60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

barbunya sebze grubuna mı yoksa baklagil grubuna mı giriyor canım...

sebze canım. kızlar dün akşam yemeğimi yanımda götürmüştüm ama tuz koymmamışım. üstelik bulgur pilavınada. birde yoldaydık. biraz yedim ama olmadı. yolda eşim bir paket çubuk kraker aldı onu yedim akşam 6 gibi. sonra saat 9 gibide 2 dilim prasalı börek yedim. sonra dolaştık ama sonuçta kaçamak oldu. biraz vicdan azabı var. aslında aç olmasam yemeklerimi beyenseydim yapmazdım ama yemeklerimi beyenmedim ondan oldu :sinifsinif:

sebze canım. kızlar dün akşam yemeğimi yanımda götürmüştüm ama tuz koymmamışım. üstelik bulgur pilavınada. birde yoldaydık. biraz yedim ama olmadı. yolda eşim bir paket çubuk kraker aldı onu yedim akşam 6 gibi. sonra saat 9 gibide 2 dilim prasalı börek yedim. sonra dolaştık ama sonuçta kaçamak oldu. biraz vicdan azabı var. aslında aç olmasam yemeklerimi beyenseydim yapmazdım ama yemeklerimi beyenmedim ondan oldu :sinifsinif:

ben de söylemeye utanıyorum dün akşam çok küçük incecik bir dilim çilekli yaş pasta yedim:kedi:

iyi yapmışsın canım. ben dün akşam kaçamak yaptım. 2 dilim pırasalı börek yedim. dün akşam yemeklerim güzel değildi o yüzden oldu. bidaha olmaz ama işte yinede biraz vicdan azabıı var

hugocuğum doğru söylüyorsun yemekler bazen tok tutmayınca böyle oluyor ama dediğin gibi baba da ders oldu ben de artık yemeyeceğim kaçamak yemekler :olmaz:
ben barbunyayı haşladım tencerenin kapağını kapadım yumuşasın diye şimdi bunu sade mi tüketeceğim bir sos falan olmayacak mı canım yani salça domates biber gibiopuyorumnanaktan

ben de söylemeye utanıyorum dün akşam çok küçük incecik bir dilim çilekli yaş pasta yedim:kedi:

gerçi dün akşam pastaneyede gittik ama ben orda sadece sade bir türk kahvesi içtim. misafirliğe gitmiştik ordada ikramları yemedim 2 bardak şekersiz çay içmiştim. dönüşte tansiyonum düştü. eşim yolda çubuk kraker aldı onu yedim. 1 saat sonrada işte 2 dilim börek yedim. canım çekiyor aslında şu diyet bitse kendime kepek undan yağsız börek yapacağım ama işe daha diyet bitmedi. 1 ay daha sürer sanırım. neyse çoğu gitti az kaldı dayanacağım. ama bitsin kepek undan gözeme börek yapıp yiyeceğim. özledim ya

hugocuğum doğru söylüyorsun yemekler bazen tok tutmayınca böyle oluyor ama dediğin gibi baba da ders oldu ben de artık yemeyeceğim kaçamak yemekler :olmaz:
ben barbunyayı haşladım tencerenin kapağını kapadım yumuşasın diye şimdi bunu sade mi tüketeceğim bir sos falan olmayacak mı canım yani salça domates biber gibiopuyorumnanaktan

canım soğanı salçayı hafif tencerede sotele. barbunyayı koy suyunu ekle tuzunu. bşraz kaynasın kapat. yiyeceğin zaman 1 kaşık yağ eklersin tabağına. ayrıca karabiber pul biber falanda ekleyebilirsin. ama istersen barbunya pilakide yapabilrisin. limonlu bol soğanlı maydonozlu zeytinyağıda eklersin. sana kalmış. ben daha çok salça soğanla yaparım sulu yemeğini yaparım

gerçi dün akşam pastaneyede gittik ama ben orda sadece sade bir türk kahvesi içtim. misafirliğe gitmiştik ordada ikramları yemedim 2 bardak şekersiz çay içmiştim. dönüşte tansiyonum düştü. eşim yolda çubuk kraker aldı onu yedim. 1 saat sonrada işte 2 dilim börek yedim. canım çekiyor aslında şu diyet bitse kendime kepek undan yağsız börek yapacağım ama işe daha diyet bitmedi. 1 ay daha sürer sanırım. neyse çoğu gitti az kaldı dayanacağım. ama bitsin kepek undan gözeme börek yapıp yiyeceğim. özledim ya

iradene hakim olabilmen çok güzel hugocuğum sonuçta şekerli bir şeyler yemediğin için börek de diyet sayılır sıkma canını bence kepek undan nasıl yapılıyor gözleme tarifini verir misin?opuyorumnanaktan

kızlar dün kayınvalideme gittim morali bozuktu. sordum. eltimde rahimde tümörmü yoksa kistmi ne olduğu şuanda belli değil bi kitle varmış. patolojide parça almışlar. ayın 25.de belli olacakmış sonuçları. yazık üzüldüm 4 çocuğu var ikisi daha 5 yaşında. çok sigarada içiyo. inşallah kötü bişey çıkmaz.

canım soğanı salçayı hafif tencerede sotele. barbunyayı koy suyunu ekle tuzunu. bşraz kaynasın kapat. yiyeceğin zaman 1 kaşık yağ eklersin tabağına. ayrıca karabiber pul biber falanda ekleyebilirsin. ama istersen barbunya pilakide yapabilrisin. limonlu bol soğanlı maydonozlu zeytinyağıda eklersin. sana kalmış. ben daha çok salça soğanla yaparım sulu yemeğini yaparım

teşekkürler hayatım tarif için :hulya:

iradene hakim olabilmen çok güzel hugocuğum sonuçta şekerli bir şeyler yemediğin için börek de diyet sayılır sıkma canını bence kepek undan nasıl yapılıyor gözleme tarifini verir misin?opuyorumnanaktan

vereyim canım. ben gözleme hamurunu yaparken normaldede su yerine hep sütle hamurunu yaparım. yumuşacık oluyo çünkü. istediğin kadar kepek unu yarım yağlı sütle veya suyla hamur yap. içine peynir maydonoz soğan olabilir veya ıspanak doğrarsın 1 kaşık yağ ilave edersin istersen biraz kaşar sana kalmış. veya kıymalı seviyosan kıymayı yağsız tavada sotelersin içine sarımsak soğan maydonoz sevdiğin baharatlar salça vss... ne seviyosan hazırlarsın içini. önemli olan yağıdır. yağını 1 kaşık koyarsın. sonra açtığın hamura hazırladığın içten koyarsın. yağsız teflona 1 yemek kaşığı çiçek yağı koyup heryanına gezdirip yağı ateşe koy. ısınınca gözlemeni koyup pişrirsin arkalı önlü tamadır. yanına ayran güzel olur

kızlar dün kayınvalideme gittim morali bozuktu. sordum. eltimde rahimde tümörmü yoksa kistmi ne olduğu şuanda belli değil bi kitle varmış. patolojide parça almışlar. ayın 25.de belli olacakmış sonuçları. yazık üzüldüm 4 çocuğu var ikisi daha 5 yaşında. çok sigarada içiyo. inşallah kötü bişey çıkmaz.

çok geçmiş olsun canım ben de üzüldüm şimdi okudum yazdıklarını umarım en kısa sürede atlatır allah sağlık sıhhat versin boşuna dememişler herşeyin başı sağlık diye

vereyim canım. ben gözleme hamurunu yaparken normaldede su yerine hep sütle hamurunu yaparım. yumuşacık oluyo çünkü. istediğin kadar kepek unu yarım yağlı sütle veya suyla hamur yap. içine peynir maydonoz soğan olabilir veya ıspanak doğrarsın 1 kaşık yağ ilave edersin istersen biraz kaşar sana kalmış. veya kıymalı seviyosan kıymayı yağsız tavada sotelersin içine sarımsak soğan maydonoz sevdiğin baharatlar salça vss... ne seviyosan hazırlarsın içini. önemli olan yağıdır. yağını 1 kaşık koyarsın. sonra açtığın hamura hazırladığın içten koyarsın. yağsız teflona 1 yemek kaşığı çiçek yağı koyup heryanına gezdirip yağı ateşe koy. ısınınca gözlemeni koyup pişrirsin arkalı önlü tamadır. yanına ayran güzel olur

kepekli ekmek gibi hem de ev yapımı oluyor daha sağlıklı en azından içine ne kattığını biliyorsun ben beğendim bu tarifi kepek un alırım bunu uygularım önce bir 5 kilomu vereyim bunu da haftada bir ödül olarak uygularımkaydirigubbakcemile2

kepekli ekmek gibi hem de ev yapımı oluyor daha sağlıklı en azından içine ne kattığını biliyorsun ben beğendim bu tarifi kepek un alırım bunu uygularım önce bir 5 kilomu vereyim bunu da haftada bir ödül olarak uygularımkaydirigubbakcemile2

canım güzel oluyor. ben eskiden krepte yapardım kepek undan. biraz süt 1 yumurta kepek un birazda maydonoz eklerdim çırpıp teflonda 1 kaşık yağla pişirirdim. arasına mesela tavuk sotelerdim yağsız baharatlı soğanlı sarımsaklı. pişrip arasına koyardım krebin domates falanda koyardım yeşillik falan dürüm gibi oluyor. en azından beyaz una göre daha doyurucu oluyo. daha çok tok tutuyo. iştahta açmıyo. kepek un yerine varsa çavdar unu veya tam buğday unuda kullanabilirsin. böyle değişiklikler hem iştahımızı açmaz hem daha çok tok tutar. ömür boyu diyet yapacak değiliz. hamur işlerini milletçe severiz biz. ama değiştirerek böyle yaparsak daha sağlıklı olur. hem kaloriside diğerine göre daha az. birde hamur işlerini böyle yapınca devamlı insan alışıyo ve daha lezzetli geliyo. ben pırasalı kek meyveli kekte yapıyorum bu şelilde. 2 yumurtanın sarısını çırpıyorum beyazını ayrı cam kapta kar beyazı olana kadar mikserle çırpıyorum. sonra yumurta sarısına 1 bardak süt ekliyorum, 1 çay badağından daha az çiçek yağı ekliyorum. birazda bal veya pekmez eklerim. pekmez yada balı tat durumuna göre ayarlarım. ardındanda kuru meyveleri eklerim. şöyleki kuru meyveleri mesela kayısı kuru üzüm kuru incir falan doğrarım önce bi kaba. içine sıcak su eklerim 1 bardak. şöyle 10 dakika bekletirim ağzını kapatıp. ardından yumurta sarılı sütlü karışıma unu eklerim kıvama göre kek için. sonra yumrta beyazını eklerim hafif karıştırırım kabartma tozu ve şekerli vanilya eklerim. en sonda kuru meyveleri eklerim. fırın tepsisini az yağlayıp biraz un serper ve keki döker 150 derecede pişiririm. keklerimide böyle yaparım güzek olur

günaydın sevgi böcükleriiiii olumunekankayizsmile

günaydına.s. sabah tartıldım kilo vermemişim 58 kiloyum:sinifsinif: ama ölçülerim değişmiş bel kalça birer cm incelmiş birde kilo verseydim süper olucaktı ama daha öncede demiştim ben bu kiloda 3 sene falan kaldım oyüzden aşağı inmem zor olucak inşallah haftaya vermiş olurum yoksa bayrama istediğim ki,loda olamıycam:1no2::çok üzgünüm:

günaydına.s. sabah tartıldım kilo vermemişim 58 kiloyum:sinifsinif: ama ölçülerim değişmiş bel kalça birer cm incelmiş birde kilo verseydim süper olucaktı ama daha öncede demiştim ben bu kiloda 3 sene falan kaldım oyüzden aşağı inmem zor olucak inşallah haftaya vermiş olurum yoksa bayrama istediğim ki,loda olamıycam:1no2::çok üzgünüm:

canım benim daha bayrama 1 ay var. sen benim listeme uygun diyet yapıyosun. bende 70 de aşağıya inmedim hiç. üstelik eskiden hergün 2 saat spor yapıp diyet yapmama rağmen inememiştim. bak şimdi 69 oldum. kilolar bi anda gitmiyor canım. bak hala daha 9 kilom var. keşke gitseydi ama olmuyor malesef. umutsuzluk yok burda. herkes zayıflayacak. başaracağız hep beraber. zaten eskisi kadar yemedikten sonra birazda sporla zayıflamamak mümkün değil. zamanla gidecek kilolar. ben inanıyorum sen eğer benim listeme uymaya çalışıp çok kaçamakta yapmazsan eğer bayrama kadar 5 kilo rahat verirsin. hemde yağ verirsin. bel ölçülerine gelince. canım belde önemli olan göbekteki yağlardır. bel kısmın kalın olabilir inceltmek mümkündür egzersizle. ama göbek yağlarından kurtulmak o kadarda kolay değildir. çok düzenli sağlıklı beslenmek gerekir. şekeri tatlıyı light içeceklleri kızartmaları hamur işlerini bırakmak gerekir. sen göbeğine bak. eğer oradi yağlar eriyosa en büyük başarıdır. eğer göbeğinde fazla yağ yoksa basit egzersizlerle belini inceltebilirisin. göbekteki yağlarda diyetle sağlıklı beslenmeyle vede kardiyo sporlarıyla zamanla eriyecektir. en iyiside yürüyüştür. göbeğini içeri çekerek yürürsen çok daha hızlı sonuçlar almaya başlarsın pilates veya mekikle uğraşmak zorunda kalmazsın canım

Back
X