Bugün okulum yarım gündü,toplantı nedeniyle.
Benim başladığım saatte o ogrencim çıkıyordu, evim okula çok yakın, evimin önünde denk geldim annesiyle ona. Çocuk gayet başı dik sayılabilir, yüzü görünebilir şekilde yürüyordu annesiyle.
Selamima annesi cevap verdi kendisi sadece gözüme baktı, buna da şükürler olsun.
Hem okula geç kalmış hemde gece botu değişik teoriler düşünmenin verdiği heyecanla direk 183 u arar misiniz çocukla alakali yardimci olacaklar ücretsiz olarak destek sağlanıyor dedim. Tamam ararım diye gecistirdi,bana oturdugu evi gösterdi ,ben de gösterip birgün davet ettim, kendisi de beni etti. Ben okula o evine gitti.
Okula varınca girdiğim ilk sınıfta çocuğu sordum,dersimle ilgilenmeyisinin dikkatimi çektiğini bende sorun mu var diye sorduğumuzda belirttim. Tevafuken 1.sınıftan itibaren aynı sınıfta olanlara denk geldim. Bu arada bu okul her sene ogretmen değiştiren ve siniflari karma yapan bir okul. Yani eski hocaya yada 6 yıl beraber okuduğu öğrenciye ulaşmam zor.
Velhasıl birden fazla aklı başında görünen öğrencimden öğrendiğim kadariyla bu cocuk 1.sınıfta da böyleymis. Hatta 1.sınıfta herseye sinirlenen,başı siradayken dahi sinirle söylenen,elini vuracak gibi,bişey atacak gibi kaldırıp geri indiren öfkeli bir çocukmus. Annesi o zamandan diyormus bi benle konuşur diye ev halkından(!)
Oysa annesi bana evde normal bir çocuk,okulda farkli sadece demişti !
4.sınıfta uki farklı gün tüm çocuklar beden eğitimi dersindeyken bugün ki 2 ogrencim le ayrı ayrı sınıfta kalmış,erkek olanla konusmadan top,kız olanla adam asmaca oynamış,kız olana ismini söylemiş iletişimi surdurmemis.
3.bir ogrencime de ogretmen acı kavramını anlatirken;"biber benim dilimi çok acıtıyor" . demiş.
Tüm bunlardan sonra toplantı esnasinda sınıf öğretmenine ulaştım.ram i anlatıp özel eğitim hocasından yardım istemesini söyledim. Özel eğitim hocası yaşlı, sevecen bir bayan. Yardımcı olurum dedi,duydu kendisi de.
Ve geçen sene ingilizce öğretmeni devamli yanına gidip hal hatır sormuş,neden uyanmadigini sormuş, bir gün öğretmene kağıda gül çizmis. Cizmis ama eliyle mi vermiş öğretmeni için masaya mi bırakmış sormak gelmedi aklıma o sırada heyecanla hayallere dalmistim.
Sonuç; duygularım dunkinden daha farklı, durum daha çözülebilir geliyor.
Umarım...