Çocuk Hastalıkları 6 aylık oglumun sesi kısıldı/konu tekrarı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Basak351981

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
10
1
43
arkadaşlar oglum 6 aylık dun doktordan geldık ust solunum yolu enfeksıyonu dedı.sesı gıttı oksuruo ve oksurdugunde daha cok acıo sanırım. daha fazla aglamaya baslıo.sureklı ıhlamur ıcırıorum.boyle bısey yasayan varsa nasıl gecırdıgınızı yazarsanız cok sevınırım.doktor ılac verdı onlarıda kullanıorum.sımdıden tesekkurler.

Cnm ilaçları düzenli kullan biraz rahtlar 3 günü kadarda etkisi gösterir ilaçlar
Ihlamurd içir biraz yumuşatır belki Allah şifa versin kuzucuklara çok üzülüyor insan

bende ıhlamur içine keçiobynuzu özü katıp öyle içirdim boğazını yumuşatsın diye şükür biz iyileştik.geçmiş olsun

Çörek otunu kaynatıp içirebilirsiniz bir fincan kadar. Öksürüğünü keser, iyileşmesini hızlandırır.

İlaçlarını içirin 3 4 gün sonra ancak etkisini görürsünüz fazlacada bitkisel karışımlar vermeyin şuan ilaçta içtiği için ilaçlarla birlikte ters etki yapabilecek karışımlar olmasın vücudunda, ıhlamur içirin emziriyorsanız bol bol emzirin bol sıvı alması hastalığı daha kolay atlatmasını sağlar geçmişolsun

Öksürüğü kısık kısık köpek havlaması gibiyse krup olmuş olabilir. Benim oğlum yeni atlattı. Eğer krupsa ilaç etki etmiyor hastanede soğuk buhar ve oksijen tedavisi gerekir.
Normal soğuk algınlığıysa ilaçların yanında ıhlamuru doktorda önermişti bana.Bal veriyormusunuz bilmiyorum ama ben ıhlamura balda katıp veriyorum öksürünce.

Geçmiş olsun; biraz sabır ilaçları ve yumuşatıcı bol sıvı tüketmesini sağlayın.

Anne sütü alıyorsa; bugünlerde memeden ayırmayın; bırakın çorba vs. yemesin; meme onu hem teskin eder hem de sıvı alımı ile hastalığı kolay atlatır.

Oglumda ayni.hatta bogazlari iltahaplanmis. 3 gun neler cektim.ilaclari kullan. 1 haftayi gecti biz hala tam atlatamadik

yavrum daha minicik..cok gecmis olsun.
benim oglumda hasta oldu bikac sefer bu sekilde..bol sivi almasi ve dinlenmesi gerek.
geceleri zaten oksurugu iyice artar,gonlunce gidin nerde uyumak istiyorsa orda uyusun,yaninizda ya da kucaginizda..
oturdugunuz odayi bol bol havalandirin o yokken,yattigi odayi da nemli tutun,ara ara havalandirin.radyatorun ustune bi kap su veya islak havlu koyabilirsiniz odayi nemli tutmak icin.
ben ogluma doktorun verdigi ilaclar disinda bisey kullanmadim bilmiyorum sizin bebeginiz ek gidaya gecti mi ama ben tavuklu tarhana corbasi veriyordum hem guc toplasin hemde besleyici olsun diye.

benım bıldığım doğal oksuruk şurubu ve bagısıklık guclendırıcı var.kızım az hasta olsun hemen yaparm şurupsuz atlatırız. lakın bebegınız kuçuk....genede yazayım ıçınde zararlı bırşey yok.....
bır bardak kaynamış suya bır kuçuk soğan bırkaç diş sarımsak doğrayıp bırakıyoruz. su soğudugunda suyunu suzuyoruz ıcıne yarım tarcın yarım lımon ( hep sıkıp hem içine atıyorum) 1 yas altı bebeklere bırkaç kaşık pekmez 1 yas ustu bebeklere ise bal karıştırıp cam kavanozun agzını kapatıp bır gece dolapta bekletıyorum. ertesı gun gunde 3 ogun verıyorum. çok ıyı gelıyor .bunun ıcıne zencefılde koyanlar var ama ben 2 yasından once vermeyı doğru bulmadım alerjı yapabılır

herkese tesekkur ederım.oksuruyo aglıo agladıkca ıcım parcalanıo.allah hepımızın yavrusunu hastalıktan korusun ınsallah.

Çok küçük henüz
ek gıdaya bile yeni geçmişsinizdir
farklı şeyler vermeyin
ilaçlarını düzenli kullanın çok geçmiş olsun
anne sütü alıyorsa çok daha kolay atlatır

X