Bebek Beslenmesi 6 bucuk aylik vebegim cok tembel :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulguzeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
68
10
88
30
7 aylik olmak uzere kizim. Yere koydugumda fazla donmeye calismiyo oldugu yerde saga sola donuyo ama tam ters dondugu cok nadir. Yurutece koyuyorum bazen onda da sadece yan ve geri gidebiliyo. Bazilari moralimi cok bozuyolar 7 aylik olcak hala donmekten haberi yok bunun falan diye.. surekli arastiriyorum her bebegin gelisim hizi farkli olurmus diyorum ama yok ertesi gun yine ayni laflarr.... gercekten cok maralimi bozuyorlar. Boyle bir durum yasayan var mi bebegi cok hareletli olmayan??? Bu arada en son 6 ay kontrolunde 8 kiloydu

Canim benim oglum 10 ayini bitirdi.
3 arkadasimin da oglumla ayni ayda bebekleri var biri emekliyo biri yürüyo öbürü masadan tutuyo kalkiyo ayakta duruyo ama benim oglanda tik yok sadece saga sola dönüyo... kolundan tutuncada parmaginin üstünde yürüyo.
Ama onlarin agzinda 2 dis var benim oglumda 8 dis var.
Onlarda tek kelime yok benim oglum 2 aylikken anne dedi.
Simdi anne mam, dayi, dede ve annanne diyo.
Eger yere koyuNca aglamiyosa yürütece koyma birak yerde debelene debelene emekler.
Kimseyede bakma onlar cok biliyo.

yarabbim ya ne çok konuşan var. her bebek kendine hastır, özeldir. kimi çok hareketlidir büyüyünce iş çıkmaz kimi hareketsizdir çok hareketlenir. kimi farklı tepki gösterir. lütfen kim ne der diye düşünmeyin hayatınızı yaşayın

Agzi olan konussun bosverin. Her bebek kendine özeldir. Daha el kadarken yarisa sokmanin anlami yok. Bunu diyyen annenin iyi niyetinden, kalbinden süphe ederim.
Anneyi üzecegini düsündügün kelimeleri neden söyler ki bir insan.

Bu insanlarin dili ağzı durmaz benim kızım 5.5 aylık çok zayıf mis daha kontrole goturmedik 4 aylık kontrolünde 6.5 kilo du daha ne olsun çocuk.

Varmi sizde bi gelisme benimki dünden beri yarim metreyi emekliyo komtuga variyo ayaga kalkiyo par.ak ucunda biraz duruyo düsüyo ama yinede büyük gelisme bayagi mutluyum

o kadar araştırmışsınız, yürütecin zararlı olduğunu da araştırsaymışsınız keşke. biz 7 aylık bebeği bastırmayın diyoruz siz yürütece bindirmişsiniz... yürütecten derhal kurtulmalısınız

iki aylik bebek nasıl anne dedi ?

Olimpiyatlara mi katılacak 7 aylık 6 aylıkken kafasını zor tutuyor bebekler normal çocuk kız ise erkeklerden daha narin oluyorlar korkmana gerek yok yürüsün bu seferde çok hareketli derdin takma kafana

Sizde baya biliyorsunuz 2 aylık bebek nasıl konuşur sürekli anne diye mi çağırdı sizi bir ses kümesidir benim ki 1.5 yaşında yeni diyor anne,dede ,mama gibi kelimeler

Arkadaslar tesekkur ederim yorumlariniz icin kizim 8 bucuk aylik şuan. Yurutecle heryere gidiyo artik istedigi gibi dolasiyo evin icinde. Yere koydugumda da döne döne gidiyo gitmek istedigi yere emeklemeye alisamadi malesef belkide emeklemeden yurur bilemiyorumm

Bence yürütece koymayın belkide yürüteç onun hareketini kısıtlıyordur benim oğlumda 6.5 aylık hep yerde onlar şimdi yerde dönmeye çalışmalı sürünmeye emeklemeye hazırlanmalılar bence yürüteç için çok erken ben yere yatırıyorum etrafına bir sürü oyuncak koyuyorum onlara bakıcam diye dönüp duruyor birde oyun halısı benim bebeğimi bu konuda çok geliştirdi gerçekten aldıktan 1 hafta sonra çocuk çok fark etti

H
Slm siz herkezin dedigine bakmayin baska bebeklerle de kiyaslamayin her bebegin gelisimi. Farklidir.icinizin rahat etmesi icin internetten 6 aylik bebek gelisimlerini inceleyin unutmayin ki onlarda ortalama
Agzi olan konussun bosverin. Her bebek kendine özeldir. Daha el kadarken yarisa sokmanin anlami yok. Bunu diyyen annenin iyi niyetinden, kalbinden süphe ederim.
Anneyi üzecegini düsündügün kelimeleri neden söyler ki bir insan.

2 Aylik bebek konusur mu hic, yok Artik,cocuklarin hepsi birbirinden farklidir Ana 2aylik bebek de konusmaz yani..

Canim benim kizim ilk dönmelerine 8 aylikken basladi ve 11 aylikken emekledi 14 aylikkende yürüdü 6 aylik bebek yürütece konurmu ya cok tehlikeli yürütecekler benim kizim bikere bile binmedi topukdaki kaslari gereginden fazla calistirdigi ilerde bel ve sirt rahstsizliklari ortaya cikarabiliyomus bu sebebten dolayi almadik hep bebek egzersizleri yapdirdim kizima kafana takmaman gereken seyleri takip kendini üzme bizim milletimiz herseye konusur saglikli bi cocuk olmasi en önemlisi yoksa dis dönme yürüme konusma bunlar cocukdan cocuga degisir.

Yorumların hepsini okumadım sadece dikkatimi çeken bir iki şeye yorum atacağım.
2 aylık bir bebeğin tabii ki çıkardıkları sese dikkat etmemiz gerekir, lâkin çıkardıkları ses 'agu', 'dada', 'dıdı', yani birbirini tekrarlayan heceler olabilir. Ama 'anne' demesi bence tevaffuktur. Yani rastgele söylenmiş birşey olsa gerek.

Ve 6 aylık bir bebeğin yürütece konması yanlış bu görüldüğü gibi tembelliği arttırıyor, ve bebek için hiçte sağlıklı değil. Mümkün olduğunca bırakın, 6 aylık diye yürümesi gerekmez. Bebek zaten kendini güçlü hissettiğinde ayağa kalkacaktır. Yani gelişimi / yürümesi 10. - 11. ay'da normal olarak görünür. Bebeklere bunu zorlamayınız. Yapabileceğiniz şey, bebeğiniz dönmüyorsa 8 aylık olmasına rağmen, ilgisini çekebilecek nesneleri dönmesini istediğiniz tarafa koyun, ve bebeğin hâl ve hareketlerine bakınız. Dikkat ediniz, uzanıyor mu, yoksa sadece bakıyor mu?

Bebek gelişimde ilk 6 ay anne sütü şart. Gerisi zaten zamanla gelecektir. Acele etmeyiniz.

Her bebeğin gelişimi farkli canım benim bebeğimde 9. ayına girecek eliyle sehpaha tutunarak ayakta duruyo ama yüzüstü yatınca hiç çabalamıyo koyuyo kafasını yere sanırım emeklemeyecek yada geç emekleyecek.Sağlıklı olsunlarda napalım

Niye böyle şeyleri durduk yere kafanıza takarsınız ben anlamam doğrusu.
Her bebek şahsına munhasırdır ve kendi hızında büyür, kendi hızında öğrenir.
Bunlar yarış atları değil ki bir birini geçmek için uğraşsınlar.

Bazı bebek 1 yaşında ve bazen daha da evvel yürür.
Bazısı da daha geç yürür.
Ben mesela 2 yaşımda yürümüşüm.
Anneme neler demişler zamanında, yok çarpı bunun bacakları, yok bacakları mı sakat...
Ağzı olan konuşuyor işte.
Annem de genç tabii aklı çıkmış kadının doktorlara mı götürmemiş, neler neler.
Fakat hamd olsun, ne bacaklarım çarpık, ne de bir sağlık problemim var.

bırakın siz evladınız ile güzel vakit geçirin.
Onun her anını doya doya yaşayın, varsın daha emeklemesin, dönmesin.
Sağlıklı mı? Siz ona bakın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…