6 Haftalık Hamileyim Çok Uyuyorum :(

es94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
287
3
68
Kızlar ben 6 haftalık hamileyim çok uykum geliyor başımı kaldıramıyorum neden böyle oluyor ? Benimle aynı durumu yaşayanlar var mı ? iyi birşey mi kötü birşey mi bilemedim

Canım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...bende sekiz haftalık hamileyimm uykusuzluk çok oluyo tabiki hiç bi sıkıntı olmaz allahın izniyle yüreğini ferah tut..

Ben ilk üç ay devamlı uyudum .akşam hava kararmadan gidiyordu gözlerim .ayakta duramıyordum.sonradan geçer,ben şimdi çok rahatım.

doktorlara kalırsa düşüklerin %90-95 i kromozom anormalliklerinden kaynaklanıyor veya bu anrormalliklere bağlı gelişim sorunlarından ama aşağıya yazdıklarıma sen çok dkkat et.

canım ben, bir 7. haftada bir düşük yapmış ve eşimdeki sperm sayı sorunu nedeniyle bu hamileliğimi de 6 ay daha beklemş biri olarak, herşeyi araştırdım bol bol. beni iyi dinle, önerilerime çok dikkat et.

1- uyku hali normaldir, bunun yanında progestan falan kullanıyorsan zaten bu ilaç başlı başına bunları yapar.

2- ilk 8 hafta özellikle çok kritiktir bebek için. haa sen beslenmeyi falan anlama. o da önemli fakat özellikle ilk 8 hafta ve ardından ilk 3 ay düşüklerin çok sık olduğu dönemdir. bu nedenle;

a- ağır iş asla yapma. bak sakın yapma, sonra allah korusun çok pişman olursun.

b- özellikle belinde ve kasıklarında ağrı hissedersen, ne yapıyorsan bırak o işi, yat veya uzan en azından.normal ağrılar var ama normalin dışında bişey hissettiğin an, herşeyi kenara bırak.

c- çok aşırı hareket etme, tamam hareket etmek iyi olabilr belki ama aşırısı hiç iyi değil.

d- ilk 3 ayı atlatana kadar eşinle konuş, mümkünse çok gezmeyin, çok misafir ağırlamayın mecbur kalmadıkça. bunun nedeni de şu, insan panikliyor misafir çağırınca, yoruluyor ve misafir gelince de dinlenmeye hiç fırsatın olmuyor doğal olarak.

e- araç yolculuklarına dikkat et. özellikle ilk 8 hafta. mecbur kalmadıkça çıkıp dolmuşa falan bile binme.ilk 3 ayda ise zorunlu olmadıkça uzun yola asla çıkma. bunu neden diyorum, ben bu hamileliğimde 6. haftadayken yola çıktım, 5-6 saat araba yolculuğu. 2 gün sonra çok az kahverengi lekelenme yaşadım. korkudan mahvolduk eşimle. haftalık bir iğne başlattı doktor, 12. haftaya kadar kullanılacak, ardından bir de jel verdi. jelde 12. haftaya kadar şimdilik. zaten öğretmen oldğum için, 12 gün rapor aldım bugüne kadar daha okula da gitmedim.
10 gün civarı daha rapor alacağız eşimle, çünkü lekeden sonra 25 gün geçmesine rağmen korkuyoruz hala. çünkü çocuumuz zor oluyor , yani şöyle söyleyim, 3-4 ay daha olmasa aşılama, tüp bebek deneyecektik mecburen.
her neyse, kendine iyi bak. umarım herşey yolunda gider.

belki ben böyle çok koruyucu, çok tedbirli görünebilirim ama bebeğin için eminim ki sende herşeyi yaparsın.
tecrübemle bunları söylüyorum, dikkat et.hele ilk gebeliklerde daha dikkatli olmak lazım.

kalp atışını görürsen allahın izniyle çok yol alınmış demektir, ama herşeyde bitmiş demek değildir tabi.

f- bunlara ek olarak bir de bol su içmeye çalış. günlük 8-12 bardak arası. bnun nedeni özellikle dolaşım sisteminin daha iyi olması ve bebeğinin daha iyi beslenmesi için

g- ters ve ani hareket asla yapma. çok tehlikeli bunlar. birde eğilirken dizini kırıp eğil, yani mecbur kalırsan. yüksek bir yerden mesela, raftan tabak bardak alacaksan da çok uzanma. illa mecbursan sandalyeye falan basıver, öye uzan. karın bögesini çok kasmak iyi değil anlayacağın.

h- tansiyonunu bikaç farklı günde ölçtür. umarım tansiyon sorunn yoktur. bir de sürekli aynı pozisyonda oturma veya uzanma. mesela 1 saat gibi. bu dolaşımı yavaşlatır ve bebiş için iyi olmayabilir.
ben lekeden dolayı bak korkudan 25 gündür bişey yapamıyorum. çok acıtan, yakan iğnede extra cabası. keşke diyorum yola daha dikkatli çıksaydık. gerçi yoldan mı ondan da emin değiliz. bu işin ayıbı olmaz yazayım bunuda.
lekeden 1 gün önce cinsel ilişkiye girmiştik eşimle. belki de ondan bilemyoruz. belki de vajinal enfeksiyon, ondan da emin değiliz ama normalde enfeksiyonum yoktu daha önce. bir de alttan muayene yapılmadığı için bişeyde söylemiyorlar, enfeksiyon mu, başka bişey mi ? bebek kese iyi deyip gönderdiler 4 defa muayene oldum bu 25 günde.
çok şükür şuan 9+6 hamileyim. o kadar mutluyum ki bebeğme birşey olmadı. dua et canım bizede:) başkasınn duası daha makbul olur. birbirimizi hiç tanımasakta inşallah kabul olur dualar.
rabbim sizi korusun, kolay güzel,hayırlı bir hamilelik nasip etsin, size yardımcılar göndersin katından inşallah...
bebişin kıymetini bilin, hadi sağlıcakla kalın.

Ayyyy ben de çok uyurdum. Uyur uyanır bir daha uyurdum ne keyiflidir oyle uyumak... Zaten bol bol uyu bence, keşke dogum sonradı için stoklama imkanı olsa :)))

3. ayım bitine kadar sadece tuvalet ve yemek yemek için uyanıyordum bol bol dinlen hormonlardan dolayı uykun geliyor :) ohh keyfini çıkar

keşke ben de uyuyabılsem 6 haftalık hamileyim son gunlerde sabahlara kadar uyanıgım su 2 gun içine 5 saat uyumamışımdır toplamda.

Bu haftalarda uyuman gayet normal. Ben de bir yere başımı koysam da uyusam diye bakıyordum sürekli ilk haftalarda.Akşam işten geldiğim gibi sızıyordum koltukta.Sabah başımı zor kaldırıyordum yastıktan. Hamileliğin hayırlı olsun.İnşallah sağlıcakla alırsın kucağına bebişini...

keşke ben de uyuyabılsem 6 haftalık hamileyim son gunlerde sabahlara kadar uyanıgım su 2 gun içine 5 saat uyumamışımdır toplamda.

şimdi bende öyleyim geceleri uykum bölünüyor çok erken olmasına ragmen karnımda şişkinlik var üstüne yatamıyorum ki ben cok severım yastıgın altına elleriimi sokup uyumayı.. eşim sabah 7bucukta kalkıyor onunla bırlıkte kalkıyorum çok yorgunsam ya da bulantım bıraz olsun dındıyse uyuyabılıyorum fakat aksamları tv ızlerken koltukta kestiriyorum biraz gözlerim gidiyor..

canım hiç merak etme bu kötü değil aksine güzel bir durum. ilk zamanlar bende çok uyudum hatta hala uyuyorum ama eskisi kadar değil tabi. bak 17 günüm kaldı.. yakında bu uyuyabildiğimiz günleri çok arıycaz belki :)

ayy maşallah ınsallah saglıkla alırsın bebısını kucagına :) normal dogum mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…