6.hafta da kese

nurcan82

HAYIRLISI NE İSE O OLSUN ...
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
377
112
648
kızlar az önce doktordan geldim normal ultrasonla baktı kese var ama bebeği göremiyorum dedi ...çok ilgisizdi bana 15 gün sonra gel şuan gebelik var görünüyor ama kesin bişey söyleyemeyiz dedi .çok sinir oldum.bana verdiği ultrason kağıdına baktım kesenin içinde iplik gibi kıvrımlı bişey var bir ucu kesenin kenarına bağlı acaba bebek o olabilir mi ...bu aptal onu bile söylemedi çok canımı sıktı..yardımınıza ihtiyacım var 6.haftada bebeğin görünmesi gerekmiyormuydu.

Canım canını boş yere sıkıpta bebişini üzme.Hiç olmazsa keseyi görmüş doktor çok şükür ki dış gebelik değil.Şu an bebeğin kalp atışını göremediği için öyle demiştir.En kısa zamandada kalp atışları başlayacaktır.Allah bebeğinin yardımcısı olsun.

canım aynı şeyi bende yaşadım.Kendi doktorum yurtdışında olduğu için başka bir doktora 5.haftamda ikk gebelik muayeneme gittim ve kese görünüyor bebek görünmüyor dedi bana da ama ultrason kağıdına dikkatli baktığımızda kesenin içinde bebeğin şeklini biz gördük doktordan çıkınca.Merak etme canım senin o gördüğünde bebeğin ta kendisidir.Ayrıca aynı ilgisiz doktor 15 gün sonraki kontrolde kalp atışını dinletti ama ben bir dahaki kontrole kendi doktoruma gittiğimde bebelkerimin ikiz olduğunu öğrenip şok oldum ikinci keseyi bile görememiş ilk doktor:)))sürprizlere kendini hazırla canım her doktor aynı ollmuyor ve bence hemen doktorunu değiştir...

bu hafta tam gorulmemesı normal.................bekle bıraz daha ben yedıncı hafta bıtımı tam goruldu canum...............

canim karindan baktiysa gorunmemesi cok normal..vajinal baktirsaydin...onda bile 7 -8 haftadan once goremeyenler var endiselenme gorursun...

kusura bakmayın kızlar elektirikler kesilmişti.kendi doktorum izmirde ona gidemediğim için buna gittim.doktor o kadar uyuz bişeydi ki anlatamam ya adamlar alışmış normal gebeliklere bizim gibi tüp bebek yaptıranların halinden anlamıyolar.kızlar siyak yuvarlak bi boşluk var o siyah boşluğun içindede beyaz kıvrımlı bişey var.bu aptal niye bana bu kıvrımlı şeyin ne olduğunu söylemedi bana.vajinal ultrasonda görünür ama ben göremiyorum dedi.

canım sen bi de benimkini görseydin..5.haftada vajinal muayene oldum,önceki hafta kendi doktorumun 2 gördüğünü söylememe rağmen ''kesinlikle tek kese'' dedi..6. haftamda tekrar baktı..iki kese..birinde kalp atımı başlamış,diğeri daha büyük,yolk sac kesesi görünüyo ama bebek görünmüyo söylediği..biz eşimle Allaha şükrolsun diye mutlulukla birbirimize gülümserken adam ''ümidinizi kaybetmeyin,pozitif düşünün,gebelik devam edebilir,boş kesede küçülüp rezorbe olur zaten''diye çıkarıverdi!!! Sorunun ne olduğunu sorduk(eşimde doktor), adam şu anda bi sorun yok ama 2 hafta sonra belli olur herşey,yorum yapmak için erken dedi,surat beş karış,ve masadaki biblolarla oynayarak.....E adam,keşke sende yorum yapmasaydın..şen gidip yaslı çıktık yani kardeş..maalesef meslekte böyleleride var,işini sevmeyen,insanları sevmeyen,belki depresyonda..3 gün uyku uyumadık sayesinde

bencede bebeğin içinde büyümeye çalışıyordurr bu doktorlarda bazen insan a sinir krizi geçirtiyor ne doru düğzgün bişey açıklıyolar nede moral bırakıyo emin deilse bari moral verir insan hani problem yoksada düşünmekten üzülmekten olacak bence bolbol dua et bebişini üzmeee canımm lmaz:

arkadaşlar dayanamadım başka doktora gittim vajinal ultrasonla baktı .kese ve yolk kesesi göründü ama bebek görünmüyo 6. haftaya göre küçükmüş ama tüp bebekte böyle olurmuş .embriyo transfer edileli daha 4 hafta olmuş 10 gün sonra tekrar gel bakalım dedi .bu 10 gün nasıl geçer bilmem ki.ama yolk kesesinin görülmesi iyiymiş .benimle aynı durumu yaşayanlar var mı arkadaşlar..

ayy benide korku aldı yarın doktora gidicem..
ilk 5 artı 4 te gittim karndan bakıldı kese gözüktü yolk kesesi gözüktü yarın kalp atışlarına gidicem yine karından bakılıcak

seninde karından bakıldıysa görülmemesi çok nromal üstelik bazılarının gelişimi geride olabiliyor yada transfer edilen tarihe uyumlu çıkabiliyo dikkat et son sata göre hesaplama yapıyo olabilirsin

Siyah boşluğun içindeki beyaz kıvrımlı şey büyük ihtimalle yolk kesesidir canım. Yolk kesesi göründüysede birkaç gün içinde embriyoda görülecektir. Canını sıkma şu anlattığın kadarıyla her şey normal görünüyor.

slm bende aynı şeyleri yaşadım doktor çok önemli şimdi bana diyoki kese rahim ağzına çok yakın her an düşük olabilir kese sağlıksız canım çok sıkıldı bunun hakkında bilgisi olan varmı

kızlar benim doktorum da tam bir geri zekalı 5. haftada beta hg 1000 iken ultrasonda keseyi gördük üstelik üstten baktı alttan bile bakmadı ama görüldü ne hikmetse neyse çok şükür ama günler geçmiyo beni saçma korkular alıyor, bu cuma dr ya gidicem 6. hafta bitecek bana dua edin de kalp atışını duyuyum yaa:S

Merhaba üzernden çok uzun zaman geçmiş ama belki görürsünüz msjımı ben de aynı durumdayım şu an ama benim ki normal gebelik yani tüp değil sizde bebek sonrasında ne zaman görüldü ve tahmini beya hcg değerleriniz neydi hatırlıyo musunuz 1 hafta sonra tekrar gidicem ama içim içimi yiyor iki yıl sonra ilk gebeliğim

Ben 6+2 de gittim Dr gösterdi kalp atışını da duydum ama dr şuan çok küçük kalp sesi çok istediğimiz gibi değil parazitli dedi ama ben duydum . Ayrica bu sayfalarda çok okudum ve çok araştırdım o yüzden Dr a giderken keseyi göreyim kalp ben duyulmaya bilir bir iki hafta sonra tekrar giderim diye düşündüm . Yani küçük olduğu için görünmeyebilir tabi dr un sizi rahatlatması lazımdı bence Başka bi Dr bulun kendinize çünkü bu drla devam etmeniz içinizi pek rahat ettirmez . Yarın da başka Dr a gidin görüşün inşallah gönlünüze göre bir dr bulursunuz ben devlet Hastanesi'ne gidiyorum hamile değilken de genel kontrollerrime de aynı doktora gidiyodum memnun kaldığım için onunla devam ettim . Allah iyilerle karşılaştırsın evladinizi da saglikla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin

Bende girtigimde bebegi degil keseyi gormustu. Bak kese burda demisti. Sonra kanamam oldugu icin baska dr a gittim. O kese degil miyom yok belki dis gebeliksin vs canimi sıktı densiz. Sikayet bile edecektim adini soyadini ogrenemedim nobetci dr du. Adini soyadini vermediler. Bence hic kafana takma dr a isinmadiysan hemen baska dr bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…