6 yıl sonra anca anlayabildim

Ev terk etmelerine asla anlam veremiyorum. Gerçekten boşanma gibi bir niyetiniz yoksa evi terk etmek her şeyi daha da çıkmaza sokar.
Zaten sonra kendiniz geri dönüyorsunuz buda ayrı konu.

Sağ olun Çok teşekkür ederim İnşallah Rabbim kimseye yaşatmasın Tabii ki bizim de hatalarımız oluyor ama ben beklemiyordum Yani evet benim annemin durum paylaşması yanlış ama ne 5-6 yılın patlamasının yaşadığı hiçbir zaman böyle bir şey yapmadı 5 yıldan beri Bana yapılanları sus sus sus sus ondan sonra böyle patladı sonunda olaylar böyle oldu
Sorunlar böyle çözülmez. Büyükler büyük gibi davranmalı. Sosyal medyadan durum paylaşıp gönderme yaparak kızının evliliğini düzeltemez. Büyükler oturur yapıcı olur konuşurlar. Çocuklar kendinize gelin siz ne yapıyorsunuz denilir. Eşiniz bu konuşmanın yapılabileceği bir insan değilse o zaman zaten sorun daha büyük.

Değişir sanıyor ama değişmez
Eş o evden taşınıp kiraya felan gitmez.
Kendisi de öyle kayınaile idare edebilecek yapıda degil, deliyle deli olamıyor, kendisini yıpratıyor ama aile bu malzeme bu.
Kocası da bu işte.
Ders vermek istiyor ama dersi ders alma kapasitesi olan adama verirsin.
Bu adam döndügü gibi daha da beter hakaretler etmeye başlamış ama suçu görümceye buluyor.
İyi de evi terketmişsin, gitmisşin
Annen durumları görülsün diye paylaşmadı mı zaten ?
Eeee görmüş işte eşin.
Hayır ne bekliyorsun ?
Eşin görümcen göstermeden önce görmüş olsa aferin karıcım, çok haklısın mı diyecekti ?
yaptıklarından zerre pişman olmayan tüm adamlar eşlerine uyguladıkları psikolojik şiddetin dozunu daha da artırarak devam eder.
Bunun neresi bilinmiyor, merak ediyorum ?
En kötüsü de bu elindeki mal bu hâlâ adamın bir gecede anlayışlı, merhametli,aşık birine dönüşeceğini sanıyor.Adam düz odun kalbi katı vicdan yok.Bin kere gelse gitse değişmeyecek senin dediğin gibi her seferinde daha kötü olacak iş şiddete dönecek

5 yıldan beri Bana yapılanları sus sus sus sus ondan sonra böyle patladı sonunda olaylar böyle oldu
Iyi bir şey mi yapmis yani anneniz
Sen kimsin benim kızıma bunu yaşatamazsın deyip sizi alsaydı o evden ben o zaman görseydim onu
Ne demek ergenler gibi durum yapmak falan ay sizde onaylar vaziyette yazmissiniz yok dayanamamış patlamış
Patlayıp ne yapmış
Benimde evli kizim var Allah başa vermesin durum paylasmak falan aklıma gelmez Allah korusun çeker alırım Allah o duruma getirmesin
Anneniz en cok Sizi küçük düşürmüş bu nedir ay koskoca kadın durumda laf sokuyor
Yüzlerine soyleseymis
Gerekirse evlerine gidip ya dünür bu nedir gel konuşalım bu çocukları hale yola sokalım deseymis
Allahim ya Gerçekten trajikomik
Ne yazmış
"Birileri demiş öldü
Simdi desinler kral geri döndü" falan mı

Biz olsak ne mi yaparız
Şahsen ben geri döneceğim evi terk etmezdim.
Terk ettiysem de her şeyi göze alıp, onu ve evliliğimi gözden çıkarırdım.

Eşim veya ailem hangisi haksızsa konuda onun karşısında dik durup, bir hayırdır derdim.

Ayrıca görümcenize kızmayın, anneniz ergen gibi paylaşımlar yapmasaydı bende olsam abime gösterirdim.

anneniz kaç yaşında?
durum atmak ne demek nerden biliyor?
hikaye atmak gibi birşey mi öyleyse içerikleri neydi ki?

Kızlar ailem eşimle birlikte tartıştı birbirlerinin çok kötü kelimeler kullandılar küfür yok Ama küfür etseydiler daha iyiydi yani psikolojim bozuktu çocuğum hastanede yatıyordu kafam yerini değil ben hastalandım annemgile falan geçtim gel dedim beni al dedim Gelip almadı Ben de evi terk ettim bir aya yakın Annemlerin evinde kaldım ve dayanamayıp en sonunda geldim yine ama nasıl hakaretler yine işittim benle de tartışmamıştı Halbuki aileme sinirli olduğu için ve ben evi terk ettiğim için iyice sinirlenmiş asıl mesele ne ki biliyor musunuz kızlar benim annem bu süre zarfında çok durum paylaştı benim ortanca Görümcem sen tut bunların hepsini eşime at annem ne paylaştıysa hepsini atmış beni arıyor de ki beni diyor bu işe ortak koşmayın siz ne yapıyorsanız yapın benim eşime annemi paylaştığı durumları atıyor Ne alaka ne yapmaya çalışmış Ben dost bildim abla bildim kaç yıldan beri Ama o bana ne yaptı bizim evliliğimize ne yapmaya çalıştı siz olsanız ne yapardınız bunu eşime söylediğinde eşim diyordu Ben takip etmiyorum zaten o yüzden atıyordu Ne alaka diyorum
Annene gereksiz durumları niye paylaştın diye kızmıyorsun da görümcene bunları eşine attığı için mi kızıyorsun?

6 yıl önce 17 yaşında olduğunuz için anlayamamanız çok normal. Şu anda da pek anlamışa benzemiyorsunuz ya neyse.

Biri kardeşimle ilgili saçma sapan paylaşımlar yapsa ben de söylerim.
Size hakaret eden adamla evli kalabilmek için kendinizi bu kadar paralayacaksanız annenize engel olmalıydınız.

Kızına yapılan muameleye üzülen insan "boşan gel kızım, senin de çocuklarının da arkasındayım" der, kızını ikna etmeye çalışır. Uzaktan uzağa saçma paylaşımlar yapıp kızının çilelerine yenisini eklemez.
Kendisi eşinizle kavga etmeden önce çektikleriniz umurunda bile değildi eminim. O paylaşımları sizin için değil, kendi kavgasının siniriyle yaptı yani. Boşuna kendinizi kandırmayın.
Şu konudaki en masum kişi görümce olabilir.

e ben de gorsem kardesimin / arkadasimin kaynanasinin onun giyabinda paylastigi seyleri ben de atarim yani "bak ne demis" diye
anneniz zaten gorulsun diye atmiyor mu o laf sokmalari? burada suclu nasil gorumce oluyor anlayamadim. madem adam gorsun istemiyor annen atmasaydi keske

Back
X