocuk premature mi?
Goz muayenesi oldu mu? Isitme testinden gecti mi?

Nasıl bebeginiz benim bebegim de bu anlattığınız gibi ayni

Doktora götürün bebelerinizi

Her bebek gelısımı aynı değildir en azından doktordan sonra içiniz rahatlar

Ben iki kez götrdüm doktor göz temasi var dedi, diğer belirtiler için de daha sosyal olma yaşi değil dedi etrafi izlemesi yabancilarla temasda olmamasin normal oldigunu soyledi, ama bilemiyorum içim rahat olmuyor bi türlü , sanki bir şey var
Doktora götürün bebelerinizi

Her bebek gelısımı aynı değildir en azından doktordan sonra içiniz rahatlar

Ben iki kez götrdüm doktor göz temasi var dedi, diğer belirtiler için de daha sosyal olma yaşi değil dedi etrafi izlemesi yabancilarla temasda olmamasin normal oldigunu soyledi, ama bilemiyorum içim rahat olmuyor bi türlü , sanki bir şey var
Etraftan çok konuşan oluyorsa kafanızı kurcalıyor olabilirler . Farklı bi doktora götürün ıcınız rahat edecekse

etrafta ki objelere takılması gayet normal bence,benimki de en başından bu yana ağaç araba kedi köpek,insanlar hiç umurunda değil tam istediğim gibi 😅
yeni şeyleri keşif ettikçe ufo gören çiftçi gibi oluyorlar,bebeklerin karakterlerine göre ilgi alanları odak noktaları aynı anda bir kaç yerle ilgilenmeme gibi durumlar oluşabiliyor,benim kızım da aynıydı,şimdi 19 aylık işine gelince ismine bakıyor çoğu zaman özellikle hadi mama yicez dediysem koşarak gelir ,ama bi yere takılırsa hiç takmaz yaramazlıklı birşeysw hele ki bir de geliyor muyum diye arkasına bakar,kimsenin kucağında durmaz sarılmaz,gidip gelip bana sarılır,bazen abi ve babaya,
bazı çocukların başına buyruk ve özgür ruhlu olduğunu düşünüyorum ve bazıları da gelişim tablosun da son ayına kadar hakkını kullanıyor,telaş etmeyin bence,ilerleyen günlere bakın,kızımın bazı yaşıtları bıdır bıdır konuşurken benim ki standart 5-10 kelime kullanıyor ama doktor yeterli diyor,otizm gibi şeyler hiç düşünülmeyecek kötü bir çağırışım kendi içimde.

Merhabalar bizde aynı şeyleri yaşıyoruz ama biz bu Salı 3 aylık olucaz göz teması kısıtlı her zaman odaklanmıyor doktorumuz bugün kontrol etti oda fark etti göz doktoruna yönlendirdi siz gittiniz mi acaba göz doktoruna

Nasıl bebeginiz benim bebegim de bu anlattığınız gibi ayni
Sizin bebeğiniz kaç aylık acaba biz 3 aylık olucaz nesneleri zor takip ediyor seslere duyarlı ama ellerini ağzına götürüyor ellerine bakıyor inceliyor beni takip ediyor ama işine gelirse bi oyuncağı takip ediyor her zaman gözümün içine bakmiyor hep etrafa bakıyor

Back
X