6 Yil ve sonrasi ..

Zorlu bir sureç sizi bekliyor.Ama cesaretinizi kaybetmeyin .Kararınızdan dönmemenizi diliyorum.Sonunda yavrunuz ile huzurlu bir hayatınız olacak.Allah yolunuzu açık etsin.

Size uyguladigi siddetin detaylarini okudukca icim parcalandi. Cok cok uzuldum.

Ne kadar dogru bir karar vermissiniz.

Allah esinizi islah etsin, size de guzel bir gelecek versin insallah.

bende insanlar ailesinden ne görürse onu yapıyor.erkekler de öyle çünkü yıllarca evde bir kadına nasıl davranılması gerektğini ilk babasından görüyor ve bunun doğru oldugunu düşünüyor.büyüdükçe fikri değişsede içine yerleşmiş oluyor bu düşünceler.bazısı da tam tersi oluyor babası annesine eziyet ettiği için eşini el üstünde tutuyor ve babası gibi olmuyor.

biraz aileden görülenler birazda kişisel gelişimle alakalı yani.ama bence genel olarak baba nasılsa oğulda oyle oluyor.bu yüzden aile çok önemli diyorlar ya.

Sinirlenince kontrolünü kaybediyor demişsin tatlım. Peki nelerin onu sinirlendireceğini kestirebiliyor musun?
Bazı kişilerin kırmızı noktaları belirlidir ve o noktalara dokunmamaya özen göstererildiğinde sorun yaşanmaz.
Bazı kişiliklerin ise neye sinirleneceği hiç belli olmaz. Bugün keyifle karşıladığı bir durum, yarın sinirlenme sebebidir.
Böyleleri kendilerini bile tanımamışken, başkalarıyla hayatı paylaşmaları imkansızdır.
Eşin sınırları belirli bir kişilikse, o sınırları zorlamamaya çalışarak evliliğinizi yoluna sokabilirsiniz.
Çoğu kez farkında olmadan karşımızdakini tahrik edebiliyoruz. Dilimizle dövdüğümüz de olabiliyor.
Diliyle güreşemeyen bileğini ortaya koyuyor. Şiddet için geçerli bir sebep olamaz lakin bu söz şiddetin her
türü için geçerlidir. Fiziksel şiddete hayır, ruhsal şiddete evet olmaz.
Damarına basmadığın halde, seni stres topu olarak kullanıyorsa, en sağlıklı kararı almışsın elbette.
Ayrılık kararı alındığı andan itibaren, eşlerin ve çocukların ruh durumu çok karışmıştır ve sağlıklı tepkiler beklenemez.
Her insanın toparlanma ve adaptasyon süreci farklıdır. Çok sancılı bir süreçtir ve iki taraf da bu bu yıkımın sorumluluğunu
almamak için her yolu dener. Çoğunlukla çocuklar paravan olarak kullanılır.
Önceliğiniz, insanca yaşayabilmek koşuluyla, aile birliğinin devamını sağlayabilmek için çareleri gözden geçirmektir.
Yok artık bu mümkün değil diyorsan ve evladınızın ruh sağlığı için, bu zorlu sürecte sağduyulu olmaya çalış,
eşinin söz ve davranışlarında mantık arama canım. Her şey zamanla yoluna girer, yaşananlar anı olur.
Dilerim bu süreci en hasarsız şekilde geçirirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Çok keskin kenarlı konuşup yangına körükle gitmek istemem ama bir erkeğin kahve alışkanlığı varsa bana antipatik geliyor. Hele ki kahvedeyken ona ihtiyacı olduğunu söyleyen eşine zarar vermesi kadar kötü bir şey olamaz. İnşallah senin için hayırlısı olur canım. Gönül boşanmanı istemez ama birliktelik devam diyorsan çok dua et Allah ıslah etsin kocanı. Duaların karşılıksız kalmaz emin ol.

yazdiklariniz için teşekkürler bayanlar.

babası aldatan cocuguna kadar hepsini döven birisidir. ona söylediğimde bak sende öyle oluyorsun dediğimde ne olmuş annem babam 27yıldır evli çocuklarında sagligi yerinde kızım için o da alışır diyor. oysa ablası reflu hastası, kendisi sinir agresif, kardeşi ot içiyor, en küçük kardeşi 14 yaşında ve 5kez felan okulda çocuk dövdüğü için polislik oldu. dün son kez şans vereyim dedim adamın beni suçladığı şeyler akla alınmayacak şeyler. ben şu yemeği istiyordum sen o gün yapmiyordun. bu dövmek için neden değil diyorum senin için değil ama bir erkek için evet diyor.

halen yaptıklarınin farkında değil mantikli düşünürse en doğru karar ayrılmakmis, beni daha önceleri ciddiye almamış gitmez diyormuş şimdi gittiğimi anlamış seviyormuş fakat barışalim bir daha olursa ayrıl diyor. yapmak istemeyen hiç olmayacak der. ve ben yapılanları fıstık unutamadığım ve sabrım taştığı için bu kararı aldim. tekrar olsa yeniden başlasak bile bu yaralarin bir kaç sözle kapanacagini sanmıyorum.

bir arkadaş damarına mı basıyordun acaba demiş, herhangi norma bir tartismada sözleri tükenince kullandığı yöntemdi o... bugün davayı açtım, sabah bana yolladığı mesaj umarım köpek gibi geri dönmezsin...

yazdiklariniz için teşekkürler bayanlar.

babası aldatan cocuguna kadar hepsini döven birisidir. ona söylediğimde bak sende öyle oluyorsun dediğimde ne olmuş annem babam 27yıldır evli çocuklarında sagligi yerinde kızım için o da alışır diyor. oysa ablası reflu hastası, kendisi sinir agresif, kardeşi ot içiyor, en küçük kardeşi 14 yaşında ve 5kez felan okulda çocuk dövdüğü için polislik oldu. dün son kez şans vereyim dedim adamın beni suçladığı şeyler akla alınmayacak şeyler. ben şu yemeği istiyordum sen o gün yapmiyordun. bu dövmek için neden değil diyorum senin için değil ama bir erkek için evet diyor.

halen yaptıklarınin farkında değil mantikli düşünürse en doğru karar ayrılmakmis, beni daha önceleri ciddiye almamış gitmez diyormuş şimdi gittiğimi anlamış seviyormuş fakat barışalim bir daha olursa ayrıl diyor. yapmak istemeyen hiç olmayacak der. ve ben yapılanları fıstık unutamadığım ve sabrım taştığı için bu kararı aldim. tekrar olsa yeniden başlasak bile bu yaralarin bir kaç sözle kapanacagini sanmıyorum.

bir arkadaş damarına mı basıyordun acaba demiş, herhangi norma bir tartismada sözleri tükenince kullandığı yöntemdi o... bugün davayı açtım, sabah bana yolladığı mesaj umarım köpek gibi geri dönmezsin...

Çok güzel bir konuya değinmişsin canım.işte olayın aslı budur. Çocukluğuna gitmek lazım insanların şuanki psikolojilerini anlamak için. Zaten çevreye bakarsanız başarılı ve mutlu bireyler anne baba iletişimi güzel olan mutlu ailelerde yetişmiştir. Aksi olması mümkün değil. Tam tersi sinirli, sorunlu mutsuz olanlar da sorunlu ailelerde büyümüştür. Anne babanın yaptıklarını çocuklar maalesef ki yıllar sonra ödüyorlar fatura çocuklara çıkıyor yani. Ve psikologlar der ki “ analarınızın 30 yılda öğrettiğini biz 10 günde değiştiremeyiz.” Derin düşünülecek bir söz.

verdiginiz orneklerden dolayi dayak yiyorsunuz
'ki en beterini yapsaniz bile size vurmaya hakki yok bu adamin
tutki sebep o kahvedeyken aramaniz
yemegi istedigi gibi yapmamaniz vs
buna can dayanmaz gercekten
korkmayin guclu olun
kimsenin stres topu degilsiniz
bosanma sureci uzucu olabilir ama inanin
gururunuzu ve bedeninizi kurtaracaksiniz o adamdan
Allah yardimciniz olsun ve umarim bundan sonra mutlu olursunuz

etrafımdaki herkes barış, çok pişman, seni deli gibi seviyor diyor oysa ki hergün arayıp sabah bir sürü laf söyleyip akşam yatağa tek gittiğinde bana mesaj yazıp seni seviyorum, sensiz yapmıyorum diyor.
herkes nasıl sevgin biter, sevgi herşeye değer ve yeter diyorlar. bir kerede silmedim ki yıllardır savaştım...
yıllardır hep bir şans daha verdim. çocuğunu düşün bir onda, bir sende. babasız büyüyecek diyorlar. peki böyle buyumesi daha sağlıklı mı tabiki hayır. ileride evlenirsen o da seni dövebilir diyorlar, bizim türk milletindeki zihniyet ışte, daha boşanıp bir hayat kurmadan etkili düşünmeleri.

ben kızımla bir hayat cizmek istiyorum. illa bir erkek olması gerekmiyor ki yanimda. üstelik bir daha hiç bir erkek bize bağırıp, bizi korkutamayacak. bunları tekrar yaşamak istemiyorum. evet şimdi çok pişman ama gelip bana diyebiliyor sa o insan evet pismanim ama nereye kader kendimi geri tutabilirim diyorsa, kendine güvenmiyorsa ben nasıl güvenebilirim ki ona! evet sevmek çok güzel, ama sevgi vardır mutsuz eder sevgi vardır mutlu eder ve biz aynı çatı altında mutlu olamadık. bu kadar zor mu bir kadınin erkekten ayrılma istemesi, illa aldatması mı gerekiyor. kadın haklı olması için?

çok yazık, herkes böyle erkeklerin arkasında olduğu sürece böyle şiddet uygulayan erkekler kendilerini hiç suçlu görmeyecek.
kendi evimdeyim, kızımın kreşi evin kaprisinda, tek mantikli düşünüpte aldığı karar bu oldu gerçi ailesi demediğini bırakmadı o gitti ben evde kaldım diye ama...
cik dese bugün çıkar giderim...

Çünkü şiddet hala boşanma sebebi değil türk toplumunda hatta boşanmaya gerekçe sayılacak en son şey denebilir; Annelerimize sorsak ne var kızım biz neler yaşadık 2 tokat atmış ne olacak der? Peki imkanın olsa çekermiydin diye sorsanız kim çeker kızım der.. Kısaca bir sürü insan sizin kadar cesur olamadığı için karşı çıkıyor bu duruma.. Biz çekiyoruz senin neyin fazla diye düşünüyor içten içe emin ol takma kafana..

Bu adam beni cok yoruyor dengesizligi ile!
Yarm saat önce seni seviyorum, sensiz yapamam ben yazan adam simdide Istemiyorum seni ne halin varsa gör, pisman olup köpek olmazsin insallah kapimda! SAdece kizimi görmeye gelecegim diyor!!
Geri yazmayinca hayaatinda baskasimi var diyor. Sacmalama lütfen yaziyorum, yazarken düsünerek yaz.
Son mesaji cok dokundu: Yillar önce ayrilsaydin, salakmisin o kadar katlandin!!
Geri yazacak hic birsey bulamadim!! Her yazdiginda dahada mutlu ve ne kadar dogru bir karar aldigimi görüyoruM!!

Merhaba kizlar...

Evet geride kalan 6 yil ve simdi bosanma davasini yarin aciyorum. Esim ilk tanistigimiz zamanlarda cok sinirliydi fakat bana zarar vermez sinirlendiginde etrafina zarar verirdi , ileride ya banada vurursan dedigimde sana kiyamam derdi ... Evlendik ve 3 yasinda bir kizim var. En son darbeyi bundan üc hafta önce ben uyurken gelip sirtima vurmasi oldu. Kahveye gitti ben gel dertlerimizi konusalim dememe ragmen ve kahvede oldugu icin aramisim diye geldi aksam ben uyurken sirtima vurdu. Bogazimi sikmalar, yapma etme diyorum cocuk diyorum her defasinda hic dinlemedi. Kizim artik o bagirdigi veya sinirli baktiginda kulaklarini kapatip etrafa kaciyordu, ben tirnaklarimi yiyor bazen günlerce yemek yiyemiyor, olanlari düsünürken elim ayagim titriyordu...

En sonunda cesaret buldum ve bosanma karari aldim. Simdi herkes bana karsi , onu o kadar melek gibi gösterdim ki etrafimdaki insanlara. Biz öyle ögrendik cünki dört duvar arasinda olan dört duvar arasinda, kari koca arasinda kalir diye. Kimse bilmez, kimseye söylenmez diye. Simdi herkes cok mutluydunuz niye affetmiyrosun diyor.. Cocuk var diyor. Oysaki cocugum daha kötü duruma düsüyordu ...

Ben daha kötü oluyordum...
Hayat böyle devam etmiyordu ve günler gecmek bilmiyordu , hep lanet okuyordum hayatima yataga girdigimde.

Cok zor günler gecirecegim biliyorum ama gececek bu günlerde!!

aslında o kadar hata ki evin içinde aslında şeytan olan birini dışarda melek gibi göstermek..neden kendınden ödün verdin ki neden kötü bilsin insanlar melek gibi adam hata sibserde diyecekler insanoğlu dillerinin kemiği yok konusurda konusur

neyse herşey gelir gecer hakkında hayırlısı olsun bundan sonrakı adımlarının daga saglam olması dileğiyle allah çürük tahtaları yoluna cıkarmasın

aslında o kadar hata ki evin içinde aslında şeytan olan birini dışarda melek gibi göstermek..neden kendınden ödün verdin ki neden kötü bilsin insanlar melek gibi adam hata sibserde diyecekler insanoğlu dillerinin kemiği yok konusurda konusur

neyse herşey gelir gecer hakkında hayırlısı olsun bundan sonrakı adımlarının daga saglam olması dileğiyle allah çürük tahtaları yoluna cıkarmasın

Evet cok salaklikti yaptigim. Öyle gördük , yanlis büyütüldük! Kari - Koca arasinda olan dört duvar arasinda kalir, kimseye gösterilmez kötü olundugu küs olundugu denildi hep. Kisacasi anne-babalarimiz bizi bu duruma sürükledi. herseyi yutup kadiniz ya oturup kösede susmayi ögretti. Ben kizima bunlari ögretmeyecegim. Herseyin cözülebilecegi, savasmasi gerektigini ama artik anlamini yetirmisse savasmak istedigi zaman arkasinda olacagimi gösterecegim ona...

Aksamlari rahat uyku uyumak, o insani hissetmemek, gün icerisinde huzurlu omlak cok güzel bir duygu!!

Çok ama çok zor bir durum. Keşke böyle olmasa, herşey sözlerle, cümlelerle çözülebilse,insanlar makul olsa, aileler yapıcı olsa olmadığı yerde nokta koymayı sahip çıkmayı bilse. Ama malesef değiller.
Çok şükür hiç böyle bir şey yaşamadım,çok şanslı bir evliliğim var.Kimse de yaşasın istemem.Yaşayan da bir an önce uyansın isterim bu kabustan.Bu saatten sonra eşini,kendini,evliliğini,aileleri sorgulamak; yargılamak,bir şeylerin ihalesini birilerine yıkmak anlamsız.Çünkü hiç bir şey senin içinde kırılan cam parçalarını birleştirip eskisi kadar sağlam hale getiremez.
Sadece ailenin hatalı olduğunu sanmıyorum.Elbette sende de hata vardır.Eşinin evlenmeden öncede şiddet uyguladığını; ama sana dokunmadığını yazmışsın.Ne kadar sana kıyamam desede, bu derece agresif,bu kadar sinirli kendini kontrol edemeyen bir adam sende soru işaretleri yaratmalıydı.Düşünmeli,fikirlerine değer verdiğin, saydığın bir arkadaşın,ablan,aile dostun varsa paylaşmalı akıl almalıydın.Soru işaretlerin varsa süreci biraz uzatmalıydın.Belki diyorsunki tuzun kuru sana konuşması kolay inan hiç değil, senin yerine koydugumda kendimi ilk aklıma gelenler bunlar.Bazen aşk,sevgi yetmez ya bu öyle bir durum.
En azından keşke bebek sahibi olana kadar biraz pürüzler düzeliyor mu diye bekleseydin.Çocuğunun da ruhunda bu kadar yara açmazdın.Evet çok şükür ki evlat sahibisin; ben evlat sahibi olmak için çırpınıyorum muazzam bir dayanak hayatında ama onun için ne kadar can yakıcı şuan ve daha ilerde daha da olacak.

Yine de geçmişi konuşup tartışmak anlamsız. Umuyorum ki bir an önce biter bu kabus senin için, kızınla çok mutlu,huzurlu bir yol çizersin.
Eğer çalışmıyorsan, yaşın gençken bir iş tuttur,ekonomik özgürlüğünü elde et, kızınıda kendinide kimseye muhtaç etme.Kaşığın ucuyla verip sapıyla çıkarmalarına ailen dahi olsa müsade etme. Migrostan alma da BİM'den al, Pastavilla yeme de Nuhun Ankara ye ama kafan huzurun yerind eolsun.
İnşallah güzel haberlerini alırız.Sevgiler.

Çok ama çok zor bir durum. Keşke böyle olmasa, herşey sözlerle, cümlelerle çözülebilse,insanlar makul olsa, aileler yapıcı olsa olmadığı yerde nokta koymayı sahip çıkmayı bilse. Ama malesef değiller.
Çok şükür hiç böyle bir şey yaşamadım,çok şanslı bir evliliğim var.Kimse de yaşasın istemem.Yaşayan da bir an önce uyansın isterim bu kabustan.Bu saatten sonra eşini,kendini,evliliğini,aileleri sorgulamak; yargılamak,bir şeylerin ihalesini birilerine yıkmak anlamsız.Çünkü hiç bir şey senin içinde kırılan cam parçalarını birleştirip eskisi kadar sağlam hale getiremez.
Sadece ailenin hatalı olduğunu sanmıyorum.Elbette sende de hata vardır.Eşinin evlenmeden öncede şiddet uyguladığını; ama sana dokunmadığını yazmışsın.Ne kadar sana kıyamam desede, bu derece agresif,bu kadar sinirli kendini kontrol edemeyen bir adam sende soru işaretleri yaratmalıydı.Düşünmeli,fikirlerine değer verdiğin, saydığın bir arkadaşın,ablan,aile dostun varsa paylaşmalı akıl almalıydın.Soru işaretlerin varsa süreci biraz uzatmalıydın.Belki diyorsunki tuzun kuru sana konuşması kolay inan hiç değil, senin yerine koydugumda kendimi ilk aklıma gelenler bunlar.Bazen aşk,sevgi yetmez ya bu öyle bir durum.
En azından keşke bebek sahibi olana kadar biraz pürüzler düzeliyor mu diye bekleseydin.Çocuğunun da ruhunda bu kadar yara açmazdın.Evet çok şükür ki evlat sahibisin; ben evlat sahibi olmak için çırpınıyorum muazzam bir dayanak hayatında ama onun için ne kadar can yakıcı şuan ve daha ilerde daha da olacak.

Yine de geçmişi konuşup tartışmak anlamsız. Umuyorum ki bir an önce biter bu kabus senin için, kızınla çok mutlu,huzurlu bir yol çizersin.
Eğer çalışmıyorsan, yaşın gençken bir iş tuttur,ekonomik özgürlüğünü elde et, kızınıda kendinide kimseye muhtaç etme.Kaşığın ucuyla verip sapıyla çıkarmalarına ailen dahi olsa müsade etme. Migrostan alma da BİM'den al, Pastavilla yeme de Nuhun Ankara ye ama kafan huzurun yerind eolsun.
İnşallah güzel haberlerini alırız.Sevgiler.

Ben yurtdisinda yasiyorum bunu söylemek utanc verici ama buradaki türkler cok geri kalmis. Nisanliyken ayrilmak hic bir zaman güzel karsilanmaz, laflanir ayiplanirsin!! Evlenecegin isnanla iliskiye girmemis olsan bile!! Ailem milleti cok takar , etrafimdaki herkes cok takar ve ben hep millet millet diyerek yasadim ve öyle büyütüldüm! cok zor bir durum gercekten !! Kendi hayatimi onlarin önüne serdim resmen!

Nisanliyken beraberken pembe gözlükle hic birseyi görmüyor , kör oluyrsun sanki... Evliyken o siddete maruz kalirkende farkinda degilsin bir cok seyin simdi tek basina olup geri baktiginda herseyin tamamen farkina variyosun, cok aci verici ama gercek bu!!

Kizimi dogurduguma hic bir sekilde pisman degilim, sadece keske hic birsey onun gözünün önünde olmasaydi diyorum. Bundan sonra hayati huzurlu ve mutlu yasayacak benimle INSALLAH.

Calisiyorum zaten maddi yönde bir zorlugum yok, tam tersine esimden daha fazla kazaniyorum daha az calismama ragmen!
Hersey daha güzel olacak buna inaniyoruM!!

Yasadiklariniz gercekten cok üzücü.
Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum haddim olmayarak.
Size ne kadar mesaj atarsa atsin, ne kadar ararsa arasin lütfen cevap vermeyin.
Sizin sesinizi duyarak, ruh halinize bakarak kendini rahatlatiyor esiniz.
Susmak karsidakine verilecek en büyük cezadir.
Siz sustukca esiniz ic hesaplasmaya dönecek.
Ve o hesaplasmalarin sonunda hep kendini yargilayacak.
Siz susun birakin o kendini dinlesin.
Allah hakkiniza hayirli olan ne ise onu versin size ve yavrunuza.

etrafımdaki herkes barış, çok pişman, seni deli gibi seviyor diyor oysa ki hergün arayıp sabah bir sürü laf söyleyip akşam yatağa tek gittiğinde bana mesaj yazıp seni seviyorum, sensiz yapmıyorum diyor.
herkes nasıl sevgin biter, sevgi herşeye değer ve yeter diyorlar. bir kerede silmedim ki yıllardır savaştım...
yıllardır hep bir şans daha verdim. çocuğunu düşün bir onda, bir sende. babasız büyüyecek diyorlar. peki böyle buyumesi daha sağlıklı mı tabiki hayır. ileride evlenirsen o da seni dövebilir diyorlar, bizim türk milletindeki zihniyet ışte, daha boşanıp bir hayat kurmadan etkili düşünmeleri.

ben kızımla bir hayat cizmek istiyorum. illa bir erkek olması gerekmiyor ki yanimda. üstelik bir daha hiç bir erkek bize bağırıp, bizi korkutamayacak. bunları tekrar yaşamak istemiyorum. evet şimdi çok pişman ama gelip bana diyebiliyor sa o insan evet pismanim ama nereye kader kendimi geri tutabilirim diyorsa, kendine güvenmiyorsa ben nasıl güvenebilirim ki ona! evet sevmek çok güzel, ama sevgi vardır mutsuz eder sevgi vardır mutlu eder ve biz aynı çatı altında mutlu olamadık. bu kadar zor mu bir kadınin erkekten ayrılma istemesi, illa aldatması mı gerekiyor. kadın haklı olması için?

çok yazık, herkes böyle erkeklerin arkasında olduğu sürece böyle şiddet uygulayan erkekler kendilerini hiç suçlu görmeyecek.
kendi evimdeyim, kızımın kreşi evin kaprisinda, tek mantikli düşünüpte aldığı karar bu oldu gerçi ailesi demediğini bırakmadı o gitti ben evde kaldım diye ama...
cik dese bugün çıkar giderim...
bıgun ıyıce kendını kaydebdıp bıkçaklasa ne olucaktı,ıyıkı boşanıyosunuz :53:

Cok zor günler gecirecegim biliyorum ama gececek bu günlerde!![/QUOTE]

Evet cok salaklikti yaptigim. Öyle gördük , yanlis büyütüldük! Kari - Koca arasinda olan dört duvar arasinda kalir, kimseye gösterilmez kötü olundugu küs olundugu denildi hep. Kisacasi anne-babalarimiz bizi bu duruma sürükledi. herseyi yutup kadiniz ya oturup kösede susmayi ögretti. Ben kizima bunlari ögretmeyecegim. Herseyin cözülebilecegi, savasmasi gerektigini ama artik anlamini yetirmisse savasmak istedigi zaman arkasinda olacagimi gösterecegim ona...

Aksamlari rahat uyku uyumak, o insani hissetmemek, gün icerisinde huzurlu omlak cok güzel bir duygu!!

annelerimizde annelerinden öyle görmüş hep idare hep idare nereye kadar arkadaş bızde ınsanız en nihayetinde sabır taşı degılız

Ben yurtdisinda yasiyorum bunu söylemek utanc verici ama buradaki türkler cok geri kalmis. Nisanliyken ayrilmak hic bir zaman güzel karsilanmaz, laflanir ayiplanirsin!! Evlenecegin isnanla iliskiye girmemis olsan bile!! Ailem milleti cok takar , etrafimdaki herkes cok takar ve ben hep millet millet diyerek yasadim ve öyle büyütüldüm! cok zor bir durum gercekten !! Kendi hayatimi onlarin önüne serdim resmen!

Nisanliyken beraberken pembe gözlükle hic birseyi görmüyor , kör oluyrsun sanki... Evliyken o siddete maruz kalirkende farkinda degilsin bir cok seyin simdi tek basina olup geri baktiginda herseyin tamamen farkina variyosun, cok aci verici ama gercek bu!!

Kizimi dogurduguma hic bir sekilde pisman degilim, sadece keske hic birsey onun gözünün önünde olmasaydi diyorum. Bundan sonra hayati huzurlu ve mutlu yasayacak benimle INSALLAH.

Calisiyorum zaten maddi yönde bir zorlugum yok, tam tersine esimden daha fazla kazaniyorum daha az calismama ragmen!
Hersey daha güzel olacak buna inaniyoruM!!

Ben de çok uzun zaman İngilterede yaşadım, neyi kastettiğini anlayabiliyorum ama yine de çok şanslısın.
Türkiyede günde ortalama 4 kadın eşinden boşanmak istediği için katlediliyo.Son 2 yılda ölen kadın sayısını söylesem dudağın uçuklar.
Yasalar kadınlara sahip çıkmıyor,devlet sahip çıkmıyor,sığınma evleri yetersiz.
En kötüsü suçlar için yaptırım yok.Karısını 55 yerinden bıçaklıyor,sonra pişmanım diyo 3 gün gözaltında kalıp beraat ediyor.
Yurt dışında en azından yasalar var,sana 100 metreden fazla yaklaşamaz diye karar çıktıysa yaklaşamıyo,yaklaşırsa cezasını çekiyor.
Dediğim gibi yine de çok şanslısın burada olsan belkide Allah korusun çoktan öldürülmüştün çocuğunun gözü önünde ve kocan elini kolunu sallayarak geziyordu.Şimdi hiç değilse yabancı bir ülkede çekinceleri var.Kıymetini bil ve sakın bir daha aynı hataları yapma, kimse için yaşama!

Back
X